Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός 67-81: «Άλωσε» το Κάουνας για την τρίτη σερί νίκη (hls)

Ο Παναθηναϊκός με τρομερή άμυνα και τους Ουίλιαμς - Μπέικον να πυροβολούν, έγινε η πρώτη ομάδα που φεύγει φέτος με νίκη από την έδρα της Ζάλγκιρις στην Euroleague.

Σούπερ ο Ουίλιαμς με 25 πόντους, από κοντά ο Μπέικον με 19, σκέπασε τα καλάθια ο Παπαγιάννης με 13 ριμπάουντ και τρομερές άμυνες. Για τους γηπεδούχους ο Έβανς έμεινε στους 18.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς βελτίωσε το ρεκόρ της στο 5-6 πετυχαίνοντας τρίτη σερί νίκη για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2019, η Ζάλγκιρις είναι στο 6-5.

Πολύ καλή η πρώτη περίοδος για τον Παναθηναϊκό, που με πολύ καλή άμυνα ανάγκαζε τη Ζάλγκιρις σε κακές επιλογές και μαρκαρισμένα σουτ, με αποτέλεσμα να δεχτεί μόλις 13 πόντους.

Στην επίθεση, είχε πλουραλισμό με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ, για να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο +16, πριν το τέλος του δεκαλέπτου τον βρει μπροστά με 27-13.

Στα παρόμοια επίπεδα η απόδοση της ομάδας του Ράντονιτς και στη β’ περίοδο, έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +18 δύο φορές, με τους γηπεδούχους να είναι άστοχοι – κυρίως από τη γραμμή του τριπόντου – αλλά και να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη.

Οι «πράσινοι» με αιχμή του δόρατος τον Μπέικον επιθετικά (11 π.), πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 44-28.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Έβανς με δύο σερί τρίποντα κατέβασε κάπως τη διαφορά για τους γηπεδούχους, όμως μετά από τάιμ – άουτ που πήρε ο Ράντονιτς, οι παίκτες του επανήλθαν σε υψηλά στάνταρ και με τον Ουίλιαμς να «πυροβολεί», ανέκτησαν το +18.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να φορτώνονται με φάουλ και σε συνδυασμό με κάποια λάθη αλλά και την ευστοχία του Έβανς, η Ζάλγκιρις κατέβασε τη διαφορά στο -6, με σερί 12-0, περίπου 1.5 λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Ουίλιαμς (14 από τους 16 πόντους του Παναθηναϊκού στην περίοδο) απάντησε με δικό του σερί, αλλά ένα buzzer – beater τρίποντο του Ντίμσα έφερε το ματς στο 60-53 πριν την τελευταία περίοδο.

Στην τελευταία περίοδο η Ζάλγκιρις πλησίασε αρχικά ακόμα και στους τέσσερις πόντους (58-62, 8:56 πριν τη λήξη), όμως και πάλι οι «πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν, φτάνοντας το 65-77 δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Η τελική αντεπίθεση των γηπεδούχων δεν ήρθε ποτέ και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το Κάουνας με το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.