Σλούκας: Η ακριβότερη μεταγραφή είχε το ανάλογο αντίκρυσμα (video)

Ο Σλούκας ως «player changer» ανταπέδωσε τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση του με την ηγετική παρουσία του στους "πράσινους".

H πιο βροντερή μεταγραφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, λόγω και της μετακίνησης του από τον έναν «αιώνιο» αντίπαλο στον άλλο, αυτή του Κώστα Σλούκα, μπορεί να ήταν και η ακριβότερη του Παναθηναϊκού, αλλά έφερε… πίσω τα 3 εκ. ευρώ των απολαβών του και μόνο με την επιστροφή των «πρασίνων» στο φάιναλ φορ της Euroleague. Πρίν, δηλαδή, δούμε με ποια θέση θα επιστρέψει ο Παναθηναϊκός από το Βερολίνο, αλλά και τι θα καταφέρει στους τελικούς των ελληνικών πλει οφ και στην διεκδίκηση του τίτλου.

Σλούκας πασάρει, Σλούκας σκοράρει

Η δημιουργία του Κώστα Σλούκα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, έδωσε πολλά νέα στοιχεία στην αξιοποίηση των συμπαικτών του, ενώ με  την εκτελεστική δεινότητα του να παρουσιάζεται, όταν την χρειαζόταν η ομάδα του «τριφυλλιού», σύνθεσε τον καλύτερο combo guard της φετινής σεζόν.

Αποκορύφωμα των εμφανίσεων του, ήταν τα 5 τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά και στα παιχνίδια των πλει οφ, κόντρα στην Μακάμπι.

Και μόνο η πρόσφατη δήλωση του Έργκιν Αταμάν ότι «σε κάθε δύσκολη στιγμή της ομάδας, καλούσα τον Σλούκα να περάσει στο παρκέ», είναι αρκετή της μέχρι τώρα προσφοράς του διεθνή πλει μέικερ στον Παναθηναϊκό.

Ως  άλλος «Σπανούλης» στην σύγκριση του ηγετικού χαρακτήρα και της αστείρευτης αυτοπεποίθησης που μπορεί να αλλάξει τον «ρού» της ιστορίας της ομάδας, στην οποία αγωνίζεται, ο Σλούκας ήταν καθοριστικός στην πορεία του Παναθηναϊκού προς το Βερολίνο. Η απουσία του έγινε αισθητή στα παιχνίδια που ήταν τραυματίας και έμεινε εκτός αγώνων, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βαραίνει τον ρόλο του Κέντρικ Ναν που έπρεπε να πάρει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες από τις δεδομένες πολλές που είχε στην επίθεση.

O Σλούκας είχε τον δεύτερο υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης, μετά τον Λεσόρ, απέδειξε στην άμυνα ότι μπορεί να βοηθήσει με…εγωϊστικό πάθος, πέτυχε ρεκόρ καριέρας σε ασίστ στο Game 2 με την Μακάμπι και απέδειξε ότι ήθελε παρά πολύ να παίξει με Τρίτη διαφορετική ομάδα στο 12ο φάιναλ φορ της καριέρας του.

Αγώνες: 32

Αρχική πεντάδα: 15 αγ.

Μ.Ο. Συμμετοχής: 27 λεπτά

Μ.Ο. Πόντοι: 13

%Δίποντα: 58,6

% Τρίποντα: 40,7

%Βολές: 85%

Ριμπάπουντ: 3,2

Ασίστ: 5,7

Λάθη: 2,4

Pir: 16


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.