Μπαρτζώκας: “‘Αθλος του Παναθηναϊκού…”

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στο Sentra 103,3 ΄για την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ αλλά και τον Πανιώνιο.

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στο Sentra 103,3 ΄για την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ αλλά και τον Πανιώνιο. 

Για τις δηλώσεις του σχετικά με την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο “final 4”: “Μίλησα σαν “εκπρόσωπος” του μπάσκετ και όχι γενικά της ελληνικής κοινωνίας και θεωρώ ότι για εμάς τους μπασκετικούς είναι σημαντικό  μια ελληνική ομάδα-θα θέλαμε βέβαια να είναι και οι δυο- να βρίσκεται στο φάιναλ φορ, πόσο μάλλον αποκλείοντας την Μπατσελόνα, που ήταν το μεγάλο φαβορί και ίσως η καλύτερη ομάδα, μέχρι τώρα, στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει ψηλά, που ούτως ή άλλος παραμένει σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό. Για όλους εμάς που δουλεύουμε και είμαστε και εναντίον του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, δείχνει ότι και εμείς έχουμε δύσκολο έργο”.

Για τη φάση των “8” της Ευρωλίγκας και για τους δυο εκπροσώπους της Ελλάδας: “Όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα στην φάση των “8” της Ευρωλίγκας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έσπασαν και οι τέσσερις έδρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχαν εύκολα ματς και ότι όλες οι ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο έργο, που έγινε δυσκολότερο μετά την πρώτη του νίκη, η οποία ήταν με μεγάλη διαφορά.  Είναι στην ανθρώπινη φύση να βλέπεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά μετά από αυτή τη νίκη και μιλάω και για τους παίκτες και τον περίγυρο του Ολυμπιακού, αλλά και της Σιένα. Οι Ιταλοί κατέβηκαν με πάρα πολύ πληγωμένο εγωισμό. Από εκεί και πέρα η σειρά πήγε στην Ιταλία και ήταν δύσκολα. Για τον Παναθηναϊκό ήταν απίστευτος άθλο. Όλοι ήταν καταπληκτικοί, από τους προπονητές μέχρι τους παίκτες. Μέχρι και στην  Ισπανία είπαν ότι ήταν δίκαιος ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις αυτή την ομάδα τρεις φορές σερί, όπως  και δεν είναι εύκολο να παίζεις τέσσερα παιχνίδια στον  πόντο. Αυτό σημαίνει ότι είσαι στο ίδιο επίπεδο και όπως αποδείχθηκε και καλύτερος. Πραγματικά θερμά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό”.

Για τον Πανιώνιο: “Ο Πανιώνιος είναι μεγάλο μέγεθος για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολλά τμήματα στο ψηλότερο επίπεδο. Εμείς από την πλευράς μας έχουμε μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ μπασκετικό κόσμο και μεγάλο βάρος στη φανέλα. Επίσης δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα. Πληρωνόμαστε κανονικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να βγαίνει κάποιος και να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι το γεγονός ότι δεν πληρώνεται. Εγώ λέω ότι είμαστε πληρωμένοι, γιατί όταν γίνεται μια σοβαρή δουλειά και υπάρχουν και κάποιοι αφερέγγυοι άνθρωποι, όπως ο κύριος Λιανός και η διοίκησή του, με κάποιο τρόπο πρέπει να επιβεβαιώνεται αυτό. Η γνώμη μου είναι ότι ο Πανιώνιος πρέπει να πάει καλά γενικά φέτος, πρέπει να τελειώσει καλά τη χρονιά, όχι μόνο για την φανέλα του, αλλά γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό. Γιατί μια ομάδα η οποία δουλεύει καλά, έχει νορμάλ συνθήκες δουλειάς, προσφέρει, δηλαδή, ένα καλό κλίμα σε αυτούς που δουλεύουν, πρέπει να πάει καλά. Είναι μια ομάδα που της ταιριάζει κάτι τέτοιο”.

Για το γεγονός ότι αγωνίζονται πολλοί νεαροί και Έλληνες παίκτες στον Πανιώνιο: “Είναι μια επιλογή του κυρίου Λιανού και του κυρίου Μάρκοβιτς. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που της ταιριάζει κάτι τέτοιο. Αυτή η επιλογή έχει και καλά και άσχημα. Τα καλά είναι ότι είναι μια ομάδα η οποία θα βελτιώνεται και έχει κορμό, γιατί όλοι έχουν συμβόλαια παραπάνω από ένα χρόνο. Το κακό είναι ότι είναι μια ομάδα που πρέπει να καταλάβουμε ότι τη χρονιά αυτή θα έχει και κάποια αρνητικά, δηλαδή θα χάσει παιχνίδια και δεν θα κάνει καλές εμφανίσεις και αυτό γιατί τώρα χτίζεται. Νομίζω ότι ο κύριος Λιανός το έχει καταλάβει αυτό. Έχει μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος ο Πανιώνιος, όπου έχει αστάθεια, αλλά έχει κάνει και μεγάλες νίκες, όπως τις εκτός έδρας νίκες με τον Π.Α.Ο.Κ. και τον Άρη, αλλά έχει κάνει και απρόσμενες ήττες μέσα στην έδρα του. Έτσι λοιπόν, είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά ελπίζω ότι θα ολοκληρώσουμε καλά.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Το πρωτάθλημα έχει φτάσει σε ένα σημείο που μια νίκη να κάνεις ή ένα σερί τριών νικών , δυο στην έδρα σου και μια εκτός, μεταβάλλονται τελείως οι στόχοι σου. Για παράδειγμα, με αυτή την εκτός έδρας νίκη που έκανε ο Άρης κόντρα στο Μαρούσι, είναι το φαβορί για την τετράδα, ενώ σε περίπτωση που έχανε θα ήταν έβδομος ή όγδοος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέχρι το τέλος να πας όσο καλύτερα μπορείς. Οι διαφορές του τέταρτου από τον δέκατο μπορεί να είναι μια ή δυο νίκες. Αυτό είναι λίγο περίεργο γιατί μπορεί να κάνεις μια καλή πορεία και να ακυρωθεί από το τελικό αποτέλεσμα ή αντίστροφα να κάνεις μια μέτρια πορεία και στο τέλος αν μείνεις συγκεντρωμένος και κάνεις μια-δυο κρίσιμες νίκες να δικαιωθείς. Έτσι είναι το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος. Είναι πολύ ανταγωνιστικό από την τρίτη θέση και κάτω. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, επειδή ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αήττητος και ο Παναθηναϊκός έχει αποκλείσει την Μπαρτσελόνα, έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχει μια φοβερή πόλωση στον ελληνικό αθλητισμό. Οποιοσδήποτε είναι κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, εννοώ αγωνιστικά, αυτομάτως πρέπει να χαρακτηριστεί κάπως. Αυτό είναι γεγονός και δεν μπορείς να αρθρώσεις διαφορετική άποψη. Πρέπει κάπου να κατατάσσεσαι. Αυτό είναι πρόβλημα και υπάρχει και απομόνωση αυτού που είναι διαφορετικός”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.