Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 75-66: “Γεύση” νίκης και χωρίς Μπέικον! (hls)

Ο πεισμωμένος Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους γύρισε διαφορά 16 πόντων στο ΟΑΚΑ και επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 75-66.

Αν και ο κορυφαίος του σκόρερ, Ντουέιν Μπέικον έμεινε εκτός αποστολής μετά από απόφαση του Σερέλη, αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με διαφορά 16 πόντων, ο πεισμωμένος Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους ήταν… μούρλια και κατάφερε να “γευτεί” τη νίκη μετά από 43 ημέρες, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Ερυθρού Αστέρα με 75-66 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ των Πράσινων ο Παπαγιάννης με 17 πόντους, σημαντικός ο Τόμας και τα τρίποντα του στο δεύτερο ημίχρονο, “παρθενική” νίκη του Σερέλη στη Εuroleague και… τέλος στο αρνητικό σερί έξι ηττών!

Η εξέλιξη του αγώνα

Σε αργό τέμπο ήταν η πρώτη περίοδος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και με εξαίρεση τον Παπαγιάννη δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τους μόλις 9 πόντους στο δεκάλεπτο!

Οι Σέρβοι απέκτησαν ένα προβάδισμα πέντε πόντων στην εκκίνηση του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με πέντε συνεχόμενους πόντους του Νέντοβιτς έκαναν το 15-7 και έκλεισαν την περίοδο με διαφορά οκτώ πόντων (17-9).

Το πρόβλημα στην επίθεση δεν λύθηκε για τον Παναθηναϊκό ούτε στη δεύτερη περίοδο. Οι Πράσινοι ήταν… απελπιστικά άστοχοι, οι Σέρβοι είχαν επιθετική συνέπεια και έφτασαν τη διαφορά στο +11 (26-15), ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν την αντεπίθεση τους και μείωσαν στο -6 (26-20) με τον Παπαγιάννη να είναι η μοναδική αξιόπιστη επιθετικά λύση.

Οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην “πράσινη” άμυνα, έκαναν σερί 7-0 (35-22), ο Παναθηναϊκός… έσπασε το αντίπαλο καλάθι με 1/14 τρίποντα και ο Ερυθρός Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά 13 πόντων (42-29).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους με τους Πράσινους να κάνουν διαδοχικά λάθη και τους Σέρβους να φτάνουν σε διαφορά 16 πόντων (45-29).

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια στην άμυνα του, έχασε εύκολα ριμπάουντ και επέτρεψε στους Σέρβους να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Τρία τρίποντα του Τόμας μείωσαν τη διαφορά στους 11 (48-37) και στη συνέχεια στους 5 (49-54), ενώ ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στο αμυντικό κομμάτι, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, αλλά και την καλή του ψυχολογία στα τελευταία λεπτά της περιόδου και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3 (52-55).

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ενέργεια στο παιχνίδι του, βρήκε… στόχο και κατάφερε στο τέταρτο δεκάλεπτο να περάσει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (56-55) στο ματς, καλύπτοντας διαφορά 16 πόντων!

Οι Πράσινοι απέκτησαν τα ηνία στην τελευταία περίοδο, “έχτισαν” διαφορά εννιά πόντων (67-58) και διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι απέναντι στους Σέρβους που έχασαν την ηρεμία τους και έβγαλαν νευρικότητα. Οι παίκτες του Σερέλη κυριάρχησαν στο παρκέ, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους και τελικά πήραν τη νίκη με 75-66.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Τα δεκάλεπτα:

9-17, 29-42, 52-55, 75-66

Παναθηναϊκός (Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 9, Λι 7, Παπαγιάννης 17, Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 13, Γ. Καλαϊτζάκης, Τόμας 11, Πονίτκα 8, Γκριγκόνις 7, Μαντζούκας 3

Ερυθρός Αστέρας (Ιβάνοβιτς): Βιλντόζα 7, Λαζάρεβιτς 2, Καμπάτσο, Μίτροβιτς 5, Μάρτιν, Ντόμπριτς 8, Ιβάνοβιτς 6, Νέντοβιτς 12, Μάρκοβιτς 3, Κούζμιτς 6, Πετρούσεφ 12, Μπέντιλ 5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.