Γκραν Κανάρια – Άρης 93-65: Κακή εμφάνιση και ήττα στο Λας Πάλμας (highlights)

Ο Άρης με εξαίρεση το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός στο Λας Πάλμας και γνώρισε βαριά ήττα (93-65) από την ανώτερη Γκραν Κανάρια.

Το έργο της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη ήταν εξ’ αρχής δύσκολο και αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Η Γκραν Κανάρια είχε τον απόλυτο έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Άρη και έφτασε δίκαια στη 10η φετινή νίκη της στη διοργάνωση, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στο Eurocup.

Ο νεαρός Πρκάτσιν έκανε αρκετή ζημιά στους Θεσσαλονικείς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τη Γκραν Κανάρια να μετρά συνολικά πέντε διψήφιους. Για τον Άρη ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος με 18 πόντους (16 στο πρώτο ημίχρονο).

Αρκετά ανταγωνιστικός ήταν ο Άρης στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού έδειξε συνέπεια στην επίθεση και κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ισπανών (9-11). Όλα αυτά στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού από εκεί και πέρα, η Γκραν Κανάρια ανέβασε «στροφές», βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και «τιμώρησε» την κακή άμυνα του Άρη, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο + 12 (29-17).

Ο Τολιόπουλος ήταν ασταμάτητος στην επίθεση (16 πόντοι) και στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε στηρίγματα από Γκάλινατ και Ντε Σόουζα, όμως δεν ήταν αρκετό. Ο Άρης κατά διαστήματα έριχνε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (39-30), όμως η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Ναι μεν είχε βελτιώσει την άμυνα του συγκριτικά με την πρώτη περίοδο, όμως η Γκραν Κανάρια είχε τον απόλυτο έλεγχο και συντηρούσε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με… αέρα 11 πόντων (49-38).

Ο Άρης όχι μόνο δεν βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά παρουσιάστηκε χωρίς συγκέντρωση και την απαραίτητη ενέργεια, με αποτέλεσμα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Κάτι φυσικά που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η Γκραν Κανάρια. Οι Ισπανοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, παρέμειναν συνεπείς και στις δύο πλευρές του γηπέδου και στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου είχαν βάλει γερές βάσεις (72-50) για τη 10η νίκη στο φετινό Eurocup.

Το αποτέλεσμα είχε κριθεί και ως εκ τούτου το τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Άρης ούτε τις λύσεις είχε, αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι και υπέκυψε στην ανωτερότητα της Γκραν Κανάρια, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 93-65.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 49-38, 72-50, 93-65

Αναλυτικά ΕΔΩ η στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.