Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 89-81: Ανατροπή πλεονεκτήματος με ηγέτες Σλούκα-Ναν (highlights)

Με κορυφαίους τους Σλούκα-Ναν ο Παναθηναϊκός άλλαξε... τσιπάκι στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε σπουδαία ανατροπή και επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 89-81. Παράλληλα ισοφάρισε τη διαφορά της ήττας του στο ματς του πρώτου γύρου και ανέβηκε στη δεύτερη θέση!

Ένας φανταστικός Παναθηναϊκός βγήκε από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά την… ανάπαυλα του ημιχρόνου και ανέτρεψε διψήφια τιμή προκειμένου να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα, 89-81, στο πλαίσιο της 31ης στροφής της Euroleague. Με αυτό το αποτέλεσμα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας εν όψει playoffs, ενώ ανέβηκε και στη δεύτερη θέση πιάνοντας την αποψινή του αντίπαλη (20-11), έχοντας όμως τη συνολική διαφορά υπέρ του. Αυτό διότι ισοφάρισε εκείνη της ήττας του πρώτου γύρου, όμως στο επόμενο κριτήριο, είναι στο +41 κόντρα στους Καταλανούς. Τέλος, τους νίκησε μετά το 2018!

Το φανταστικό κορεό στην μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου

Στα του ματς, κορυφαίοι του «τριφυλλιού» ήταν οι δύο ηγέτες του, οι Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν. Ο Έλληνας άσος είχε 18 πόντους και 8 ασίστ, με 25 στην αξιολόγηση. Από τη μεριά του ο Αμερικανός σταμάτησε στους 22 και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. «Διπλός» ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 19 και 10 ριμπάουντ. Από την απέναντι πλευρά, οι Μπίλι Ερνανγκόμεθ και Γιαν Βέσελι είχαν από 13, ενώ από 12 πέτυχαν οι Αμπρίνες και Σατοράνσκι.

Αμυντική νωθρότητα και «καυτός» Ναν

Νωθρά άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Ο Γκραντ μείωσε 4-3 με γκολ-φάουλ (3’), όμως άφησε τη θέση του στον Σλούκα προκειμένου να βρει επιθετικό ρυθμό η ομάδα του μέσα από τα χέρια του Έλληνα γκαρντ. Παρά την είσοδό του και τους 4 πόντους του Ναν, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ (6’) μπροστά με 10-9, αν και οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί προσωρινά 7-6 και 9-8 σε αυτό το διάστημα. Έπειτα τη μικρή διακοπή ο Λεσόρ σκόραρε, αλλά οι Καταλανοί «έτρεξαν» σε δύο λεπτά ένα 7-0, για το υπέρ τους 17-11. Το πρόβλημα του «τριφυλλιού» στην άμυνα ήταν εμφανές και ο Αταμάν κάλεσε τους παίκτες του κοντά του. Το σερί έφτασε το 9-0, πριν ο Μήτογλου βάλει τέλος σε αυτό για το 19-13 (9’). Ο Ναν ήταν «καυτός» και έφτασε τους εννιά στην πρώτη περίοδο, μειώνοντας σε 23-20, το οποίο ήταν και το σκορ στο 10λεπτο.

«Μπλακ άουτ»

Εν αντιθέσει με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στη δεύτερη περίοδο και μείωσε με τον Γκριγκόνις, πριν πάρει προβάδισμα με 2/2 βολές του Ναν, 24-23 (12’). Για άλλη μία φορά όμως τα λάθη, η αστοχία και οι κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση έδωσαν τη δυνατότητα στην Μπαρτσελόνα να βρει ρυθμό και να «τρέξει» ένα 14-0 σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά, ώστε να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, 37-24 (15’). Αυτή ανέβηκε και άλλο πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, με το γκολ-φάουλ του Μπίλι Ερνανγκόμεθ. Μάλιστα ο ίδιος ευστόχησε και στη βολή ύστερα από αυτό, για το 17-0 των Μπλαουγκράνα και το υπέρ τους 40-24 με 4:49 για το ημίχρονο. Ο Μήτογλου ήταν αυτός που έβαλε τέλος και σε αυτό το σερί (ύστερα από τεσσεράμισι λεπτά ανομβρίας) και με δύο εύστοχες βολές αμέσως μετά για το 40-27 (17’), ανάγκασε τον Γκριμάου να ζητήσει τάιμ άουτ, προκειμένου η ομάδα του να διατηρήσει το μομέντουμ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο μόνος που… έβρισκε στόχο, κάτι που δε συνέβαινε με τους συμπαίκτες του, με το 1/8 να είναι αντιπροσωπευτικό του γιατί το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να μειώσει και άλλο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την κακή του εικόνα στην πίσω πλευρά του παρκέ και τα λάθη (10 στο πρώτο μέρος), η διαφορά των φιλοξενούμενων έφτασε στο +15, 44-29 (19’). Μάλιστα μέσα σε όλα, ένα λάθος των διαιτητών έφερε και την… έκρηξη του Αταμάν, ο οποίος δέχτηκε τεχνική ποινή. Τελικά το σκορ ημιχρόνου «έκλεισε» με τους «πράσινους» πίσω με 12, 46-34, έπειτα το buzzer beater του Γκραντ.

