Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η τρίτη ευρωπαϊκή κούπα στο Λονδίνο

Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε στο φάιναλ φορ του Λονδίνου ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στο Κάουνας (19-21/5) και στο 12ο φάιναλ φορ της ιστορία τους, τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο του και σαν σήμερα, οι “ερυθρόλευκες” αναμνήσεις, δέκα χρόνια πιο πίσω, στην κατάκτηση του τρίτου τροπαίου της Ευρωλίγκα, στο Λονδίνο και δεύτερης συνεχόμενης μετά τον τίτλο της Κωνσταντινούπολης (2012).

Η “back to back” κατάκτηση του τίτλου, συντελέσθη με την νίκη επί της Ρεάλ στον μεγάλο τελικό (100-88) και ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα που έγινε και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πέτυχε αυτή την διάκριση,

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε πετύχει στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, αλλά στη επανάληψη, οδήγησε τους Πειραιώτες στον τίτλο. Ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα σουτ τριών πόντων, έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και με τους Λο και Χάινς να ακολουθούν, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Σπανoύλης ήταν για τρίτη φορά ο MVP του Final Four.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.