Τακιανός: «Υπάρχουν ηγετικά στοιχεία στον Φρίντρικσον»

Ο Φώτης Τακιανός σχολίασε τις επιδόσεις του Έλβαρ Φρίντρικσον, αλλά και την εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Σπουδαία εμφάνιση του Έλβαρ Φρίντρικσον στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Γαλατάσαραϊ, ο Φώτης Τακιανός φιλοξενήθηκε στο EOK Webradio μιλώντας για την απόδοση του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το «βαρύ» πρόγραμμα του ΠΑΟΚ: «Γενικά το πρόγραμμά μας και για το ελληνικό πρωτάθλημα και για το BCL ήταν και είναι πάρα πολύ δύσκολο και τα αποτελέσματα που φέραμε μάς δίνουν τη δυνατότητα, πρώτα απ’ όλα, να κάνουμε ένα πρώτο βήμα ξεπερνώντας το. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στην αρχή των υποχρεώσεων. Όταν μια ομάδα συμμετέχει σε δύο διοργανώσεις και τα ταξίδια δε σου επιτρέπουν να ξεκουραστείς, θα πρέπει να μάθεις να ζεις με την κούραση. Ξέρουμε το πρόγραμμα, ξέρουμε τη διαδικασία. Σαφώς το «χτίσιμο» της ομάδας όσον αφορά το βάθος του ρόστερ μας, μας δημιουργεί ένα θέμα στο να υποστηρίξουμε όπως θα θέλαμε τους συνεχόμενους αγώνες, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που γίνεται απ’ όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και στην Ευρώπη».

Για το αν η νίκη της Γαλατασαράι: «Η νίκη μέσα στην Τουρκία είναι μια μεγάλη νίκη που κυρίως πηγαίνει προς τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Ένας μεγάλος σύλλογος, ένα μεγάλο όνομα, που έχει ανάγκη να «θρέφεται» στην εξέλιξή του μέσα από μεγάλες νίκες. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σεβόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ως αποτέλεσμα. Δε θέλουμε να υπάρχει νίκη που είναι μεγαλύτερη από άλλη ή ήττα χειρότερη απ’ την προηγούμενη. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες και σε κάθε αγώνα κάνουμε ακόμα ένα βήμα στον δύσκολο δρόμο που έχουμε να περπατήσουμε. Αυτή είναι η λογική που θ’ αντιμετωπίσουμε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλέκουμε τα αποτελέσματα του ενός αγώνα με τον άλλον».

Για το επίπεδο της απόδοσης του ΠΑΟΚ: «Το ζητούμενο είναι κάτι που προγραμματίζεται μέσα σ’ ένα πλάνο και είναι ο απώτερος στόχος. Το πώς θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε ή να κατακτήσουμε αυτόν τον στόχο περνάει μέσα από πολλά φίλτρα και πολλές παραμέτρους. Περισσότερο θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να επενδύσει στην καθημερινότητά της παρά να κοιτάει τον απώτερο στόχο. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να εξελισσόμαστε και να προοδεύουμε μέσα απ’ την καθημερινή μας δουλειά και την προπόνηση και όταν φέρουμε σε μια ισορροπία όλη τη διαδικασία που λέγεται ομάδα σε άμυνα και επίθεση, θα μπορούμε να πούμε αν έχουμε πλησιάσει αυτό που είχαμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι ως ιδανικό. Η ομάδα βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη και έχουμε πάντα το μυαλό μας στο να σταθεροποιηθεί η ομάδα και όχι να έχει μια διαδικασία που θα την πάει πίσω».

Για τον αλληλοσεβασμό που υπάρχει στην ομάδα: «Όταν προσπαθήσουμε να “χτίσουμε” μια ομάδα έχοντας μόνο 2 παίκτες από πέρυσι, ήταν ζητούμενο το να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, ένα κλίμα με καλούς χαρακτήρες που θα θέσουν τον εαυτό τους κάτω απ’ την ομάδα. Νομίζω ότι οι καθημερινές “μάχες” που δίνουμε μέσα στο γήπεδο, στις προπονήσεις μας, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Δηλαδή το πώς κάθε μέρα θα αυξάνουμε τη διαδικασία του αλληλοσεβασμού και του πώς δουλεύουμε για την επίτευξη ενός στόχου. Αν αυτό υπάρχει ή μπορούμε να το εξελίξουμε με μια σχέση αμφίδρομη των προπονητών προς τους παίκτες και το αντίστροφο, “αγγίζει” τα όρια του ιδανικού. Μόνο έτσι μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε δυσκολίες».

Για τον Έλβαρ Φρίντρικσον: «Στο ματς με το Περιστέρι, ο Φρίντρικσον αισθάνθηκε κάτι που ήταν αρκετά σοβαρό και η πρώτη εκτίμηση απ’ το ιατρικό επιτελείο ήταν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει. Ζήτησε ο ίδιος να τού χορηγηθεί κάποιο χαλαρωτικό και πήρε μια απόφαση που εμπεριέχει μέσα τον χαρακτήρα του ως άνθρωπος και ως μπασκετμπολίστας. Σ’ αυτό που συζητήσαμε πριν τον εντάξουμε στην ομάδα, ζητούσε μια ευκαιρία ν’ αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί. Εμείς επίσης ψάχναμε έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν μέσα του τα ηγετικά στοιχεία και μπορεί να ηγηθεί εκ του παραδείγματος. Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο υγιής τρόπος για να γίνει αποδεκτός κάποιος ως ηγέτης».

Για το χειροκρότημα του κόσμου ύστερα από τη νίκη επί του Περιστερίου: «Ήταν ένα χειροκρότημα ως προς αυτό που βλέπει ο κόσμος και του αρέσει, το οποίο ξεκινάει απ’ τους παίκτες και καταλήγει σε όλους αυτούς που δουλεύουν όλη τη μέρα για να φανεί αυτό που βλέπει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι το χειροκρότημα πηγαίνει προς όλους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.