Μακάμπι-Ρεάλ Μαδρίτης 76-87: Η “Βασίλισσα” στο Final-4 (hls)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε -και- στο Τελ Αβίβ και με 3-0 νίκες είναι η πρώτη ομάδα που πήρε εισιτήριο για το Final-4 του Βελιγραδίου

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε με κεκτημένη ταχύτητα στο Τελ Αβίβ, μετά το 2-0 σε νίκες που είχε στα παιχνίδια που είχαν γίνει στην έδρα της, στην Ισπανία. Η “Βασίλισσα” πήρε και τρίτη νίκη απέναντι στη Μακάμπι και με 3-0 είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στο Final-4 του Βελιγραδίου. 

Η αυτοπεποίθηση με την οποία έπαιζε η Ρεάλ στο παιχνίδι ήταν εμφανής όπως και το ψυχολογικό προβάδισμα ακόμη και σε διαστήματα που οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. 

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, προφανώς, μέτρησαν κι άλλα πράγματα, εκτός από τον “αέρα” που της είχε δώσει το 2-0 σε νίκες. Μέτρησαν οι “παλιοσειρές” που ήταν στο ύψους των περιστάσεων όπως ο εκπληκτικός, Γιουλ που πέτυχε 18 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Ρεάλ.

Ο Γιουλ όμως δεν ήταν μόνος του, είχε συμπαραστάτες όπως τον Γιαμπουσέλε (16 πόντους) και τον Πουαριέ που είχε 14 πόντους. Μέτρησε το ειδικό βάρος της φανέλας.

Μέτρησε η διαχείριση του αγώνα απέναντι σε μία Μακάμπι (με μόλις 5/23 τρίποντα) που τα περίμενε όλα από τον Γουίλμπεκιν που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους. Ολα ή τα περισσότερα από τον Γουίλμπεκιν καθώς ήταν και ο Νάναλι με τους 17 πόντους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μακάμπι προηγήθηκε κάποια στιγμή στην αρχή του αγώνα με 14-13 (στο 5’) και από εκεί και μετά η Ρεάλ είχε το προβάδισμα. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγαινε τις διαφορές και σε διψήφιο αριθμό, η Μακάμπι επέστρεφε και ήθελε να μείνει κοντά με πιο χαρακτηριστικό το διάστημα στο β’ μισό της 3ης περιόδου όταν το παιχνίδι ήταν σε διαφορές στο +5 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τρίτη περίοδος τελείωσε με 61-73 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και στην 4η περίοδο θα φαινόταν αν η Μακάμπι θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αποδείχτηκε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφησε την υπέρ της ευκαιρία. 

Στο 33’ πήγε στο +13 (66-79) με το καλάθι του Γιαμπουσέλε, στο 34’ πήγε στο 66-81 με τον Αμπάλδε και μετά δεν είχε πρόβλημα να φτάσει εύκολα στη νίκη με 76-87.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 41-51, 61-73, 76-87.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.