Το «γύρισε» από την άμυνα

Με τον Μήτογλου να σκοράρει στην πρώτη επίθεση μετά την ανάπαυλα και την άμυνα να… παίρνει μπροστά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να «μαζεύει» σιγά-σιγά τη διαφορά. Ο Σλούκας έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες, ο Γκριγκόνις σημείωνε το δεύτερο τρίποντο της ομάδας του και το ματς… άλλαξε εικόνα! Μάλιστα ο Έλληνας είχε το λέι απ για το 50-44, που ανάγκασ τον Γκριμάου να πάρει τάιμ άουτ (24’), ζητώντας από τον κόσμο να ξεσηκωθεί! Με… σουτάκια μέσης απόστασης ο Βέσελι κρατούσε την Μπαρτσελόνα μπροστά, 54-47 (26’), αν και το μομέντουμ είχε αλλάξει χέρια. Παρά την προσπάθεια του Τσέχου, οι παίκτες του Αταμάν «δάγκωναν» στην πίσω πλευρά του παρκέ και έφεραν το παιχνίδι στο πόντο, 54-53 (28’), με νέο καλάθι του Σλούκα. Και το φόλοου-φάουλ του Γκριγκόνις ένα λεπτό μετά, έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι», 56-55, το πρώτο έπειτα εκείνου της αρχικής περιόδου. Στα θετικά των γηπεδούχων ήταν και η είσοδος του Λούκα Βιλντόσα στο τελευταίο λεπτό, με τον Αργεντινό να μπαίνει στη θέση του Σλούκα. Το… τετράποντο των Μπλαουγκράνα «πλήγωσε» τους «πράσινους», αλλά το κάρφωμα του Λεσόρ και η τελευταία του άμυνα τους έφερε και πάλι σε απόσταση ενός πόντου πίσω, 61-60 (30’).

Το «καθάρισε» με ηγέτες Σλούκα-Ναν

Μήτογλου και Σλούκας σκόραραν από τα 6.75 στην τέταρτη περίοδο και έβαλαν μπροστά τον Παναθηναϊκό, 68-66 (33’). Το ματς ήταν ντέρμπι και το «τριφύλλι» έβγαζε και τις άμυνες, οι οποίες το οδήγησαν στο να πάρει το προβάδισμα, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να σημειώνει και το ςλέι απ για το 70-66. Από τη μεριά του ο Ναν… έσπασε τους αστράγαλους του Πάρκερ στην επόμενη φάση και με άλλο ένα τρίποντο «έγραψε» το 73-68 υπέρ της ομάδας του, με 6:13 για τη λήξη. Η Μπαρτσελόνα μείωσε με δικό της σουτ από την περιφέρεια με τον Πάρκερ, αλλά και πάλι ο Αμερικανός ευστόχησε σε δίποντο για το 78-73, ενώ το επιθετικό φάουλ που πήρε ο Λεσόρ από τον Βέσελι στην επόμενη επίθεση με 4:05 να απομένουν ήταν καθοριστικής σημασίας. Αυτό εξόργισε τον Γκριμάου, που με 3:41 στο χρονόμετρο και εν ώρα τάιμ άουτ δέχτηκε τεχνική ποινή. Και μετά την εύστοχη βολή, ο Ναν κάρφωσε θεαματικά για το 81-73! Ο Μήτογλου την… έστειλε σε διψήφια τιμή και παράλληλα της πήρε σε εκείνο το σημείο και τη διαφορά της ήττας με οκτώ πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου, 83-73 (38′). Το… αμφιλεγόμενο καλάθι και φάουλ του Σατοράνσκι την έριξαν και πάλι στους επτά, 83-76, με 1:28 για το τέλος. Αλλά και πάλι ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο, για το νέο +10, 86-76, με κάτι παραπάνω για ένα λεπτό για τη λήξη! Οι «πράσινοι» ήταν φανταστικοί και εν τέλει νίκησαν τους αντιπάλους τους με 89-81, χάνοντας την ευκαριία να πάρει και τη διαφορά του πρώτου ματς, ισοφαρίζοντάς τη μόνο…

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81

Η στατιστική της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.