Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-88 (παρ.): Ματσάρα με νικητές τους Ερυθρόλευκους! (videos)

Φανταστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στην 1η αγωνιστική της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή και να φεύγει νικητής στην παράταση, για τη 18η επικράτησή του στα τελευταία 19 μεταξύ τους ματς...

Σε μια απίθανη ματσάρα ο Ολυμπιακός πήρε και το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό με 88-78 (κ.α. 74-74), το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Τη διαφορά έκανε το 12-0 που μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο έξτρα πεντάλεπτο, κρατώντας παράλληλα χωρίς πόντο τους αντιπάλους τους για τέσσερα αγωνιστικά λεπτά.

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν ακόμη και με διψήφια διαφορά πίσω στο σκορ, αλλά έδειξαν για ποιον λόγο είναι πιο έτοιμη ομάδα από τους Πράσινους. Έχοντας πληθώρα πρωταγωνιστών και κορυφαίων όλων τους τον Άλεκ Πίτερς που μέτρησε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα (31 στο σύστημα αξιολόγησης) κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και την επικράτηση, έστω και αν χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο.

Αξιοσημείωτη και η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ που δεν βγήκε λεπτό έξω στο δεύτερο ημίχρονο, σταματώντας στους 15 πόντους, με 7 ριμπάουντ και δύο τάπες. Διψήφιο αριθμό πόντων και ορισμένα κρίσιμα καλάθια είχαν και οι τρεις… κοντοί Αμερικανοί των Πειραιωτών, Γουόκαπ, Γκος και Κάνααν, που μέτρησαν 17, 16 και 14 αντίστοιχα.

Από την απέναντι πλευρά το Τριφύλλι ήταν ανώτερο σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, όμως δεν μπόρεσε να επικρατήσει του «αιώνιου» αντιπάλου του, παρά το γεγονός πως απείχε ένα σουτ μακριά από αυτή…

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κώστας Σλούκας με 20 πόντους, έχοντας όμως και το (δύσκολο) άστοχο σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας, καθώς και επτά λάθη. Από «κοντά» του ήταν και οι Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, με 17, 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ντέρμπι με τα… όλα του

Καμία σχέση δεν είχε η εικόνα του αγώνα με τον τελικό του Super Cup λίγες μέρες νωρίτερα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να πάρει… εκδίκηση και να νικήσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του στην έδρα του. Ο Εργκίν Αταμάν άρχισε το ματς με τον Σλούκα στον πάγκο και με διαφορετικό προσανατολισμό από την αναμέτρηση στη Ρόδο.

Με το… καυτό ΟΑΚΑ στο πλευρό του οι Πράσινοι μπήκαν εξαιρετικά και προηγήθηκαν 10-8. Όμως ο Ολυμπιακός είχε σε εκπληκτική κατάσταση τους Γουόκαπ και Πίτερς, οι οποίοι με 8 πόντους έκαστος οδήγησαν τους Πειραιώτες στο σκοράρισμα.

Μάλιστα οι δυο τους είχαν όλα τα τρίποντα της ομάδας τους σε εκείνο το σημείο! Από την απέναντι πλευρά ο Μπαλτσερόφσκι «τραβούσε» τους συμπαίκτες του, σταματώντας στους 7 σε ισάριθμα λεπτά!

Κάπως έτσι και με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι με τα… όλα του, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν μπροστά  την πρώτη περίοδο με 23-22.

Χτύπησε στο «5» και «δάγκωνε» στην άμυνα ο Παναθηναϊκός – «Καυτός» Σλούκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε από την αναμέτρηση τον Μιλουτίνοφ λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, λόγω του δεύτερου φάουλ του και πέρασε στη θέση του τον Σίκμα, μιας και ο Φαλ ήταν απών λόγω τραυματισμού.

Ο Παναθηναϊκός χτύπησε άμεσα το μις ματς εκεί με τον Λεσόρ και αφού οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν… χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 14’ και το 30-29. Ακολούθησε ένα 9-0 από τους γηπεδούχους με άμυνα που «δάγκωνε», στο οποίο ο Σλούκας είχε τους πέντε από τους εννιά πόντους!

Φυσικά δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με τον ΜακΚίσικ να χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γκριγκόνις και τον Αταμάν να διώχνει τον Κάνααν την ώρα που έδινε οδηγίες στον Σλούκα, μιας και ο… Ισαΐας προσπάθησε να κρυφακούσει!

Πίσω στα του αγώνα, ο Γκος ήταν αυτός που σταμάτησε το σερί, όμως ο ηγέτης του Τριφυλλιού έβαλε ένα δύσκολο καλάθι και έφτασε τους 11 πόντους στην περίοδο και τους 13 συνολικά!

Ακολούθησαν καλάθια από Σίκμα και Ερνανγκόμεθ, πριν ο Κάνααν σκοράρει το πρώτο και μοναδικό τρίποντο του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο, για το 43-36 του ημιχρόνου υπέρ των γηπεδούχων.

