«Χτυπά» σε ψηλούς και… τίτλο

Την ώρα που ο Ίβκοβιτς ψάχνει να βρει τρόπους να καλύψει το κενό του Νεστέροβιτς, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κάνει τα τελευταία πλάνα του...

Την ώρα που ο Ίβκοβιτς ψάχνει να βρει τρόπους να καλύψει το κενό του Νεστέροβιτς, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κάνει τα τελευταία πλάνα του για το σαββατιάτικο ντέρμπι ώστε να «χτυπήσει» την ομάδα του κουμπάρου του εκεί που… πονάει.

Ο Παναθηναϊκός δε σκοπεύει να φύγει από το ΣΕΦ χωρίς τη νίκη, καθότι όπως τόνισε και ο Δημήτρης Ιτούδης αύριο δεν κρίνεται μόνο η κορυφή αλλά και ο… τίτλος. Γι’ αυτό και ο «Ζοτς» έχει ζητήσει από τη δυναμική φροντ λάιν της ομάδας του να δώσει τον καλύτερο εαυτό της απέναντι στους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη και Γλυνιαδάκη, να μειώσει τα λάθη της στο ελάχιστο (σ.σ. άλλωστε διαθέτει πολύ έμπειρους ψηλούς) και να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ψηλοί που θα παραταχθούν αύριο απέναντι τους δεν παίζουν τόσο καλά το πικ εν ρολ όπως ο Νεστέροβιτς με τον Σπανούλη (έχει επιστρέψει από ίωση). Έχει δώσει ειδικές οδηγίες σε Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Φώτση και Βουγιούκα, ενώ και ο Μάριτς όσο περνά ο καιρός «εγκλιματίζεται» ολοένα και περισσότερο.
Παράλληλα και η περιφέρεια έχει πάρει τις κατευθύνσεις της, καθώς θα αναλάβει να ανακόψει το ρυθμό των Πειραιωτών. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, την ώρα που ο Ντρου Νίκολας προπονήθηκε μεν, δεν είναι 100% έτοιμος δε για να πιάσει… υψηλές ταχύτητες και ο Νικ Καλάθης ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του.

Ιτούδης: Κρίνει και το Πρωτάθλημα
Η προετοιμασία του «τριφυλλιού» ολοκληρώθηκε γι’ απόψε με τον Ομπράντοβιτς να σχεδιάζει στο μυαλό του συστήματα στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ομάδα παρέα με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο τελευταίος αναφερόμενος στο αυριανό ντέρμπι τόνισε πως «όλοι οι αγώνες ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες είναι ιδιαίτεροι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το αποτέλεσμα παίζει ρόλο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Όχι ότι η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο κρίνει και τον τίτλο, αλλά σίγουρα και οι δύο ομάδες θέλουν την κορυφή. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή, καθώς είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ με τέσσερις πόντους, οπότε εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε».

Όσον αφορά στο παιχνίδι του αντιπάλου τους θεωρεί ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την παραγωγικότητα και τη δημιουργία των παικτών του. Αν κάτι έχει προστεθεί έχει να κάνει με το χρόνο συμμετοχής κάποιων περιφερειακών και ψηλών παικτών. Ο Λούκας έχει πλέον σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την εκτέλεση εκτός της τριπλέτας των Παπαλουκά-Σπανούλη-Τεόντοσιτς, οι οποίοι είναι οι πιο παραγωγικοί παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Λούκας έχει προστεθεί σε αυτούς και ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί μια τετράδα με τον ίδιο να παίρνει κάποιες φορές τον πρώτο ρόλο στο σκοράρισμα, αφήνοντας «πίσω» τους Τεόντοσιτς ή Σπανούλη. Αύξηση του χρόνου συμμετοχής έχει και ο Μαυροκεφαλίδης στο τέσσερα και στο πέντε. Αναμένεται δε, μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς, να πάρει περισσότερο χρόνο στο πέντε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Μπουρούσης ο οποίος είχε μια «γεμάτη» εβδομάδα, ο Κέσελι που είναι καλός σουτέρ, ο Έρτσεγκ στο τέσσερα που μπορεί να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα σκοράροντας απ’ έξω και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν ρόλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.