Βατούτιν: «Ο Ιτούδης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στο Final-4 χωρίς τον Τζέιμς…»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε για την απόφαση του να ανανεώσει για τρίτη φορά το συμβόλαιο του Δημήτρη Ιτούδη και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιστροφής του Μάϊκ Τζέιμς και συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό.

Η υπογραφή νέου συμβολαίου του Δημήτρη Ιτούδη με την ΤΣΣΚΑ, μέχρι το 2023, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του Μάϊκ Τζέιμς στην Μόσχα.

Ο CEO της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε και στο θέμα του Μάϊκ Τζέιμς, με τον οποίο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο του και όταν αποχώρησε από τους Μοσχοβίτες για να παίξει στους Μπρούκλιν Νετς, δεν διακόπηκε. Ο Ιτούδης είχε λογομαχήσει με τον Τζέιμς στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα της ΤΣΣΚΑ με τη Ούνικς Καζάν στο πρωτάθλημα της VTB και αφού τον αντικατέστησε, δεν τον χρησιμοποίησε ξανά, ενώ είχε ενημερώσει τον Βατούτιν ότι δεν θα τον υπολόγιζε μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου.

Ο Ρώσος παράγοντας είχε αποδεσμεύσει τον Τζέιμς μόνο για συνέχιζε την καριέρα του στο ΝΒΑ, όπως και έγινε, αλλά δεν διέκοψε το συμβόλαιο που είχε ο Αμερικάνος παίκτης, μέχρι το 2023. Εκείνη η κίνηση τοιυ Βατούτιν, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Δημήτρη Ιτούδη, το ερχόμενο καλοκαίρι, είχε προκαλέσει τον συνειρμό πρόβλεψης ότι ο Έλληνας τεχνικός θα αποχωρούσε οριστικά από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ και ο Τζέιμς θα επέστρεφε. Η πρόκριση της πρωταθλήτριας Ρωσίας στο 20ο Final-4 της ιστορίας της, με προπονητή τον Ιτούδη, ανέτρεψε όλες τις προβλέψεις και ο Βατούτιν παραδέχτηκε ότι ο Ιτούδης έκανε σωστή διαχείριση για να ταξιδέψει η ομάδα στην Κολωνία και στο Final-4, χωρίς τον δύστροπο Αμερικάνο σταρ.

Ο Βατούτιν παραχώρησε συνέντευξη στην Match TV:

«Ο προπονητής Ιτούδης έστειλε την ομάδα στο Final Four της Κολωνίας. Την περασμένη Τετάρτη είπα στον Δημήτρη για την επιθυμία μας να ανανεώσουμε το συμβόλαιο μαζί του. Ο Ιτούδης βγήκε με τιμή από μια δύσκολη κατάσταση της σεζόν. Αυτή είναι πιθανώς η πρώτη φορά που θα πάμε στο Final Four όχι ως φαβορί, αλλά ως αουτσάιντερ, έχοντας… αναλάβει τον ρόλο από τον Ολυμπιακό»  δήλωσε αρχικά.

Kατέληξε ο Βατούτιν για το θέμα του Τζέιμς:

«Δεν θα άλλαζε τίποτα. Η απόφαση ελήφθη από τον προπονητή. Έτσι είναι οι σχέσεις. Συμβαίνει και σε οικογένειες. Ο Μάικ είναι ένα άτομο με τα δικά του χαρακτηριστικά, ένας σπουδαίος παίκτης. Έδωσε αμέσως συγχαρητήρια σε εμένα και σ’ έναν από τους συνεργάτες που έφτασαν στο Final Four. Είμαι χαρούμενος για την επιτυχία του στο NBA. Είναι ξεκάθαρο πως όσο είναι ο Δημήτρης (Ιτούδης) μαζί μας, δεν μπορούμε να έχουμε τον Μάικ Τζέιμς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.