Άρης-Μπούντουτσνοστ 76-75: Γκάλινατ… σαν από μηχανής Θεός (highlights)

Σε ένα τρελό παιχνίδι στο Nick Galis Hall, ο Άρης Midea πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή κόντρα στη Μπούντουτσνοστ και παρέμεινε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup.

Ο Άρης Midea έκανε μια μεγάλη αντροπή στην τέταρτη περίοδο και με τη φόρα της εξέδρας, λόγω της ποδοσφαιρικής πρόκρισης, πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στη Μπούντουτσνοστ για τη 15η αγωνιστική του Eurocup. Εκπληκτικός ο Τολιόπουλος για ακομή ένα παιχνίδι με 20 πόντους και 4/8 σουτ τριών πόντων.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν το 7-8 και πλέον βρίσκονται μόνοι έκτοι στην βαθμολογία.

Το ματς

Συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ και το βλέμμα στο… Βικελίδης 

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι στην πρώτη περίοδο. Η Μπούντουτσνοστ ξεκίνησε με ένα 5-0 σερί, ο Άρης Midea όμως αντέδρασε και κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερεις πόντους (17-13). Οι φιλοξενούμενοι με ένα νέο επιμέρους σερί 5-0 κατάφεραν να ανακτήσουν τα ηνία του σκορ με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.  

Στα αξιοσημείωτα των πρώτων δέκα λεπτών της αναμέτρησης το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπάνκστον και η αντίδραση των φίλων του Άρη στο γκολ της ποδοσφαιρικής τους ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson

Επιθετικό… blackout, περιόρισε τη ζημιά στο τέλος 

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Ο Άρης έμεινε χωρίς πόντο για περίπου τρία αγωνιστικά λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στη Μπούντουτσνοστ να ξεφύγει με 10 (24-34). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έβγαλε αντίδραση, δέχθηκε μόλις πέντε πόντους στα τελευταία 4 λεπτά και έκλεισε το ημίχρονο κοντά στο σκορ (34-39). 

Κορυφαίοι του πρώτου μέρους για τις δύο ομάδες οι Τολιόπουλος και Ράιτ με δέκα πόντους έκαστος. 

Ελέγχουν το ρυθμό οι φιλοξενούμενοι και προηγούνται 

Η Μπούντουτσνοστ ήταν ελαφρώς ανώτερη και στην τρίτη περίοδο, βρήκε πολλές λύσεις επιθετικά και δεν άφησε τον Άρη ουσιαστικά σε κανένα σημείο να την απειλήσει. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έμεινε σχετικά κοντά στο σκορ και παρέμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης. 

Η μεγάλη ανατροπή με την αύρα του… Κλεάνθης Βικελίδης 

Ο Άρης με τη βοήθεια της εξέδρας, στην οποία είχε στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι για την πρόκριση της ομάδας ποδοσφαίρου επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, κατάφερε να κάνει μια μεγάλη αντεπίθεση και να ισοφαρίσει τη Μπούντουτσνοστ (66-66) περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος. 

Με δύο τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλου οι Θεσσαλονικείς πήραν για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεύτερης περιόδου το προβάδισμα στο σκορ. Η Μπούντουτσνοστ με καλάθι του Τζόουνς ανέκτησε τα ηνία του αγώνα (74-75). 

Ο Άρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Χάρελ αστοχεί για τρεις, όμως ο Γκάλινατ έρχεται ως από μηχανής θεός και με ένα φόλοου κάρφωμα δίνει τη νίκη στους γηπεδούχους. 

Στο 7-8 πλέον ο Άρης που αφήνει μία νίκη πίσω του τους Μαυροβούνιους, από τους οποίους πλέον υπερτερεί και στην ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 17-21, 20-24, 22-12.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.