Πρώτος “άσος” για τον Πανελλήνιο

Την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 και πρώτη στο «Χαλκιοπούλειο» πανηγύρισε ο Πανελλήνιος, ο οποίος επικράτησε με 71-58 του Κολοσσού.

Η νέα χρονιά φαίνεται πολύ καλύτερη από την προηγούμενη για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Σε δύο παιχνίδια μετρά ισάριθμες νίκες. Αυτή τη φορά «θύμα» της ήταν ο δυναμικός Κολοσσός, ο οποίος την… πάτησε από έναν πρώην παίκτη του.

Ο λόγος για τον Στίβεν Σμιθ που τον «σκότωσε» σημειώνοντας 22 πόντους και μαζεύοντας 14 ριμπάουντ. Την ίδια ώρα, έστειλε τους «Ολυμπιονίκες» στα ουράνια, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ξεφύγουν λίγο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μπορεί στην αρχή ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να είχε βρει τις λύσεις για την αντιμετώπιση των αντιπάλων του (σ.σ. παρέταξε κοντό σχήμα) και οι Ροδίτες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και εκρηκτικότητα, ιδίως δια χειρός Τζάρεντ Τζόρνταν. Ο Αμερικανός σημείωσε 11 πόντους σε 10 λεπτά και αμέσως το 14-9 μετετράπη σε 14-16. στη συνέχεια όμως, ο Σκουρτόπουλος δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.

Έστειλε και δεύτερο παίκτη για βοήθεια στο μαρκάρισμα του Τζόρνταν και τον «έκλεισε», ενώ οι Σμιθ και Σκλάβος έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά για τον Πανελλήνιο στην επίθεση. Ισοφάρισαν (22-22), του έδωσαν το προβάδισμα (34-26, 37-30) και όσο και αν προσπαθούσαν οι Ροδίτες η διαφορά παρέμενε περί τους δέκα πόντους.

Εκεί δηλαδή, όπου την έφτασε ο Μπέιλι όταν πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα (40-30). Ο Σφαιρόπουλος βλέποντας πως έχουν τα πράγματα, έριξε το βάρος στην άμυνα μήπως και κατάφερνε η ομάδα του να «συνέλθει». Κι όντως, η διαφορά μειώθηκε (53-47), αλλά μέχρι εκεί.

Οι αντοχές των φιλοξενούμενων έδειχναν λιγοστές, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ούντριχ να βρει διαδρόμους και να πλησιάσει το αντίπαλο καλάθι. Το προβάδισμα των «Ολυμπιονικών» αυξήθηκε για μια ακόμη φορά και η νίκη δεν άργησε να έρθει…

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-30, 52-42, 71-58

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Μπέιλι 12 (2), Κράμπενχοφτ 13, Σμιθ 22 (1),  Σκλάβος 8 (2), Ούντριχ 14 (1), Φράνσις, Όστοιτς 2, Κολώκας, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης.
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης, Καυκής 2, Τζόρνταν 13, Πάνος, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 14 (4), Χαρίσης 2, Τσάμης 11 (1), Παππάς 7 (2), Γκόλεματς 9 (3), Γεωργαλής, Ιβάνοβιτς.

Άννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.