Γκραν Κανάρια-Τουρκ Τέλεκομ 71-67: Επιστροφή στην Ευρωλίγκα μετά από τέσσερα χρόνια (hls)

Το βραβείο του MVP κέρδισε ο Αμερικάνος Τζόν Σούρνα που ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού, ενώ ο Αλμπισί είχε τον υψηλότερο βαθμό στην αξιολόγηση (18 pir).

Η Γκράν κανάρια είναι η νέα κάτοχος του Eurocup νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης, την Τουρκ Τέλεκομ στον τελικό (71-67) και αξιοποιώντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας που κατείχε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 2ο όμιλο που συμμετείχε, εξασφάλισε και την επιστροφή της στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.

Η Γκράν Κανάρια θα πάρει την θέση της Βαλένθια και οι ισπανικές ομάδες θα εξακολουθήσουν να είναι τέσσερις, μαζί με την εγγυημένη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και της Μπασκόνια.

Η «Γκράνκα» έγινε η πέμπτη ισπανική ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο, μετά τις 4 φορές της Βαλένθια και την μια κατάκτηση της Ρεάλ, της Μπανταλόνα και της Μάλαγα.

Η ισπανική ομάδα ήταν καλύτερη και στις δυο πλευρές του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο και ειδκά στο δεύτερο δεκάλεπτο προηγήθηκε ακόμα και με 22 πόντους, χάριν στην επιθετική συγκομιδή του Τζόν Σούρνα που κέρδισε και το βραβείο του MVP.

Η Τουρκ Τέλεκομ αντέδρασε, όπως όφειλε και ύστερα από τα 9 λάθη του πρώτου ημιχρόνου, έπαιξε με αυτοσυγκέντρωση στην επίθεση. Ο Τζόουνς κέρδισε «μάχες» στη ρακέτα, ροκανίζοντας τη διαφορά από τη γραμμή των βολών, ο Γκραντ ανέβασε ρυθμό στην επίθεση και με τρίποντο του Σεστίνα, η διαφορά μειώθηκε στο 61-55 της 3ης περιόδου.

Με την άμυνά τους να συνεχίζει δυναμικά και αποτελεσματικά, οι παίκτες του Τσαν μείωσαν με καλάθι του Γκραντ στους δύο πόντους με τέσσερα λεπτά για τη λήξη του τελικού (64-62), αλλά νέο τρίποντο του Σούρνα «καθάρισε» το ματς ουσιαστικά για την Γκραν Κανάρια που είχε να επιδείξει και τρείς εξαιρετικές άμυνες του Άντριου Αλμπισί, ο οποίος κέρδισε δυο επιθετικά φάουλ σε αιφνιδιασμό των Τέιλορ και Σέστινα, ενώ έκλεψε την μπάλα στα 8” πριν από την λήξη και διαμόρφωσε το 71-64 σε αιφνιδιασμό.

Δεκάλεπτα: 29-23, 50-33, 61-55, 71-67

Η στατιστική του τελικού εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.