Ο Μπράουν «ξέρανε» τη Βαλένθια (video)

Με buzzer beater του MVP, Λορέντζο Μπράουν, ο Ερυθρός Αστέρας «λύγισε» 76-73 τη Βαλένθια στο Βελιγράδι και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση, στην επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στο «τιμόνι» του.

Με buzzer beater του MVP, Λορέντζο Μπράουν, ο Ερυθρός Αστέρας «λύγισε» 76-73 τη Βαλένθια στο Βελιγράδι και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση, στην επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στο «τιμόνι» του.

Αρκετά περιπετειώδες ήταν το πρώτο ημίχρονο στην «Aleksandar Nikolic Arena». Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να ξεκίνησε πολύ ορεξάτος και να προηγήθηκε 11-4, ωστόσο 5:31 πριν το τέλος του δεκαλέπτου το χρονόμετρο του γηπέδου κράσαρε και το ματς διεκόπη. Μετά από 50 λεπτά (!!!), οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ, με τη Βαλένθια να πατά πολύ καλύτερα. Μάζεψε τη διαφορά με μπροστάρη τον Μαρίνκοβιτς και προσπέρασε με buzzer beater του Λόιντ (17-19). 

Η Βαλένθια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο, με τους Εντούρ και Τόμπι να προστίθενται στην επιθετική εξίσωση. Η ισπανική ομάδα προηγήθηκε 25-21, όμως η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει. Με μπροστάρη τον Ότζο που έμοιαζε ανίκητος στο «ζωγραφιστό» ισορρόπησε την κατάσταση, προσπέρασε (30-29), όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, με τη Βαλένθια να πηγαίνει στα αποδυτήρια από θέση οδηγού (37-41).

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε τελείως και αυτό διότι ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Έβγαλε τεράστια ενέργεια στην άμυνα, κρατώντας χαμηλά τον αντίπαλο και με μπροστάρηδες τους Μπράουν και Τζένκινς προηγήθηκε 48-45. Την ίδια στιγμή η Βαλένθια έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό. Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με… αέρα 9 πόντων (60-51).

Όποιος βιάστηκε να ξεγράψει τη Βαλένθια, έκανε λάθος, αφού η ομάδα του Πονζαρνάου δεν πέταξε «λευκή πετσέτα». Με σημείο αναφοράς την άμυνα της και μεγάλα σουτ από τον Ντούμπλιεβιτς απάντησε με επιμέρους 14-3 και προηγήθηκε 65-63, 6:20’’ πριν το τέλος. Το μομέντουμ έλεγε Βαλένθια, αλλά ο Λορέντζο Μπράουν είχε διαφορετική άποψη. Αφού κράτησε όρθιο τον Ερυθρό Αστέρα με μεγάλα σουτ (71-71), πέτυχε buzzer beater τρίποντο και χάρισε τεράστια νίκη στην ομάδα του (76-73).

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-41, 60-51, 76-73.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.