Γόρδιος δεσμός ο επόμενος αντίπαλος, Ισραήλ ή Τσεχία οι πιθανότεροι!

Ο Δημήτρης Καρύδας αναλύει όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια για τον πρώτο αντίπαλο της εθνικής στους νοκ άουτ γύρους και….κρυφοκοιτάζει τον πιθανό αντίπαλο στον προημιτελικό.

Η εθνική τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της ολοκληρώνοντας την αποστολή στο Μιλάνο. Για να μάθει όμως τον επόμενο αντίπαλο της θα χρειαστεί να περιμένει πιθανώς και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης! Με βάση τη διασταύρωση η εθνική ομάδα θα παίξει με τον τέταρτο του 4ου ομίλου και στην ουσία έχει ως πιθανούς αντιπάλους τρεις ομάδες άλλες με λιγότερες και άλλες με περισσότερες πιθανότητες. Η σειρά τυχαία: Ισράλ,  Φινλανδία, Πολωνία ή Τσεχία. Η Σερβία έχει τερματίσει πρώτη στον όμιλο μετά την αποψινή νίκη επί του Ισραήλ αλλά πίσω της γίνεται….χαμός.

Η Πολωνία είναι 2η με ρεκόρ 3-1, Ισραήλ και Φινλανδία ισοβαθμούν με 2-2 και η Τσεχία είναι 5η με 1-2. Την τελευταία αγωνιστική η Πολωνία παίζει με τη Σερβία, το Ισραήλ με την Τσεχία σε αγώνα τελικό και η Φινλανδία με την αποκλεισμένη Ολλανδία. Τα σενάρια ουκ ολίγα και ας ρίξουμε μια ματιά στις πιθανές ισοβαθμίες που μπορεί να προκύψουν…

Η εθνική δεν μπορεί να παίξει με τη Σερβία που ανάλογα του αποτέλεσματος του αγώνα της με την Πολωνία δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη 2η θέση. Για να αντιμετωπίσει την Πολωνία πρέπει να ηττηθούν οι Πολωνοί από τη Σερβία και ταυτόχρονα να νικήσουν Ισραήλ και Φινλανδία. Στην περίπτωση αυτοί οι Πολωνοί είναι 4οι στην τριπλή ισοβαθμία που θα προκύψει.

Ο λιγότερο πιθανός αντίπαλος της εθνικής είναι η Φινλανδία! Οι Φινλανδοί αντιμετωπίζουν την χωρίς νίκη Ολλανδία και αν νικήσουν δεν μπορούν να τερματίσουν κάτω από την 3η θέση. Η εθνική θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία μόνο με ένα σενάριο. Να χάσουν οι Σκανδιναβοί από την Ολλανδία και να νικήσει η Τσεχία το Ισραήλ και με διαφορά 17 πόντων! Δύσκολο σενάριο…Επίσης, η εθνική βρίσκει μπροστά της τη Φινλανδία αν κερδίσουν οι Πολωνοί τους Σέρβους, ηττηθούν οι Φινλανδοί και παράλληλα νικήσει το Ισραήλ.

Το πιθανότερο αν όλα πάνε φυσιολογικά και χωρίς εκπλήξεις είναι η εθνική να παίξει με τον νικητή του….τελικού πρόκρισης. Δηλαδή με Ισραήλ ή Τσεχία.

Και στο βάθος Γαλλία ή Γερμανία

Ακόμη πιο δύσκολοι είναι οι υπολογισμοί για την διασταύρωση στην οκτάδα. Ο αντίπαλος της εθνικής θα προκύψει από τον αγώνα που θα δώσει ο 3ος του πρώτου ομίλου με τον δεύτερο του 2ου. Στον πρώτο όμιλο γίνεται επίσης χαμός αφού Τρίτος μπορεί να τερματίσει οποιοσδήποτε από τους Ισπανία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο.

Αντίθετα για τη 2η θέση του β’ ομίλου τα πράγματα είναι μάλλον πιο ξεκάθαρα. Εφόσον οι Γερμανοί νικήσουν την αδιάφορη και τελευταία Ουγγαρία τότε η 2η θέση θα κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα Γαλλίας-Σλοβενίας. Αν νικήσουν οι Γάλλοι παίρνουν αυτοί την 2η θέση, ενώ αν νικήσουν οι Σλοβενοι τότε η Γερμανία θα είναι 2η και οι Σλοβένοι πρώτοι. Για να τερματίσουν 2οι οι Σλοβένοι πρέπει να ηττηθούν από τη Γαλλία και παράλληλα να ηττηθεί και η Γερμανία από την Ουγγαρία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.