Matchup: Τόμας Vs Γκιεντράιτις

Ντεσόν Τόμας και Ρόκας Γκιεντράιτις συνιστούν την πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία απόψε το βράδυ στο Ο.Α.Κ.Α. 

Ντεσόν Τόμας και Ρόκας Γκιεντράιτις συνιστούν την πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία απόψε το βράδυ στο Ο.Α.Κ.Α. 

Παραμένοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην ίδια ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά και βρισκόμενος στην ηλικιακή ακμή των 28 ετών, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως ο Ντεσόν Τόμας συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Ικανός να σκοράρει τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, με πλάτη ή με πρόσωπο σε αυτό, ο Αμερικανός κερδίζει 29 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Το 57% που σουτάρει στα δίποντα είναι παραπάνω από αξιοπρεπές, ενώ το 35.3% στα τρίποντα υποχρεώνει τους αντιπάλους να τον σεβαστούν κάθε φορά που βρίσκεται μακριά από το καλάθι, δημιουργώντας τις επιθυμητές αποστάσεις για τους υπόλοιπους. Η βελτίωση του στα ριμπάουντ (4.9 ανά αγώνα, 2 επιθετικά) είναι αξιοσημείωτη, ενώ τα 1.6 κλεψίματα τον φέρνουν στην 6η θέση της σχετικής λίστας. Φυσικά, κανείς δεν είναι τέλειος και ο Τόμας δεν φαίνεται πως θα γίνει ποτέ έστω αξιοπρεπής πασέρ (0.9 ασίστ), αφού αν πάρει τη μπάλα, τις περισσότερες φορές θα κοιτάξει να τελειώσει τη φάση. 

Ο Ρόκας Γκιεντράιτις ήταν πρώτος σκόρερ του λιθουανικού πρωταθλήματος το 2015 με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας (στα 23 του χρόνια), χρειάστηκε όμως να περάσουν άλλα τρία χρόνια προτού πάρει την πρώτη του ευκαιρία σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα. Στο οικοσύστημα της Άλμπα απογειώθηκε με το καλημέρα: πέρσι στο Eurocup μέτρησε 14.8 πόντους με 42.1% στα τρίποντα! Φέτος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, αποτελώντας την πιο σταθερή λύση των Βερολινέζων στο σκοράρισμα με 13.7 πόντους (53% δίποντα, 42% τρίποντα), ενώ τα 4 ριμπάουντ, τα 1.9 κλεψίματα και οι 1.3 ασίστ αποδεικνύουν πως πρόκειται πια για έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Σουτάρει περισσότερα από 5 τρίποντα ανά παιχνίδι και αν δεν προσεχθεί, μπορεί να βάλει τον Παναθηναϊκό σε μπελάδες. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.