“Πράσινος” περίπατος στο Μαρούσι

Μια εύκολη νίκη και μάλιστα από πολύ νωρίς, κατάφερε να πάρει ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά (98-57).

Μια εύκολη νίκη και μάλιστα από πολύ νωρίς, κατάφερε να πάρει ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με 98-57 και να ξεπεράσει με αυτό τον τρόπο την ήττα-σοκ από τη Λιέτουβος Ρίτας στην Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός έκαναν πρόβα για το κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα απέναντι στη Μάλαγα στην ισπανία την προσεχή Πέμπτη. Ο «Ζοτς» δοκίμασε αμυντικές τακτικές που σκοπεύει να ακολουθήσει και οι «πράσινοι» έδειξαν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τους Ισπανούς στην προσπάθεια τους να πάρουν την πρόκριση στην οκτάδα και μάλιστα από την πρώτη θέση.

Με σοβαρότητα, καλές αντιδράσεις σε άμυνα και επίθεση και τον Ίαν Βουφιούκα να κυριαρχεί για τριάντα λεπτά και να σημειώνει 21 πόντους και από εκεί και πέρα τους Περπέρογλου και Νίκολας (14 πόντοι έκαστος) να αναλαμβάνουν, οι Πρωταθλητές δε δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι στους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή -ιδίως μετά το πρώτο πεντάλεπτο οπότε τραυματίστηκε στη μέση και αποχώρησε ο «επικίνδυνος» Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς- παρά τις όποιες προσπάθειες του Κλεμέντε (15π.) και του Ακεψιμαΐδη (11π.). 

«Μάχη» των ψηλών ήταν από την αρχή το παιχνίδι των δύο ομάδων. Μπάγκαριτς και Χαριτόπουλος από τη μία και Βουγιούκας με Καϊμακόγλου (ο οποίος τιμήθηκε πριν την έναρξη του ματς από το Μαρούσι για την προσφορά του) από την άλλη με κάποιες βοήθειες από Γκαγκαλούδη και Τέπιτς αντίστοιχα, έκαναν τα πράγματα ενδιαφέροντα. Μαρούσι και Παναθηναϊκός βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ (5-6, 10-10, 14-16), ώσπου η «αιχμή του δόρατος» του πρώτου, ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, τραυματίστηκε στη μέση και το παιχνίδι τελείωσε πρόωρα για τον 31χρονο σέντερ, καθώς αποσύρθηκε στα αποδυτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το κενό που άφησε και με ένα γκολ-φάουλ του Μπατίστ και κάποιες προσπάθειες του Περπέρογλου ξέφυγαν (17-24, 10΄). Η περιφέρεια των «πρασίνων» πήρε πια τον πρώτο λόγο, την ώρα που η φροντ λάιν της έκανε κι αυτή ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα, ενώ απόντος του Μπάγκαριτς Χαριτόπουλος και Σιαμανδούρας «φθάρθηκαν» γρήγορα με φάουλ. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή δε μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στους αντιπάλους τους και να φτάσουν στο καλάθι τους (18-40). Το κατάφερναν μόνο με μεμονωμένες προσπάθειες των Γκαγκαλούδη και Κλεμέντε (28-53, 20΄). 

Το «τριφύλλι» είχε αρχίσει να «ξεσπαθώνει» και η διαφορά να εκτοξεύεται σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη, αν και ο Κλεμέντε έκανε ό,τι ήταν δυνατό και κατέφερνε να μειώνει λίγο το σκορ κατά διαστήματα (38-57). Παρόλα αυτά ο Ίαν Βουγιούκας (σ.σ. έφτασε τους 21 πόντπυς στο 30΄) είχε πάρει φόρα και με τη βοήθεια και του Κώστα Τσαρτσαρή το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 41-73. Βέβαια, και η περιφέρεια του έκανε πολύ καλή δουλειά και μοίραζε ασιστ.

Ο Στράτος Περπέρογλου είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Βουγιούκα και ήταν εκείνος που έβρισκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, παρά τις προσπάθειες του Ακεψιμαΐδη (46-75, 55-88 38΄). Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί, εκμεταλλεύονταν τις διαφορές ύψους με τους παίκτες του Αμαρουσίου και με τον Νίκολας να βρίσκει ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια (55-94) όλοι περίμεναν πότε θα ακουστεί η κόρνα της λήξης. Πριν συμβεί αυτό πάντως, τα νεύρα του Κλεμέντε βγήκαν στην επιφάνεια και πετώντας τη μπάλα στο πρόσωπο του Φώτση -δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς- προκάλεσε την αντίδραση του «Μπάτμαν», ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του και παρά την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων (Ζοτς, Γκαγκαλούδη…) οι δύο παίκτες δε γλίτωσαν την τεχνική ποινή. Ένα φόλοου του Μπόγρη που ακολούθησε έγραψε το τελικό σκορ (57-98).

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-53, 41-73, 57-98

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 2, Μπάγκαριτς 3, Ακεψιμαΐδης 11 (2), Χουέρτας 8 (2), Χαριτόπουλος 6, Γκαγκαλούδης 9 (1), Κλεμέντε 15 (1), Σιαμανδούρας, Τσόντζος, Καλογιαννίδης, Καλογερόπουλος 3 (1)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 7, Φώτσης 10, Σάτο 7, Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 21, Καλάθης 2, Μπόγρης 4, Καϊμακόγλου 7


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.