Από την Ρωσία με …ερυθρόλευκη αγάπη

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα και καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πέρασε από την Αγία Πετρούπολη νικώντας την Ζενίτ με 66-75 για την 7η αγωνιστική τη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα και καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πέρασε από την Αγία Πετρούπολη νικώντας την Ζενίτ με 66-75 για την 7η αγωνιστική τη Euroleague.

Με κορυφαίο τον Χασάν Μάρτιν που έβαλε 16 πόντους με 7/7 δίποντα, με τον Ζαν Σαρλ να δίνει πολλές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, τον Μακίσικ να «καθαρίζει» στα δύσκολα κι όλους να δίνουν από κάτι, ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο διπλό.

Είχε τον έλεγχο του ρυθμού και παρά τα 16 του λάθη, κατάφερε να καλύψει τα κενά του διαστήματα κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είχε καλές αποφάσεις στην επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα, καλή άμυνα κυρίως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, με τον Χασάν Μάρτιν να τελειώνει όλες τις φάσεις μέσα στην ρακέτα. Καλό ξεκίνημα κι έξω από τα 6.75 με 3/3 τρίποντα. Σε αντιδιαστολή όμως είχε πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα του καθώς η Ζενίτ στο 14-17 είχε βάλει 4/5 τρίποντα με Χόλινς και Πάνγκος. Ακολούθησαν χαμένα ριμπάουντ και λάθη στην επίθεση για να τελειώσει η περίοδος στο 20-19 για τη Ζενίτ με καλάθι του Ρίβερς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η πεντάδα του Ολυμπιακού άλλαξε εντελώς, με τους Έλις, Σπανούλη και Μακίσικ στην αρχή, Πρίντεζη και Βεζένκοφ στην συνέχεια. Οι ερυθρόλευκοι διόρθωσαν όλα τα κακώς κείμενα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Σπανούλης μοίραζε πάσες και οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά με 25-31 με τον Μακίσικ να δίνει λύσεις στην επίθεση με ντράϊβ και κερδισμένες βολές. Ένα πλήγμα ήρθε με τον τραυματισμό του Χάρισον που πέρασε εκτός με πρόβλημα στο πόδι στο 15’.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 8-0 κι ένα επιμέρους 7-16 μέχρι το 18’ για το 27-35 με γκολ-φάουλ του «kill Bill». Η άμυνα του στην περιφέρεια ήταν σεμιναριακού επιπέδου. Κράτησε μακριά από το τρίποντο την Ζενίτ, κυριάρχησε στο αμυντικό ριμπάουντ και με καλή κυκλοφορία έβρισκε τις λύσεις στην επίθεση. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κλείσει το ημίχρονο στο +14 με 27-41.

Μέχρι εκείνο το σημείο ήδη όλοι οι ερυθρόλευκοι είχαν συμμετοχή στο σκοράρισμα, πλην του τραυματία Χάρισον.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετά λάθη, ο Τζένκινς έκανε γρήγορα 4 φάουλ και η Ζενίτ μπήκε από νωρίς στο μπόνους των βολών. Την ίδια στιγμή υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση καθώς στα πέντε πρώτα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σημειώσει μόλις ένα τρίποντο με τον Παπανικολάου. Το τάϊμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά όμως. Η άμυνα έσφιξε, ο Ολυμπιακός έκλεψε μπάλες και ξέφυγε πάλι 36-51 στο 27’. Ο έλεγχος του ρυθμού διατηρήθηκε έως το τέλος, Μακίσικ και Ζαν Σαρλ έδιναν πολύτιμες λύσεις, με την 3η περίοδο να τελειώνει στο 43-58.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έφυγε 43-60 αλλά στην συνέχεια έχασε εκ νέου τον σωστό προσανατολισμό του. Λάθη στην επίθεση και δύο τρίποντα από τον Μπίλι Μπάρον έκαναν το 49-60. Τέσσερις πόντοι μέσα στο ζωγραφιστό από τον Πόιθρες έκαναν το 53-60. Ο Πασκουάλ γύρισε την άμυνα του σε ζώνη με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να βρει λύσεις. Ένα τρίποντο του Σπανούλη έκανε το 57-63. Μ’ ένα επιμέρους 17-3 το σκορ έγινε 60-63.  Ο Σάσα Βεζένκοφ με τρίποντο έδωσε μεγάλη ανάσα για το 60-66. Κάρφωμα του Μακίσικ έκανε το 60-68 στο 37’ και καλάθι του Μάρτιν έφεραν πάλι τον Ολυμπιακό σε διψήφια διαφορά. Μια απέλπιδα προσπάθεια με Μπάρον δεν βγήκε για την Ζενίτ με τον Ολυμπιακό ν’ αποδεικνύεται ψύχραιμος από την γραμμή και να φτάνει άνετα στο τελικό 66-75.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.