Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ 91-51: «Κάηκε» στην κόλαση της Ιερουσαλήμ (hls)

Η ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή από την Χάποελ με (91-51) και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι φίλοι της Χάποελ, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έκαναν το γήπεδο να μοιάζει με "καμίνι" και αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Χάποελ Ιερουσαλήμ και ΑΕΚ αγωνίστηκαν στο Ισραήλ για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των προημιτελικών του Basketball Champions League, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με (91-51). Οι δύο αντίπαλοι είχαν πάρει από μια νίκη στα προηγούμενα παιχνίδια. Στον πρώτο αγώνα η Χάποελ λύγισε την αντίσταση της ΑΕΚ και πήρε τη νίκη με (64-55) .Στη συνέχεια η σειρά μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, με την «Ένωση» να κερδίζει με (94-78) και έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να τα παίξουν όλα για όλα στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν κάτι παραπάνω από «καυτή», αφού οι Ισραηλινοί είχαν προαναγγείλει με σχετικό βίντεο, ότι θα ανοίξουν οι… πύλες της κολάσεως.

«Στην Αθήνα περάσαμε μια δύσκολη νύκτα, με πυροτεχνήματα χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες. Στο τρίτο παιχνίδι οι κανόνες του αγώνα θα αλλάξουν και οι Έλληνες θα συναντήσουν τους χιλιάδες οπαδούς μας, οι οποίοι δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν. Έτσι λοιπόν, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί με το δικό μας τρόπο, τον αθλητικό και τον δίκαιο. Οι πύλες της κολάσεως θα είναι ανοικτές και θα τους περιμένουν» ανέφεραν οι Ισραηλινοί στο σχετικό βίντεο.

Δύσκολες στιγμές για τον πάγκο της ΑΕΚ

Τα ξημερώματα της ημέρας του αγώνα, οι οπαδοί των γηπεδούχων βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε η αποστολή της ΑΕΚ και έριξαν πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες, με σκοπό να ξυπνήσουν τους παίκτες και τους προπονητές, έτσι ώστε να είναι ξάγρυπνοι και κουρασμένοι.

Το γεγονός που δυναμίτισε το κλίμα ήταν τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, στα Λιόσια. Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά ότι έγινε σε αυτό το παιχνίδι, με την τιμωρία για τη νέα σεζόν να είναι εξοντωτική, αφού η «Ένωση» θα αγωνιστεί χωρίς τους φίλους της για όλα τα παιχνίδια της επόμενης χρονιάς στο Basketball Champions League. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Με σύμμαχο την εκρηκτική ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι. Μετά από τρία λεπτά στην πρώτη περίοδο, το σκορ ήταν υπέρ τους (7-1), ενώ η ΑΕΚ δυσκολευόταν πολύ στο επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει σκορ. Οι παίκτες της «Ένωσης» συνέχισαν να είναι άστοχοι, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να κλείνουν την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά υπέρ τους (18-7).

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Η «Ένωση» δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει με γοργούς ρυθμούς.

Έτσι, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν (38-16) με τους Ισραηλινούς να είναι ασταμάτητοι. Στο χρόνο που απέμεινε μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 21 πόντους (43-22).

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όλοι περιμένανε ότι η ΑΕΚ θα μπει στο γήπεδο για να πιέσει και να προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά. Αυτό δεν έγινε ποτέ, με τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να συνεχίζουν να είναι απογοητευτικοί. Μετά από επτά λεπτά στην τρίτη περίοδο, η διαφορά συνέχισε να “κινείται” σε επίπεδα πρώτου ημιχρόνου (53-31). Mε την εικόνα της ΑΕΚ να είναι απογοητευτική, οι Ισραηλινοί «μυρίστηκαν αίμα» και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να είναι υπέρ τους με 23 πόντους (59-36).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το χειρότερο για την ΑΕΚ. Οι παίκτες της “Ένωσης” έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα και να μην μπορούν να αντισταθούν στις ορέξεις των αντιπάλων τους. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν σταματούσαν και ήθελαν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους, με όσους περισσότερους πόντους γινόταν. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την ΑΕΚ να γνωρίζει τη συντριβή και να χάνει με 40 πόντους διαφορά (91-51). Oι Ισραηλινοί μετά από αυτό το αποτέλεσμα, πέρασαν στο final-4 της διοργάνωσης με πανηγυρικό τρόπο.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Ράντολφ με 25 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Από πλευράς ΑΕΚ, ξεχώρισε ο Λεμάρ που σκόραρε 21 πόντους, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες κατάφεραν και σκόραραν όλοι μαζί 30!!

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 43-22, 59-36, 91-51

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Λίζκα (Πολωνία), Κοζλόφσκις (Λετονία)

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.