Μείωσε στον πόντο ο Ολυμπιακός – Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός

Με τον Σλούκα να δίνει την πρώτη του ασίστ στην αναμέτρηση ο Ερνανγκόμεθ σκόραρε για τρεις και έδωσε εκ νέου διψήφιο προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, 46-36, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ύστερα από αυτό το καλάθι ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και με διαδοχικά σουτ από όλους τους παίκτες του έφερε το ματς στους δύο στο 25’, 51-49.

Ο Γκριγκόνις παρείχε… ανάσα στο σκοράρισμα για τους Πράσινους στο 26’, 53-49, έχοντας βάλει και το προηγούμενο καλάθι της ομάδας του, για τους πέντε σερί δικούς του.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν διαδοχικές επιθέσεις στις οποίες οι παίκτες και των δύο δεν έβρισκαν στόχο. Σε εκείνο το σημείο Κάνααν έβαλε ξανά τρίποντο και μείωσε στον πόντο για τους Πειραιώτες στο 28’, 53-52.

Δύο βολές του Χουάντσο, ένα φανταστικό κάρφωμα του Λεσόρ και ένα κλέψιμο του Βιλντόζα επανέφεραν όμως τη διαφορά εκ νέου στο +7, 59-52, με αυτό το 6-0 να «κλείνει» το δεκάλεπτο με το μομέντουμ υπέρ του Τριφυλλιού.

Ματσάρα και… έξτρα πεντάλεπτο!

Ύστερα από ένα λεπτό ανομβρίας στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «έτρεξαν» ένα δικό τους 5-0, χάρις σε καλάθι και φάουλ του Πίτερς και ένα απίθανο κάρφωμα του Μιλουτίνοφ. Αυτή η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άρεσε καθόλου στον Αταμάν, ο οποίος κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν έφερε αποτέλεσμα μιας και ο Σέρβος σκόραρε ξανά και το τρίποντο του Γκος έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 34’, 62-59.

Η 1/2 βολές του Αμερικανού έφερε το +4 για τους Ερυθρόλευκους, αλλά οι Πράσινοι αντέδρασαν άμεσα. Με ένα 7-0 από τα χέρια των Γκριγκόνις, Σλούκα και Λεσόρ οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 36’, 66-63.

Ο Γκος έβαλε ακόμη ένα σουτ από τα 6.75 για το 66-66 και ο Γουόκαπ τον ακολούθησε με δικό του, κάνοντας ακόμη μία ανατροπή στο σκορ, για το 69-66 του Ολυμπιακού με 3:09 πριν το τέλος!

Αμέσως μετά ακολούθησε το… χάος!

Δύο τρίποντα του Γκριγκόνις στη σειρά και ένα του Γουόκαπ, έφεραν το ματς ξανά στα ίσα στο 39’, 72-72. Σλούκας και Πίτερς έβαλαν με τη σειρά τους από ένα δίποντο και έκαναν το 74-74.

Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν με αυτό το σκορ προς την… παράταση, μιας και δεν μπορούσαν να βάλουν πόντο στο τελευταίο ενάμιση τοπτό! Ο Γουόκαπ έχασε τρίποντο, όμως ο Λεσόρ έκανε λάθος και έδωσε την κατοχή στους Πειραιώτες με 20.4’’ για τη λήξη! Και πάλι ο Αμερικανός ήταν άστοχος, με τον Σλούκα να «αγγίζει» το νικητήριο σουτ από μακριά, αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και το ματς να πηγαίνει στο έξτρα πεντάλεπτο…

Με 12-0 το «καθάρισε» στην παράταση ο Ολυμπιακός!

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρές στην παράταση, με τον Κάνααν να κάνει τη… δουλειά του και να βάζει τρίποντο για το 77-74 στο 42’. Αυτή ήταν η αρχή του 12-0 που «έτρεξε» ο Ολυμπιακός στο έξτρα πεντάλεπτο, στο οποίο είχε για πρωταγωνιστές τους Γκος και Μιλουτίνοφ.

Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε πόντο για τέσσερα λεπτά και σημείωσε τον πρώτο του από βολή του Γκραντ. Ένα απίθανο κάρφωμα του Σέρβου σέντερ των Πειραιωτών και το πρώτο εύστοχο σουτ των Πράσινων μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου έγραψε το τελικό 88-78 για τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας στη 18η επικράτησή τους στα τελευταία 19 μεταξύ τους ματς…

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 5 (1), Γκάι, Μπαλτσερόφσκι 7 (1), Σλούκας 20 (2), Γκραντ 5, Λεσόρ 10, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 17 (4), Ερνανγκόμεθ 13 (2), Μαντζούκας 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 17 (5), Γκος 16 (3), Κάναν 14 (4), Λούντζης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου 3 (1), Πίτερς 17 (2), Μιλουτίνοβ 15, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 2.

Tα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74, 78-88 (παρ.)

Η στατιστική του ματς ΕΔΩ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.