Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 96-86: Vintage βραδιά για την “Βασίλισσα” σε ματς θρίλερ! (highlights)

Σε έναν αγώνα με απίθανο buzzer beater, τρομερά σουτ και τον Γιουλ να μπαίνει στο πάνθεον με ένα παιχνίδι από τα αλιά, η Ρεάλ θα λυγίσει την Βαλένθια σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι.

 Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια αναμετρήθηκαν στο Wizink Center για την 21η αγωνιστική της Euroleague. Στηυν βραδιά που ο Σέρχιο Γιουλ έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, αυτός κι οι υπόλοιπες «παλιές καραβάνες» έδωσαν τη λύση και, παρά το απίστευτο buzzer του Ζόαν Χάρπερ, να κερδίζει την Βαλένθια στην παράταση με 96-86.

Στο 19-2 ανέβηκε η Ρεάλ, με τον Γιουλ να θυμάται τα νιάτα του, τον Σέρχι και τον Ταβάρες να είναι καθοριστικοί και να παίρνει την δεύτερη νίκη της μέσα στην ίδια εβδομάδα στο έξτρα (ή στα έξτρα) πεντάλεπτα. Στο 10-11 έπεσε η Βαλένθια, με τον Ντέιβις και Τζόουνς να είναι φανταστικοί, τον Χάρπερ να βάζει το απίστευτο, αλλά στο τέλος να μένει από δυνάμεις.

Το ματς

Η Ρεάλ ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας να τροφοδοτήσει τον Ταβάρες, με την άμυνα της Βαλένθια να είναι προσαρμοσμένη πάνω του. Έτσι, ο ψηλός της Βασίλισσας δυσκολεύτηκε πολύ και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, χάρη στο επιθετικό ταλέντο του Ντέιβις και του Τζόουνς. Οι Μαδριλένοι πήραν «τραβηγμένες» προσπάθειες επιθετικά και με τρίποντο του Γιουλ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στο +8 (16-24).

Στη δεύτερη περίοδο η Βαλένθια συνέχισε την καλή άμυνα κι έφτασε τη διαφορά στους 12 (18-30). Η ομάδα του Τσους Ματέο αντέδρασε με πρωταγωνιστές τους «παλιούς» (Ροντρίγκεθ, Γιουλ) και τον Ταβάρες και μείωσε τη διαφορά. Το ημίχρονο θα τελειώσει με 35-40 χάρη σε λέι απ του Πραντίγια στο τέλος.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να ξεκινήσει για περίπου 17 λεπτά καθυστέρηση λόγω προβλήματος στα χρονόμετρα του Wizink Center. Με ην επανέναρξη, εμφανίστηκε η Ρεάλ που έχουμε δει όλη τη χρονιά. Μέσα σε 5 λεπτά και μετά από καλάθι και φάουλ του Μούσα η ομάδα του Τσους Ματέο πέρασε μπροστά στο σκορ (46-43). Ο Γιόβιτς με τον Άντερσον έδωσε αναγκαίες λύσεις στην Βαλένθια για να παραμείνει κοντά στο σκορ και η τρίτη περίοδος έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 58-55.

Η Βαλένθια μπήκε αποφασισμένη στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ντέιβις να κερδίζει κατά κράτος τον Ταβάρες και με 10 πόντους στα πρώτα τρία λεπτά να προηγείται με 61-65. Ο «Τσάτσο» θα βάλει τρίποντο για το 64-65, αλλά ο Μπράντον Ντέιβις ήταν στην «ζώνη του λυκόφωτος». Με 5 σερί πόντους θα κάνει το 64-70, αλλά ο Χεζόνια θα απαντήσει για το 67-70. Ο Ταβάρες θα ισοφαρίσει σε 70-70 αλλά ο Τζόουνς θα κάνει το 70-73 με σουτ έξω από τα 6,75. Ο ίδιος παίκτης με 2 βολές θα κάνει τα 72-75, αλλά ο Σέρχι θα κάνει το 74-75, και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς θα αναλάβει. Με μια καλή άμυνα και ένα «μανταρίνι¨, ο Γιουλ θα κάνει το 77-75, με τον Μουμπρού να καλεί τάιμ άουτ. Ο Ίνγκλς με εντυπωσιακό σουτ θα ισοφαρίσει σε 77-77, αλλά ο Καμπάτσο θα δώσει τη χαριστική βολή με τρίποντο για το 80-77. Ο Τζόουνς με 2/2 βολές θα κάνει το 80-79 με 4,3 δεύτερα να απομένουν. Ο Χεζόνια θα πάρει το φάουλ και την ευθύνη των βολών, και θα είναι ψύχραιμος. Θα κάνει το 82-79 με τον Μουμπρού να καλεί τάιμ άουτ με 3 δεύτερα στο ρολόι. Ο Χάρπερ, όμως, έβαλε το σουτ της ζωής του, μπροστά στον Ταβάρες για το 82-82 για να στείλει αυτό το απίστευτο παιχνίδι στην παράταση.

Ο Γιουλ θα ηγηθεί της Ρεάλ για να της δώσει προβάδισμα, με τον Ντέιβις να μην μπορεί να βάλει σουτ λόγω κούρασης και τελικά να αποβάλλεται 1 λεπτό πριν τη λήξη. Η Ρεάλ είχε τις λύσεις και ήταν εύστοχη από την γραμμή των βολών για να πάρει μια τεράστια νίκη με το τελικό 96-86.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 16-24, 35-40, 58-55, 82-82, 96-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Στην επόμενη αγωνιστική της Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάει στο Πριγκηπάτο για το παιχνίδι με την Μονακό (19/1, 21.00), ενώ η Βαλένθια θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο (19/1, 21.30).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.