Πρίφτης: «Οι Παναθηναϊκοί είναι οπαδοί της ομάδας, όχι της νίκης» (vid)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για την διαδικασία και τον τρόπο αγωνιστικής βελτίωσης των «πρασίνων», καθώς και για την αντιμετώπιση τους από τον κόσμο που γνωρίζει μπάσκετ και κατανοεί, παρά τα άσχημα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα (Τρίτη 16/11, 20.00, ΝΟVAPrime) και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι άπαντες στην ομάδα, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της NOVA για την υπομονετική αντιμετώπιση που χαίρει η ομάδα από τους φιλάθλους της και εξήγησε την αιτία αυτής της συμπεριφοράς, παρά τα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα.

Για τις δυσκολίες του αγώνα με την Ζαλγκίρις και το κίνητρο της να σημειώσει την πρώτη νίκη της: «Πρέπει να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Να επιδιώξουμε μια εκτός έδρας νίκη, αναμφίβολα δεν είναι εύκολο, ξέρετε πως είναι η έδρα της Ζαλγκίρις, γεμάτο γήπεδο, δύσκολη ατμόσφαιρα και η αντίπαλη ομάδα επιζητεί μια νίκη, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.Πιστεύω ότι θα γίνει δυνατό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα εμφανιστούμε πιο συγκεντρωμένοι από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι ομάδα που έχει κάποια καλά στοιχεία, έχει κάποιες αδυναμίες, όπως και εμείς. Θα πάμε ως συνέχεια αυτής της προσπάθειας που κάνουμε.

Για την κατανόηση των ξένων παικτών στην πίεση αγωνιστικής ανάκαμψης και την απαίτηση νικών: «Αφουγκρράζονται πλήρως την πίεση και την απαίτηση καλών αποτελεσμάτων και όπως είπα μετά το παχνίδι με την ΑΕΚ, αναμφίβολα τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει την Μπασκόνια ή την Βιλερμπάν ή την Ούνιξ και να ήταν διαφορετική η κατάσταση μας.

Για τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί και την αντιμετώπιση του: «Σίγουρα μας απασχολεί πολύ το γενικό συμπέρασμα αυτών των παιχνιδιών. Κανείς δεν είναι ήσυχος, κανείς δεν κοιμάται άνετα. Προσπαθο0ύμε μέσα από την διαδικασία της προπόνησης και τον τρόπο που έχουμε επιλέξει, να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε με πίστη και αισιοδοξία. Το τι θα καταφέρουμε είναι μια ιστορία που επεισέρχονται πολλοί παράγοντες, όπως ο εκάστοτε αντίπαλος και η ημέρα που θα έχουμε, ειδικά στο μακρινό σουτ που είναι ένα καθοριστικό στοιχείο και η άμυνα μας.

Μας έχει πληγώσουν παιχνίδια, όπως εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα. Υπάρχουν όμως και παρόμοια αποτελέσματα άλλων ομάδων που έχουν κάνει πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις από εμάς. Δεν το λέω ως δικαιολογία, αλλά είναι γεγονός. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό για να φτάνουμε στο υπέταρτο σημείο των δυνατοτήτων μας, χωρίς να είναι κάτι απλό, γιατί υπάρχει και αντίπαλος».

Για την στήριξη του κόσμου, παρά τα άσχημα αποτελέσματα και την προσμονή νικών: «Πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. Το ευχαριστώ είναι λίγο. Ο κόσμος δεν μας γυρνά την πλάτη και μας στηρίζει σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος είναι παρών. Οι Παναθηναϊκοί ίναι οπαδοί της ομάδας. Δεν είναι οπαδοί της…νίκης. Αυτό αποδεικνύεται όλα τα τελευταία χρόνια».

Δείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.