Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: «Πάγωσε» την…κόλαση, ζωντανός για τετράδα! (highlights)

Ο Ολυμπιακός, επέστρεψε από το -14 της γ' περιόδου και πήρε τεράστια νίκη στην «καυτή» Stark Arena, κάνοντας μεγάλο βήμα για εξάδα και μένοντας στο κόλπο της τετράδας!

Ο Ολυμπιακός έφτασε το 20-12 και έχει ακόμα δύο αγώνες για να διεκδικήσει το πλεονέκτημα, δυσκολεύει η κατάσταση για τους Σέρβους (14-18).

Τι κι αν η Παρτίζαν, μάζεψε 39 ριμπάουντ (18 επιθετικά), έναντι 26 του Ολυμπιακού; Οι αμυντικές «δαγκάνες» των «ερυθρόλευκων», ειδικά στην τέταρτη περίοδο, έδωσαν ίσως τη νίκη της χρονιάς στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ουίλιαμς – Γκος, με 17 πόντους και ρεκόρ καριέρας με 5 κλεψίματα! Από κοντά Παπανικολάου (13) και Γουόκαπ (11), άμυνα αυτοθυσίας από τον Λαρεντζάκη! Ο Πάντερ έβαλε 19 για την Παρτίζαν και οι Καμίνσκι – Καμπόκλο «πλήγωσαν» κατά διαστήματα τους φιλοξενούμενους, αλλά οι μόλις δέκα πόντοι που πέτυχαν οι Σέρβοι στην τελευταία περίοδο, είναι ενδεικτικοί της άμυνας που έπαιξε ο Ολυμπιακός.

«Πληγή» τα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εύστοχα τρίποντα των Παπανικολάου και Κάνααν, με τον Φαλ όμως να μη γίνεται αποδέκτης επιθετικών προσπαθειών στα πρώτα λεπτά, ώστε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημά του σε σχέση με τους αντίπαλους ψηλούς. Παράλληλα, οι Σέρβοι ανανέωναν επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ και οι Καμπόκλο Καμίνσκι κυρίως, «πλήγωναν» την «ερυθρόλευκη» άμυνα, παρ’ όλο που ο πρώτος φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ. Η Παρτίζαν έφτασε μέχρι και το +9, αλλά ένα 4-0 στο τέλος της α’ περιόδου, μείωσε τη διαφορά στους πέντε.

Βρήκε σχήμα, τα χάλασε στο τέλος

Ο Μπαρτζώκας, προσπάθησε να βρει αντίδοτο στη ρακέτα, με Σίκμα και Ράιτ, στη β’ περίοδο. Ο δεύτερος, πέτυχε το πρώτο «ερυθρόλευκο» καλάθι με τρίποντο, ως προοίμιο μίας εκπληκτικής γι’ αυτόν περιόδου, με ατσάλινη άμυνα στην κορυφή, δίκην περιφερειακού! Παράλληλα, με τους ΜακΚίσικ, Ουίλιαμς – Γκος και Λαρεντζάκη να πιέζουν περισσότερο, οι Πειραιώτες, ανάγκασαν σε αρκετά λάθη τους γηπεδούχους. Ωστόσο, ήταν αρκετά άστοχοι από μακριά και έτσι η Παρτίζαν διατήρησε το προβάδισμα. Ένα αντιαθλητικό στον ΜακΚίσικ και ένα φάουλ στον Λαρεντζάκη, το επέκτεινε στους δέκα προς το τέλος του ημιχρόνου, με συνεχείς βολές, πριν ο Γκος μειώσει με buzzer – beater.

Η…παιδική ασθένεια επανεμφανίστηκε

Ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στην βασική του πεντάδα στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου. Όμως το πρόβλημα των επιθετικών ριμπάουντ της Παρτίζαν, επανήλθε, με τον Φαλ να μένει σε ρηχά νερά, τον Καμπόκλο να κάνει ξανά ζημιά και τον Πάντερ να βρίσκει ρυθμό. Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +14, καθώς οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν άστοχοι από το τρίποντο, πριν «ξεκολλήσουν» προς το τέλος με Κάνααν και Γκος. Τελικά, οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο, με τους γηπεδούχους μπροστά με 13.

Ανατροπή στο άψε – σβήσε, small ball και νίκη!

Η ομάδα του Μπαρτζώκα, με «τεσσάρι» τον Παπανικολάου και μπροστάρηδες Γκος – Γουόκαπ, ξεκίνησε εκεί με σερί 12-0, κρατώντας για σχεδόν τέσσερα λεπτά άποντη την Παρτίζαν. Έτσι, μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο άψε – σβήσε, καθώς οι Σέρβοι έδειχναν παγιδευμένοι από την «ερυθρόλευκη» άμυνα! Με καλάθι του αρχηγού, 4:19 πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι μάλιστα κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 62-61. Το ματς κατέληξε σε θρίλερ, με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει με βολές, την Παρτίζαν να απαντά, αλλά τον Φαλ με κάρφωμα να κάνει το 69-71 και τον Γκος να κλείνει το ματς από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας»!

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-32, 59-46, 69-74

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.