Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-80: Επική πρεμιέρα με “κλειδί” τον Λαρεντζάκη (hls)

Η εξαιρετική εικόνα και τα πολύ σημαντικά τρίποντα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη έδωσαν μια τεράστια νίκη στους "ερυθρόλευκους" στην πρεμιέρα τους στην φετινή Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι προσπάθησε να πιέσει με την άμυνα του την Μπαρτσελόνα ενώ ταυτόχρονα βρήκε και έβαλε κάποια σουτ τα οποία τον βοήθησαν πολύ στο να έχει απαντήσεις στις πολλές και ποιοτικές λύσεις που διέθετε ο αντίπαλος του σε όλους τους τομείς.

Οι “μπλαουγκράνα” βρήκαν σκορ από τους Σατοράνσκι και Σάνλι γεγονός που τους έδωσε επιλογές περισσότερες απέναντι στην δυναμική άμυνα των “ερυθρόλευκων”. Κάποια άστοχα τρίποντα -ενώ ήταν καλές επιλογές- δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να είναι πιο παραγωγικοί στο επιθετικό κομμάτι ενώ και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες στους Καταλάνους.

Ο Μπολομπόι ήταν πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε και διόρθωσε την κατάσταση με τα επιθετικά ριμπάουντ που είχε προκύψει ενώ και ο Σλούκας ήρθε “ζεστός” από τον πάγκο δίνοντας νέες επιλογές στην ομάδα του με τις πάσες αλλά και τα σουτ που έβαλε, δίπλα στον σταθερό και από τον ξεκίνημα του ματς θετικό, Σάσα Βεζένκοβ.

Ο Βέσελι ήταν άκρως ανταγωνιστικός και ορεξάτος κοντά στο καλάθι για τους γηπεδούχους, δίνοντας πόντους αλλά και δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα του με τα ριμπάουντ που έπαιρνε και τον Κάλινιτς να βοηθάει στο επιθετικό κομμάτι ενώ στην άλλη πλευρά ο Πίτερς έβαλε πολλά και σημαντικά σουτ από την περίμετρο και αυτός ερχόμενος από τον πάγκο. Πολύ καλή και η λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν και στο δεύτερο ημίχρονο να έχουν ως “όπλο” την άμυνα τους με τους “μπλαουγκράνα” όμως να βρίσκουν πολλά σουτ από την περιφέρεια με τον Λαπροβίτολα να ζεσταίνεται και οι πόντοι να έρχονται πιο εύκολα για την ισπανική ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε και εκείνη να δυναμώσει την άμυνα της, να πιέσει περισσότερο ώστε να εμποδίσει τους φιλοξενούμενους να έχουν την ίδια καλή λειτουργία με τον Σάσα Βεζένκοβ όμως να συνεχίζει να είναι εξαιρετικός και να σηκώνει μεγάλο βάρος και τους Κάναν – Μπολομπόι να συμβάλλουν σημαντικά και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Πολύ καλό το τρίτο δεκάλεπτο για τους Πειραιώτες οι οποίοι ήθελαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στο τελευταίο κομμάτι του ματς ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην φετινή Euroleague. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και πάλι έψαξε τον τρόπο να δυναμώσει την άμυνα της και να δυσκολέψει περισσότερο τους “ερυθρόλευκους” που διατηρούσαν συνεχώς το προβάδισμα, ο Κόρι Χίγκινς ανέβασε την απόδοση του και βοήθησε τους “μπλαουγκράνα” να πλησιάσουν αισθητά με τον Ολυμπιακό όμως να παραμένει ψύχραιμος και να βρίσκει και πάλι απαντήσεις και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο, χρονικά σημείο την ώρα δηλαδή που το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία.

Ο Λαρεντζάκης έβαλε πολύ σημαντικά τρίποντα που ουσιαστικά έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ενώ η άμυνα και το καθαρό μυαλό που έδειξαν στα σημεία που πιέστηκαν οι Πειραιώτες έπαιξαν και αυτά πολύ καθοριστικό ρόλο για να έρθει αυτή η μεγάλη επικράτηση στο “παλάου μπλαουγκράνα”.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 12-21, 21-23, 21-25.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.