Βαλένθια-Ζαλγκίρις 76-80: Άλμα στην κορυφή! (hls)

Η Ζαλγκίρις άλωσε την έδρα της Βαλένθια και με το σπουδαίο διπλό που πήρε εκεί, έκανε μεγάλο βήμα προς την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague

Μεγάλης σημασίας νίκη πήρε το βράδυ της Παρασκευής (25/11) η Ζαλγκίρις στην έδρα της Βαλένθια, με σκορ 76-80. Με αυτό το διπλό, που ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague της τρέχουσας περιόδου, οι Λιθουανοί πήγαν στο 6-4 στη βαθμολογία, ρίχνοντας ταυτόχρονα τους Ισπανούς στο 4-6. Πλέον, ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία σε ό,τι αφορά στην είσοδό τους στην τελική πρώτη οκτάδα.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σπουδαία άμυνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, κρατώντας τους Ισπανούς, οι οποίοι στην πρώτη περίοδο μπήκαν φουριόζοι (31 πόντους) χαμηλά στο σκορ. Ταυτόχρονα, ανέβασαν τα δικά τους ποσοστά στην επίθεση και με μπροστάρη τον Σμιτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και συμπαραστάτη τον Έβανς, με 18, έφτασαν στην επικράτηση.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Γύρισε το διακόπτη

Η Ζαλγκίρις επικράτησε στην έδρα της Βαλένθια γιατί είχε το κουράγιο, τη δύναμη και την πνευματική διαύγεια να γυρίσει υπέρ της το παιχνίδι, το οποίο δεν ξεκίνησε καλά γι’ αυτήν. Η ισπανική ομάδα μπήκε πολύ καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Ριβέρο έφτασε να προηγηθεί με +10 πόντους στο 7′ (27-17). Τελικώς, η πρώτη περίοδος έληξε 31-24.

Από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Λιθουανοί γύρισαν το διακόπτη. Πρωτίστως στην άμυνά τους, έσφιξαν πολύ, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια δράσης στους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ισπανοί πέτυχαν μόλις 13 πόντους, πολύ λιγότερους ασφαλώς από τους 31 του πρώτου. Επιθετικά δεν κατάφεραν να βρούνε τα πατήματά τους αυτό το διάστημα, όμως, έμειναν κοντά στο σκορ, καθώς το δεκάλεπτο έκλεισε στους -7 γι’ αυτούς (44-37).

Η Ζαλγκίρις διατήρησε την δυνατή της άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο (με 17 πόντους ενεργητικό τελείωσαν οι Ισπανοί), όμως, αύξησε ταυτόχρονα τη δική της επιθετική παραγωγή, φτάνοντας στους 22 πόντους αυτό το διάστημα. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να τελειώσει η λιθουανική ομάδα την τρίτη περίοδο πλησιάζοντας σε απόσταση καλαθιού (61-59). Σε αυτή την περίοδο, οι φιλοξενούμενοι πήραν σημαντικές βοήθειες επιθετικά από τους Έβανς και Μπραζντέικις.

Οι Λιθουανοί έκαναν την τελική αντεπίθεσή τους στην τέταρτη περίοδο. Αρχικά, πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 34′ (64-67). Παρότι έχασαν προς στιγμήν το προβάδισμα (71-67, στο 36′), με σερί 0-9 βρέθηκαν στο +5 (71-76) στο 37′. Ο Τζόουνς έκανε το 75-76 στα 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Ουλανόβας με ψυχραιμία έκανε το 75-78 με δύο βολές στη συνέχεια, ο Τζόουνς μείωσε και πάλι σε 76-78, οι Ισπανοί αστόχησαν σε νέα επίθεσή τους και ο Ουλάνοβας τελείωσε το ματς με δύο ακόμη βολές (με 26/30 ελεύθερες βολές έκλεισε το ματς η Ζαλγκίρις), κάνοντας το 76-80, που ήταν το σκορ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 31-24, 44-37, 61-59, 76-80

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.