Πέρασε από το Ιβανώφειο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση και παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής είχε τη στήριξη του κόσμου του, τον νίκησε εύκολα με 86-67.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση και παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής είχε τη στήριξη του κόσμου του, τον νίκησε εύκολα με 86-67. Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων βρέθηκαν το απόγευμα στο Ιβανώφειο για να βοηθήσουν την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη -στο παιχνίδι που είχε χαρακτηρίσει ως «τελικό»- αλλά δεν έφυγαν χαρούμενοι. Όχι μόνο λόγω της ήττας, που κρατά το «γηραιό» υπερβολικά στη βαθμολογία, τόσο που να κινδυνεύει να αλλάξει ξανά κατηγορία, αλλά και διότι η ομάδα τους έπαιξε καλό μπάσκετ μόνο για μερικά λεπτά στην τρίτη περίοδο. Φωτεινή εξαίρεση στην κακή απόδοση της ήταν η πρώτη και καλή εμφάνιση του Σμους Πάρκερ με τη φανέλα του Ηρακλή, με τον Αμερικανό να σημειώνει 26 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ ήταν. άπιαστος, με τον Μάρσαλ να κάνει ό,τι θέλει στο αντίπαλο καλάθι και Γκρέι, Γκετσέφσκι και Ντόζιερ να φτάνουν σε διψήφιοι αριθμό πόντων.

Κέφια εξ αρχής
Είχε Μάρσαλ ο «Δικέφαλος» και έκανε τη διαφορά εξ αρχής. Με ηγέτη τον Αμερικανό, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με 10 πόντους (2-8 στο 2΄, 6-10 στο 4΄), δεν άργησε να πάρει τα ηνία και να επιβάλλει το ρυθμό του. Όταν κάθισε στον πάγκο για να ξεκουραστεί παρέδωσε τη σκυτάλη στον συμπατριώτη του Γκρέι και εκείνος τον. αντικατέστησε επάξια (8-21), όντας κι αυτός εξαιρετικά εύστοχος από τα 6.75. ο Γιώργος Καλαφατάκης αναζητούσε λύσεις βλέποντας τους παίκτες του να μην αντιδρούν και τους αντιπάλους του να σκοράρουν με τρίποντα παρά την άμυνα ζώνης (9-23, 10΄). Κάπου εκεί έκανε αισθητή την παρουσία του ο νεοαποκτηθείς Σμους Πάρκερ, που γρήγορα-γρήγορα πέτυχε 7 πόντους (16-23, 12΄), αλλά μια ο Γκρέι, μια ο Γκετσέφκι που πέρασε στο παρκέ δεν επέτρεπαν να μειωθεί περαιτέρω η διαφορά, παρά την αύξαναν (16-34). Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν βρει μόνο λύσεις στην περιφέρεια, αλλά υπερείχαν και κάτω από τα καλάθια (21 έναντι 16 ριμπάουντ), ενώ δούλευαν ομαδικά (7 ασίστ έναντι 0 των γηπεδούχων).

Μικρής διάρκειας το ξέσπασμα
Η διαφορά ήταν στο +25 (20-45, 20΄) όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με την ανάπαυλα να κάνει καλό στον «γηραιό». Οι παίκτες του εμφανίστηκαν πιο ορεξάτοι και συγκεντρωμένοι στην τρίτη περίοδο. Κατάφεραν να «ρίξουν» τη διαφορά και στους 16 πόντους με ηγέτη τον Πάρκερ (37-53, 27΄), που είχε σημειώσει 14 πόντους, χωρίς να διατηρούν σταθερό ρυθμό όμως. Ο τεχνικός του προσπαθούσε να «συνεφέρει» τους παίκτες του και το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε 27 λεπτά αγώνα είχε πραγματοποιήσει 27 αλλαγές! Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Άρη εξακολούθησε να βοηθά στο σκοράρισμα, σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες του (51-74, 35΄). Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να αγχώνονται, ακόμη και όταν ο Αποστολίδη πέρασε εκτός ματς με 5 φάουλ. Ήξεραν ότι κρατούσαν το παιχνίδι στα χέρια τους, καθώς οι αντίπαλοι τους δε μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και οι ίδιοι εξακολουθούσαν να παίζουν καλή άμυνα και να αποδίδουν επιθετικά. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους, όπως και το έκαναν και όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης το ταμπλό στο Ιβανώφειο έγραφε 67-86 υπέρ τους. 

Τα δεκάλεπτα: 9-23, 20-45, 41-59, 67-86.

Ηρακλής (Καλαφατάκης): Πίτερς 5, Πάρκερ 26(2), Δεμερτζής, Παπανικολόπουλος 2, Αγγελακόπουλος, Πέτροβιτς 5, Κοπρίβιτσα, Δέσπος 4, Κόλεμαν 4, Ηλιάδης, Εϊτουταβίτσιους 14(1), Λαμπρόπουλος 7.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 24(3), Αράπης, Αποστολίδης 2, Δέδας 2, Ντόζιερ 13, Γκρέι 14(2), Παπαδόπουλος 7, Γιαννακίδης 9(3), Γκετσέφσκι 15(2).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.