Παναθηναϊκός AKTOR – Βιλερμπάν 85-67: Έβγαλε την αγγαρεία και τώρα ντέρμπι! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Βιλερμπάν, όμως από τη στιγμή που αποφάσισε να παίξει άμυνα, «καθάρισε» το ματς (85-67) και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν για ένα ολόκληρο ημίχρονο αντιμετώπισε το παιχνίδι ως αγγαρεία, δεν είχε ένταση και ρυθμό στην άμυνα, όμως όταν αποφάσισε να γυρίσει τον διακόπτη, το παιχνίδι τελείωσε. Με σημείο αναφοράς την «ασφυκτική» – κατά διαστήματα – άμυνα του και μπροστάρηδες στην επίθεση τους Γκραντ και Σλούκα, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 18η φετινή του νίκη, που τον διατηρεί σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των playoffs.

Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 21 πόντους (4/5 διπ., 3/5 τρ.), 3 κλεψίματα, ισάριθμα ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο αρχηγός των «πρασίνων» 14 πόντους (3/6 τρ.), 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Καλή εικόνα και από τους Γκριγκόνις (14π., 7 ριμπ.), Λεσόρ (15π., 5 ριμπ.) και Ερνάνγκομεθ, ειδικά στην άμυνα.

Παναθηναϊκός χωρίς ρυθμό και ένταση

Αρκετά μέτρια εικόνα είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR στα πρώτα 20 λεπτά την αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν χωρίς ένταση στην άμυνα και αυτό αποτυπώθηκε στο γεγονός πως δέχονταν εύκολα καλάθια (15-12). Επιθετικά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε κάποια καλά διαστήματα (20-14) όχι όμως διάρκεια. Η κλειστή άμυνα των Γάλλων – που ορισμένες φορές γύρισε και σε ζώνη – δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους «πράσινους», αφού δεν είχαν καλές αποστάσεις και μοιραία δεν μπόρεσαν να βρουν εύκολους πόντους.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου δέχτηκε 6 αναπάντητους πόντους και είδε τη Βιλερμπάν να τιμωρεί τα λάθη του (4 συνεχόμενα) και να μπαίνει για πρώτη φορά σε θέση οδηγού (20-23), με τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα time out. Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση και απάντησαν με επιμέρους 8-2, ανακτώντας το προβάδισμα (28-25), όμως η εικόνα τους δεν άλλαξε. Με εξαίρεση ένα καλό δίλεπτο σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να κινείται μακριά από τον καλό του εαυτό. Κάτι που είχε ως συνέπεια η Βιλερμπάν αφενός να μείνει κοντά στο σκορ (38-36), αφετέρου να βάλει πολλούς προβληματισμούς στο «τριφύλλι» ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Όταν έπαιξε άμυνα, όλα τελείωσαν…

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένος να μην δώσει περαιτέρω δικαιώματα στη Βιλερμπάν και με τελείως διαφορετική νοοτροπία στην άμυνα. Όντας πολύ πιο επιθετικός στη μπάλα και με μπροστάρη τον Γκραντ, το «τριφύλλι» βρήκε σκορ στο transition, ξέφυγε για πρώτη φορά με +9 (52-43) και το πιο σημαντικό ήταν πως έδειξε να… ξυπνάει. Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά, έδειξαν προς στιγμήν σημάδια αντίδρασης με Ντε Κολό και Λουαού – Καμπαρό και μείωσαν σε 52-48, όμως ο Παναθηναϊκός για πρώτη ίσως φορά στο ματς, έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με μαξιλαράκι ασφαλείας (59-50).

Ο Ντε Κολό συνέχισε να παλεύει ολομόναχος (61-55), όμως δεν ήταν αρκετό. Η Βιλερμπάν ούτε λύσεις είχε, ούτε την ενέργεια να αντέξει στην πίεση που έβαζε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μέσω της άμυνας του (σπουδαία δουλειά από Ερνάνγκομεθ) και σταδιακά η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των «πρασίνων». Σλούκας και Γκραντ φόρτωναν το αντίπαλο καλάθι, αφού η αλήθεια είναι πως το ματς δεν… πήγε στον Ναν και το «τριφύλλι» ξέφυγε με +15 (74-59) μετατρέποντας το τελευταίο 4λεπτο σε τυπική διαδικασία. Το 85-67 «σφράγισε» τη 18η νίκη της ομάδας του Εργκίν Αταμάν στην Ευρωλίγκα, αποτέλεσμα που την διατηρεί σε τροχιά playoffs, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-36, 59-50, 85-67.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.