Ναζ Μήτρου-Λονγκ: Η λογική επιλογή στα πρότυπα του Μπαρτζώκα και το «θέλω» του για την Εθνική (highlights-video)

Τα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά του σε άμυνα και επίθεση, οι αδυναμίες του και η αποδέσμευση χρησιμοποίησης του μετά από 40 ημέρες στον Ολυμπιακό.

Με τα δεδομένα κριτήρια του Γιώργου Μπαρτζώκα για την περαιτέρω ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής, μετά και τον τραυματισμό του Ουίλιαμ-Γκος, ο Ναζ Μήτρου-Λόνγκ, αποτελεί μια ορθολογική επιλογή από κάθε οπτική γωνία και ανάλυση.

Ο Έλληνας (η μητέρα του Γεωργία είναι Σπαρτιάτισσσα, ο πατέρας του έχει καταγωγή από το Τρινιτάτ-Τομπάγκο και ήταν πρωταθλητής του kick boxing) πλει μέικερ δεν καταλαμβάνει θέση ξένου παίκτη και ταυτόχρονα ενισχύει τον ελληνικό “κορμό” των Πειραιωτών, σε εποχές που υπάρχει…θέμα με την παρουσία καταξιωμένων γηγενών παικτών, οι οποίοι έχουν προδιαγραφές συμμετοχής και στην Εθνική ομάδα.

Σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο Iowa και πρόσθεσε στο επώνυμο Λίνγκ και το ελληνικό πατρώνυμο της μητέρας του που ήθελε, ανέκαθεν, τα δυο παιδιά της, να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα και να τα δει να παίζουν στην Εθνική Ανδρών.

Πρόκειται για ψηλό γκαρντ (1,93μ.) με κακό άνοιγμα χεριών (1,98μ.) και ενώ στο κολέγιο έπαιξε περισσότερο στην θέση του σούτινγκ γκαρντ, στην Ευρώπη (Μπρέσια, Αρμάνι, Ζάλγκιρις) καθιερώθηκε στην θέση του πλει μέικερ.

Με την φανέλα της Μπρέσια είχε μέσο όρο 17,5 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ηγήθηκε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου (21-9) αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Σάσαρι. Κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου πρωτοεμφανιζόμενου στο πρωτάθλημα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Αρμάνι Μιλάνο, στην οποία, όμως, δεν διακρίθηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για άλλες περίπου 40 μέρες στην Ευρωλίγκα, δηλαδή στο διάστημα που θα τον είχε μεγαλύτερη ανάγκη λόγω του τραυματισμού του Γκος.

Τα highlights του Μήτρου-Λόνγκ από τις μεταδόσεις των καναλιών Novasports ΕΔΩ

Ο Μήτρου-Λόνγκ που θα βρεί αντίπαλο του, τον αδελφό του, Ελάζια στα παιχνίδια Ολυμπιακού-Περιστερίου στην Basket League, είναι καλός χειριστής της μπάλας, έχει καλό drive, τελειώνει φάσεις και πασάρει καλά, ενώ δεν διακρίνεται για την “εκρηκτικότητα” του και το άλμα του. Δημιουργεί αποτελεσματικά pick n roll και αυτό θα επιβεβαιωθεί με Φαλ και Μιλουντίνοφ, ενώ αμυντικά παίζει με ενέργεια, πιέζει την μπάλα και προκαλεί κλεψίματα από τα αποτελεσματικά deflections που κάνει.

Είναι σουτέρ… ημέρας, καθώς υπάρχουν παιχνίδια που έχει εξαιρετική ευστοχία και άλλα που τον χαρακτηρίζει η αστοχία του. Στην Ευρωλίγκα, έχει μέσο όρο 33,9% στα τρίποντα και έχει δείξει αποτελεσματικότερος σε στατικό σουτ, ενώ έχει επιρρέπεια στα λάθη.

Σε 21 ματς της Ευρωλίγκας είχε 7,4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 17,5 λεπτά ανά αγώνα.

«Ήθελα να τιμήσω τη μητέρα και την κληρονομιά μου. Είναι αυθεντικά ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Γεννήθηκα στον Καναδά, αλλά αγαπώ το ελληνικό αίμα στις φλέβες μου. Όταν θα πάρω το διαβατήριο στα χέρια μου θα είμαι εκστασιασμένος και θα το φωτογραφίσω» είχε πει πέρυσι στην εκπομπή Playmakers και την Δώρα Παντέλη, όταν είχε έρθει με την αποστολή της Αρμάνι στην Αθήνα και είχε μιλήσει για το “θέλω” του στην Εθνική ομάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.