Μια βραδιά στη Νέα Υόρκη

Ο Δημήτρης Καρύδας θυμάται το τελευταίο κολεγιακό παιχνίδι του Τόμας Γουόκαπ με αντίπαλο τον... Μπόνζι Κόλσον.

Τόμας Γουόκαπ και Μπόνζι Κόλσον θα είναι απόψε δύο ξένοι στην ίδια πόλη! Αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που τους συμβαίνει στην καριέρα τους. Βρέθηκαν πρωταγωνιστές επτά περίπου χρόνια νωρίτερα στο Μπάρκλεϊ Σέντερ της Νέας Υόρκης στον αγώνα που έμελε να είναι ο τελευταίος της κολεγιακής καριέρας του Γουόκαπ! Πίσω στα χρόνια του NCAA ο Γουόκαπ απόλαυσε μια θαυμάσια τέταρτη και τελευταία χρονιά στο πανεπιστήμιο του Στίβεν Οστιν. Ένα πρόγραμμα μικρομεσαίας δυναμικής που ο Γουόκαπ μετέτρεψε σε υπολογίσιμη δύναμη.

Την άνοιξη του 2016 οι ‘’Ξυλοκόποι’’ από το Τέξας έπαιξαν για Τρίτη σερί χρονιά στην τελική φάση και στους 64 του NCAA βάζοντας ως στόχο την πρόκριση τους μέχρι τον πρώτο γύρο. Ο Γουόκαπ σκόραρε 21 πόντους στον πρώτο γύρο και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης έκπληξη επί της Βιρτζίνια. Στον δεύτερο γύρο το μεγάλο εμπόδιο λεγόταν Νότρ Ντέιμ! Το κολέγιο των Ιρλανδών που εκείνα τα χρόνια είχαν ένα δίδυμο ψηλών-φόβητρο για τους αντιπάλους. Το συνέθεταν ο Μπόνζι Κόλσον και ο συμπατριώτης πλεον του Γουόκαπ Ζακ Ογκαστ!!!

Το παιχνίδι που έγινε στις 20 Μαρτίου του 2016 στο Μπάρκλεϊ Σέντερ της Νέας Υόρκης, έδρα των Μπρούκλιν Νετς, ήταν μια συγκλονιστική μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Υπό το βλέμμα του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι που ήταν μεταξύ των θεατών ο φορτωμένος με τρία φάουλ από τα μισά του δεύτερου μέρους Γουόκαπ με 2/2 βολές έφερε μπροστά το Οστιν 75-70 δύο λεπτά πριν το τέλος. Ήταν οι τελευταίοι πόντοι της κολεγιακής του καριέρας και οι τελευταίοι πόντοι της χρονιάς για το Οστιν!

Το ΝοτρΝτέιμ μείωσε σε 75-74 και πήρε την τελευταία κατοχή. Μετά από ένα άστοχο σουτ του Κόλσον και ένα άστοχο φόλοου του Ογκαστ ένας άσημος πρωτοετής ο Ρεχ Πφλούγκερ έγινε ο ήρωας σπρώχνοντας τη μπάλα στο καλάθι του Οστιν ακριβώς με τη λήξη για το 76-75. Ο Γουόκαπ έφυγε κλαμένος από το παρκέ για το άδοξο τέλος μιας θαυμάσιας κολεγιακής καριέρας παρέα με τον αδελφικό του φίλο και παρτενέρ του στην περιφέρεια της ομάδας Τρέι Πίνκνι με τον οποίο ήταν μαζί και στο γυμνάσιο! Είχε κλείσει τον αγώνα με 21 πόντους, 5 ριμπάουντς και 5 ασίστ. Ο Κόλσον έπαιξε 13 λεπτά και σκόραρε 8 πόντους ενώ ο Ογκαστ ήταν ο ήρωας του Νοτρ Ντέιμ με 16 πόντους και 15 ριμπάουντς.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.