Κροατία-Ελλάδα 85-89: Με την υπογραφή του MVP (hls)

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καθορίζει την τύχη του αγώνα στο τελευταίο λεπτό (5 πόντοι, 2 μπλοκ), η Εθνική έδιωξε το άγχος και καθάρισε την πρεμιέρα με την Κροατία (89-85).

27 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 μπλοκ. Απλά… Γιάννης Αντετοκούνμπο, απλά… MVP! Με αυτόν πρωτοστάτη η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στο φετινό Eurobasket.

Νίκησε τους Κροάτες με 89-85 παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά νεκρά διαστήματα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ελλάδα όμως, έχει τον καλύτερο του κόσμου κι όταν ο καλύτερος του κόσμου νοιώσει απειλή είναι πολύ επικίνδυνος για κάθε αντίπαλο. Ακόμα και για τους φιλόδοξους Κροάτες.

Εκπληκτικό το πρώτο ημίχρονο για την Ελληνική ομάδα παρά του ότι στο ξεκίνημα οι διεθνείς μας άργησαν μερικά λεπτά να προσαρμοστούν. Η φοβερή ατμόσφαιρα ωστόσο στο Φόρουμ τους βοήθησε να βρουν τους εαυτούς τους πολύ νωρίς και να κυριαρχήσουν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος, σε άμυνα κι επίθεση, δεν είχε αντίπαλο, ήταν πάντα ψηλότερα από τους αντιπάλους του και πιο δυνατά σε κάθε φάση που διεκδίκησε. Μαζί του ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, απόλυτα συγκεντρωμένος, εύστοχος και συνετός σε κάθε του επιλογή.

Με τους δύο αυτούς να εμπνέουν όλο το υπόλοιπο σύνολο η Ελλάδα από τα μέσα της πρώτης περιόδου, άρχισε να κυριαρχεί.

Πολύ κακό το τρίτο δεκάλεπτο για την ελληνική ομάδα, οι Κροάτες βρήκαν πιο χαλαρή την αμυντική μας περίμετρο και με τους Σμιθ και Μπογκντάνοβιτς χτύπησαν από μακριά. Σημαντική σε όλο αυτό το διάστημα της επιστροφής των Κροατών κι ο Σίμον με προσωπικά καλάθια που έριξαν την διαφορά ακόμα και στους δύο πόντους. Η Εθνική με τον Γιάννη και τον Αγραβάνη βρήκε αντίδραση έβγαλε ακόμα μερικές άμυνες και επιθετικά άνοιξε διαδρόμους για να κλείσει τελικά το δεκάλεπτο με σκορ 62-70.

Στην τελευταία περίοδο οι Κροάτες δεν παρέδωσαν τα όπλα έμειναν κοντά στο σκορ με τους ψηλούς τους να δίνουν μάχες και τον Σίμονς να είναι μακραν ο πιο πολύτιμος τους. Αντετοκούνμπο και Αγραβάνης βοήθησαν σε αυτό το σημείο, ενώ σταθερό σημείο αναφοράς ήταν η σκληρή μας άμυνα, που όποτε έρχονταν τα δύσκολα έβγαζε τα κάστανα από την φωτιά.

Σταθερά καλός σε όλο το παιχνίδι ίσως και ο πολυτιμότερος σε αυτή την αναμέτρηση ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς ακόμα κι όταν στην τελευταία περίοδο οι Κροάτες έκαναν την τελική τους αντεπίθεση εκείνος έδωσε λύσεις με δύσκολα καλάθια αλλά και τρομερή ενέργεια στην άμυνα. Στο τελευταίο δίλεπτο οι παίκτες του Μούλα έβαλαν και πάλι δύσκολα στην Ελλάδα. Μείωσαν 80-84 κι οι διεθνείς μας δεν έβρισκαν πλέον εύκολα καλάθι. Ο Σίμον 1.32 πριν το τέλος έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (82-84).

Στα 79 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γιάννης προσπάθησε για ένα alley-oop με τον Καλάθι, πάλι όμως ο Σίμονς έβαλε σωστά τα χέρια τους και βρήκε κατοχή η Κροατία. Η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα με μπλοκ του Γιάννη, ενώ στην επίθεση με ανάποδο alley-oop κάρφωμα το “ασταμάτητο κτήνος” έκανε το σκορ 82-86. Δεν έμεινε όμως εκεί, στην αμέσως επόμενη άμυνα έκανε νέα τάπα και ξεχύθηκε στο τρανζίσιον σαν… λιοντάρι που βλέπει την λεία για ένα γκολ-φάουλ πιο γλυκό και από… κερασάκι σε τούρτα (82-89)! Το τελείωσε μόνος του, με τάπες με καλάθια με γκριμάτσες και με μαγκιά από τα Σεπόλια!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.