Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 101-87: Ο Κάνααν είναι… Ράιτ! (higlights)

Με τον Κάνααν στην βραδιά καριέρας του στην Euroleague και τον Ράιτ να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 101-87 της Άλμπα Βερολίνου.

Αϊζέια… χόρευε! Ένας απίθανος Κάνααν έκανε την εμφάνισή του στο ΣΕΦ στην 24η αγωνιστική της Euroleague και ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με ανατροπή της Άλμπα Βερολίνου, 101-87.

Ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός και με ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση σε πόντους (31), τρίποντα (9) και αξιολόγηση (30), οδήγησε την ομάδα του στο 13-11.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Μόουζες Ράιτ, που συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινό των Πειραιωτών, σκοράροντας 15, τα οποία συνόδευσε με πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.

Διψήφιοι ήταν και οι Γουίλιαμς-Γκος (14π.), και Μπραζντέικις-Πίτερς, με 11 έκαστος.

Από την απέναντι πλευρά οι Γερμανοί πάλεψαν, ήταν μπροστά στο πρώτο μέρος, όμως γνώρισαν μία ακόμη ήττα, πέφτοντας στο 5-19. Από 12 σκόραραν οι Μάτισεκ και Σνάιντερ, ενώ στους 10 σταμάτησε ο Μπράουν.

Ντεμπούτο ως βασικός ο Ράιτ

Στην πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μόουζες Ράιτ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον βάζει από την αρχή λόγω λειψανδρίας στη θέση του σέντερ. Εκτός ήταν οι «γνωστοί» Φαλ και Μιλουτίνοφ, ενώ ούτε ο Πετρούσεφ ήταν έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του…

«Καυτοί» Κάνααν-Πίτερς

«Μουδιασμένα» μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος χρειάστηκε πάνω από δύο λεπτά να σκοράρει. Ο Κάνααν έκανε την αρχή με τρίποντο και οι Πειραιώτες «έτρεξαν» 7-0, για το υπέρ τους 7-1 στο 4’.

Ο Αμερικανός ήταν «καυτός» και οδήγησε την ομάδα του στο σκοράρισμα με 8 για το 15-11 στο τάιμ άουτ, καθώς η Άλμπα είχε απαντήσεις επιθετικά. Αξιοσημείωτο και ότι Γουόκαπ και Ράιτ πέρασαν στον πάγκο με δύο φάουλ στο πρώτο πεντάλεπτο…

Ακολούθησε μία άμυνα ζώνης από τους Γερμανούς, που έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους». Χάρις αυτή δεν έβρισκε σκορ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 17-17 με 55’’ για το δεκάλεπτο.

Εν τέλει «έκλεισε» στο 20-17 υπέρ των γηπεδούχων με τρίποντο του έτερου… καυτού, Πίτερς, φτάνοντας τους 8 και εκείνος. Ειδική μνεία και στα λάθη του Ολυμπιακού, που στα πρώτα 10 λεπτά μέτρησε πέντε…

Ο Γουίλιαμς-Γκος, ο Λαρεντζάκης και τα λάθη…

Εξαιρετικά άρχισε τη δεύτερη περίοδο ο Γουίλιαμς-Γκος, με δύο κλεψίματα και έξι πόντους σε τρία λεπτά, για το 26-24 των «ερυθρόλευκων».

Τρίποντο του Λαρεντζάκη και δίποντο του Πρότσιντα έφεραν το σκορ στο 29-26 στο 14’, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί τη δεύτερη πεντάδα του.

Σε αυτή ήταν και ο Παπανικολάου, που μαζί με τον… Λάρυ σημείωσαν διαδοχικά σουτ από τα 6.75 για το 38-31. Στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ του δεκαλέπτου στο 17’, το ματς ήταν στο 40-33, με τον Σίκμα να βάζει λέι απ μπροστά και να βγάζει άμυνα πίσω!

Όμως ύστερα από αυτό οι Πειραιώτες… πάγωσαν και δέχτηκαν ένα επιμέρους σκορ 11-2, μένοντας πίσω με 44-42 (19’), αν και ο Λαρεντζάκης των εννιά πόντων πρόσφερε το στιγμιότυπο του αγώνα. Φυσικά αυτή η εξέλιξη τον ανάγκασε να πάρει δικό του τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Εν τέλει δεν τα κατάφερε και οι Γερμανοί πήγαν μπροστά στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 48-45, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να φτάσουν τα εννιά λάθη…

Ανατροπή με άμυνα, Ράιτ και… Αϊζέια χόρευε!

Με αμυντικό προσανατολισμό μετά τους 31 πόντους που δέχτηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε ο Ολυμπιακός, ανακτώντας το προβάδισμα με το Πίτερς και Κάνααν.

Με πρωταγωνιστές στην πίσω πλευρά του παρκέ του Μπραζντέικις και Ράιτ και στην μπροστά τον… χορευτή Αϊζέια του οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 62-55 για… αρχή στο 26’.

Ακολούθησε ένα επιμέρους 16-6 με τον Κάνααν να φτάνει τους 14 συνολικά σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης. Τέσσερα τρίποντα και ένα δίποντο έβαλαν… φωτιά στο ΣΕΦ και ήταν ο οδηγός της ανατροπής των παικτών του Μπαρτζώκα.

Έτσι μπήκαν στην τελευταία περίοδο μπροστά 78-61, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη.  

Με 100άρα η νίκη

Διαδικαστικό ήταν το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με τον Κάνααν να ψάχνει το ρεκόρ τροπόντων στη Euroleague, με 10. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού έφτασε τα εννιά, όμως η Άλμπα μείωσε σε 13, 93-80, κάτι το οποίο έκανε έξαλλο τον Έλληνα προπονητή των γηπεδούχων.

Όμως το τάιμ άουτ ξύπνησε τους παίκτες του, παίρνοντας τη νίκη με 101-87, για το 13-11 στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-48, 78-61, 101-87

Η στατιστική του ματς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.