Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 78-88: Την έριξε στο καναβάτσο στον “εμφύλιο” (highlights)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε στο La Fonteta της Βαλένθια, με οδηγούς τους Βέσελι και Πάρκερ, φτάνοντας στην 19η νίκη και κρατώντας τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία της Euroleague

Η Μπαρτσελόνα πέρασε με καθαρή νίκη από το La Fonteta το βράδυ της Πέμπτης (7/3), επικρατώντας με δέκα πόντους διαφορά (78-88) της γηπεδούχου Βαλένθια. Μια νίκη πολύτιμη για τους “μπλαουγκράνα”, καθώς τους κρατά μόνους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Eurolegaue, με ρεκόρ 19-9, απέναντι στους Παναθηναϊκό, Μονακό και Βίρτους Μπολόνια, που την κυνηγούν. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έχασαν έδαφος στην προσπάθειά τους να μπούνε στα πλέι ιν, με ρεκόρ 13-15 πλέον.

Ο ισπανικός “εμφύλιος” είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα, τελικώς είδε την πλάτη της Βαλένθια, που στηρίχτηκε στη δυνατή της άμυνα και στα ριμπάουντ σε άμυνα κι επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι επιστράτευσαν το “φυσικό” τους παιχνίδι, με μεγαλύτερη ενέργεια σε όλο το γήπεδο, και βασιζόμενοι στα επιθετικά προσόντα του Βέσελι, του Κάλινιτς, του Λαπροβίτολα και του Πάρκερ, γύρισαν το σκορ και πήραν τη σπουδαία νίκη.

Κυρίαρχοι οι “μπλαουγκράνα”, αλλά…

Το παιχνίδι στο La Fonteta ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στις δύο πλευρές του παρκέ. Μπήκαν δυνατά και πήραν κεφάλι στο σκορ μετά το πρώτο λεπτό κιόλας, με τον Βέσελι να κάνει το 2-4 στο 1′:07”. Έκτοτε, οι “μπλαουγκράνα” δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για δεύτερη φορά μετά το 2-2! Έκαναν το 18-18, που ήταν το σκορ που έκλεισε το δεκάλεπτο.

Μέχρι τότε, η Μπαρτσελόνα, με τον Βέσελι σε θέση οδηγού για την ομάδα του, έφτασε τη διαφορά ακόμη και στους δέκα πόντους: 6-16 στο 5′:41”. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι στην επίθεση, όμως, οι γηπεδούχοι χτυπούσαν σε δύο τομείς κυρίως: μαζεύαν ριμπάουντ αμυντικά και επιθετικά (5 και 4 αντίστοιχα) και έκλεβαν μπάλες, μετουσιώνοντας δεύτερες επιθέσεις και αιφνιδιασμούς σε καλάθια. Έτσι, ροκάνισαν τη διαφορά, με τον Οτζελέγε μπροστάρη, και έφτασαν στην ισοφάριση με καλάθι του Άντερσον ακριβώς στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το γύρισε η Βαλένθια

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βαλένθια βγήκε στο παρκέ με τον αέρα της αντεπίθεσης στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου. Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και άρχισε να παίρνει κεφάλι στο σκορ από το ξεκίνημα: 20-18 στο 10′:13” με Αροστέγκι, 23-21 με καλάθι και βολή του Οτζελέγε στο 10:39′ κι από εκεί και πέρα, η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει.

Η Βαλένθια έφτασε και στους έξι πόντους διαφορά υπέρ της, 32-26 με καλάθι του Οτζελέγε στο 13′:16”, όμως, πάνω από αυτό το επίπεδο δεν κατάφερε να ανέβει. Βασίστηκε για την ανατροπή στο σκορ κυρίως στην πιεστική της άμυνα, που οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε δέκα (10) λάθη έναντι μόλις ενός (1) των παικτών της, αλλά και στα κλεψίματα, που ήταν 9-0 (!) στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου.

Η Μπαρτσελόνα παρότι εγκλωβίστηκε στην άμυνα των γηπεδούχων κράτησε επαφή με το σκορ. Βοήθησαν σε αυτό και οι παίκτες της Βαλένθια, βεβαίως, με τη δική τους αστοχία στην επίθεση, κυρίως στα σουτ τριών πόντων, που είχαν 2/15 στο τέλος της περιόδου. Το 32-26 έγινε 34-33 στο 15:45′ και 36-35 στο 17′:13”. Στο 18′:37” η Βαλένθια ανέβηκε πάλι στο +6, με τρίποντο του Τζόουνς, που έκανε το 41-35, για να τελειώσει το ημίχρονο με σκορ 42-37, με μία εύστοχη βολή του Ντέιβις για τους γηπεδούχους.

Επιστροφή Μπαρτσελόνα…

Η Μπαρτσελόνα δεν πήγε στο La Fonteta για να παραδοθεί στις ορέξεις της Βαλένθια κι αυτό το έκανε σαφές στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν επέστρεψε στο σκορ. Και μάλιστα για τα καλά! Στο 20′:43” ο αλάνθαστος μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου στα σουτ δύο πόντων Βέσελι μείωσε σε 42-39 και στο 21′:28” ο Πάρκερ ισοφάρισε με τρίποντο σε 42-42. Στο 22′:56” οι “μπλαουγκράνα” πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, με τον Πάρκερ να κάνει το 42-43, και το ματς έγινε… ταυρομαχία!

Στο 24′:49” ο Ίνγκλις έκανε το 46-44 βάζοντας πάλι μπροστά τη Βαλένθια, ενώ στο 25′:22” η Μπαρτσελόνα ξαναπήρε κεφάλι με τον Πάρκερ και πάλι, που έκανε το 46-49. Στο 26′:46” ο Τζόουνς έκανε το 54-52 για τη Βαλένθια, για να κάνει το 54-56 στο 28′:21” ο Ερνανγκόμεζ για τους φιλοξενούμενους, διατηρώντας αυτό το άτυπο μπρα ντε φερ στο προβάδισμα. Τελικώς, το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους “μπλαουγκράνα” στο +2, 57-59, προδιαθέτοντας για ένα αγωνιώδες φινάλε στον ισπανικό εμφύλιο.

…και ισοπέδωση!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα πήρε φόρα και… ισοπέδωσε τη Βαλένθια, βγάζοντας τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μία φορά μπροστά, στο 30′:23” με τον Οτζελέγε να κάνει το 60-59. Από εκεί και μετά, ο λόγος ανήκε στους “μπλαουγκράνα” και μόνον σε αυτούς.

Με Βέσελι, Κάλινιτς και Λαπροβίτολα, κυρίως, σε αυτό το δεκάλεπτο, άρχισε η καταγραφή πόντων για τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +13 (63-76 στο 33′:45”), για να τελειώσει η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο +10, 78-88 στο φινάλε.

Ασύλληπτη η επίδοση του Βέσελι με 10/10 δίποντα και 1/1 βολή (δεν πήρε προσπάθεια για τρίποντο), δηλαδή 21 πόντους συνολικά, ενώ βοήθησαν στο σκοράρισμα οι Κάλινιτς (13 π.), Λαπροβίτολα (13 π.) και Πάρκερ (12 π.).

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.