Βίοι αντίθετοι

Από τη μία πλευρά η φορμαρισμένη Μακάμπι, η οποία μετράει 4 διαδοχικές νίκες κι από την άλλη η Άλμπα, που ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ έχοντας 5 σερί ήττες.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου για την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, ευρισκόμενη σε πολύ καλή κατάσταση. Το μαρτυρούν οι τέσσερις διαδοχικές νίκες της και δη οι δύο πιο πρόσφατες. Νικώντας στο Ισραήλ την -έστω προβληματική αυτή την εποχή αλλά πάντα σπουδαία- Φενέρμπαχτσε απέδειξε στον εαυτό της πως έχει τις δυνατότητες να φτάσει τουλάχιστον έως την 8άδα, κάτι που έχει να βιώσει από το 2015! 

Όσο για την επικράτηση στο Σ.Ε.Φ. επί του Ολυμπιακού, πέραν του γεγονότος πως ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για το σύνολο του Σφαιρόπουλου, συνοδεύτηκε κι από την καλύτερη βραδιά στο επιθετικό κομμάτι, με 90 πόντους (20/35 δίποντα, 13/28 τρίποντα).

Η «ομάδα του λαού» στοχεύει στην πέμπτη σερί επιτυχία της στη Euroleague. Τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν το χειμώνα του 2015. Οι γηπεδούχοι έχουν τη δεύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (71,2), την έκτη επίθεση (80,8) και θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη δημιουργία της Άλμπα, η οποία πρωτεύει στις ασίστ (20,1)

Η ομάδα του Ρενέσες αναζητεί «ανάσα», αφού μετά τη νίκη στην πρεμιέρα από τη Ζενίτ, ακολούθησαν –μάλλον φυσιολογικά- πέντε ήττες (Έφες, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης), όλες βεβαίως από ομάδες από το…επάνω ράφι. Για τους Γερμανούς έπεται ένας ακόμη εκτός έδρας αγώνας, με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, επομένως ψάχνουν από κάπου να πιαστούν για να μην απογοητευτούν. 

Μέχρι στιγμής μόλις το 11% των κατοχών στη φετινή Euroleague έχει έρθει στο transition, με τη Μακάμπι να δείχνει το δρόμο: έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους στο transition, είναι δεύτερη στους πόντους που έχει δεχθεί στο «ανοικτό» γήπεδο, έχοντας όμως ένα υπέρ της «πλεόνασμα» 9,2 πόντων. Άρα ο Ρενέσες ξέρει ποιό στοιχείο του παιχνιδιού καλείται να σβήσει. Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι κομβικός. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.