Εuroleague: Έξι «διπλά» σε 10 play offs αγώνες και ακόμα δεν τα έχουμε δεί …όλα !

Ο δρόμος της πρόκρισης στο F4 του Κάουνας, συνεχίζεται συναρπαστικά και με συνεχείς ανατροπές, όπως συνέβη και στην πρώτη φάση με τις 114 εκτός έδρας νίκες σε 306 αγώνες.

Στα δέκα πρώτα παιχνίδια των πλει οφ της φετινής Ευρωλίγκα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν σημειωθεί έξι «διπλά» από τους φιλοξενούμενους. Δυο από την Παρτίζαν, ένα από την Μακάμπι, ένα από την Μονακό, ένα από την Φενέρμπαχτσε και ένα από την Ρεάλ. Ποσοστό 60 τοις εκατό (!) στην ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας για το οποίο μόχθησαν πολύ να κατοχυρώσου οι 4 πρώτες ομάδες (Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μονακό) στην πρώτη φάση των 34 αγωνιστικών. Στην πιο συναρπαστική Ευρωλίγκα των 10 τελευταίων ετών, η διαδικασία των πλει οφ, υπερτονίζει αυτόν τον χαρακτηρισμό και δίνει την ανάλογη συνέχεια.

Οι έδρες-«καμίνια» των «sold out» και του πάθους που «ξεχειλίζει» στις εξέδρες, «αλώθηκαν» από τις φιλοξενούμενες ομάδες, με αποκορύφωμα τα δυο «διπλά» της Παρτίζαν, στην Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ. Μόνο η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κατοχυρώσει το πλεονέκτημα έδρας της, σε περίπτωση πέμπτου αγώνα και πάλι στην Βαρκελώνη, με το «καθαρό» 2-0 των πρώτων αγώνων, κόντρα στην Ζαλγκίρις, ακόμα αν ηττηθεί σήμερα (3/5) και την Παρασκευή (5/5) στο Κάουνας που θα φιλοξενήσει το φετινό F4 (19-21/5).

«Break» στο «break» από έξι ομάδες και το σασπένς στο αποκορύφωμα του και ενώ σήμερα (3/5) στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, τον ίδιο στόχο θα έχει και ο πρώτος της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Και αν δεν πετύχει να κάνει το 2-1 στην «Ulker Arena», θα έχει την τελευταία ευκαιρία του, στην τέταρτη αναμέτρηση της Παρασκευής.

Έξι εκτός έδρας νίκες είναι πολλές σε σύνολο δέκα αγώνων και προμηνύουν ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια στην δεύτερη εβδομάδα των πλει οφ. Μόνο το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις αποτελεί, μέχρι τώρα, την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον διαγραφόμενο «κανόνα», ο οποίος υπαγορεύει ότι στα πλει οφ, το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι πανάκεια ασφαλούς πρόκρισης στο φάιναλ φορ. Οι παίκτες αγωνίζονται, οι προπονητές καθοδηγούν τεχνικά και ο κόσμος ακολουθεί. Το αν μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα, προς το παρόν, έχει διαψευστεί κατά 60%.

Η Μακάμπι κέρδισε το πλεονέκτημα από την Μονακό, με την νίκη στο πρώτο παιχνίδι στο Πριγκηπάτο και το απώλεσε εκ νέου, στο τρίτο και πρώτο στο Τελ Αβιβ. Την Πέμπτη (4/5) θα είναι με την «πλάτη στον τοίχο» για να οδηγήσει την σειρά, κόντρα στην Μονακό, σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει, την επόμενη εβδομάδα και πάλι στο Μόντε Κάρλο. Η Μακάμπι των 12 συμμετοχών σε φάιναλ φορ που φιλοδοξεί να βρεθεί ξανά στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εννέα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της στο Μιλάνο και την κατάκτηση του 6ου τίτλου της, κινδυνεύει από την Μονακό που διανύει μόλις την δεύτερη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα.

Η Παρτίζαν έχει το «μαξιλάρι» ασφαλείας από τις δυο πρώτες νίκες της, αλλά στην «φλεγόμενη» έδρα της «Stark Arena», ηττήθηκε για πρώτη φορά από την Ρεάλ και την Πέμπτη (4/5), θα έχει την τελευταία ευκαιρία, ενώπιον των φιλάθλων της, να προκριθεί. Διαφορετικά, η πρόκριση θα κριθεί στην Μαδρίτη. Απομένει να δούμε, αν η Παρτίζαν εντός έδρας, στα πλει οφ, δεν είναι αποτελεσματική, όπως απέδειξε εκτός έδρας. Και απομένει να δούμε, αν στο συγκεκριμένο ζευγάρι, η πρόκριση κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, με την Ρεάλ και την Παρτίζαν να μην έχουν ούτε μία νίκη στις έδρες τους!

Λέτε να μην τα έχουμε δεί… όλα στην φετινή Ευρωλίγκα; 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.