Τι Λονδίνο, τι Νέα Σμύρνη…

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 66-57 από κλειστό της Νεάς Σμύρνης για την 25η αγωνιστική της Α1, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο στη δεύτερη εντός έδρα ήττα του στη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν άμυνα... φάιναλ φορ και παρά το νωθρό ξεκίνημα, έφτασαν με περισσότερη άνεση στη νίκη από ότι δείχνει η τελική διαφορά, έχοντας κορυφαίους τους Σπανούλη (14π, 4ασ) και Σερμαντίνι (10π).

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 66-57 από κλειστό της Νεάς Σμύρνης για την 25η αγωνιστική της Α1, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο στη δεύτερη εντός έδρα ήττα του στη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν άμυνα… φάιναλ φορ και παρά το νωθρό ξεκίνημα, έφτασαν με περισσότερη άνεση στη νίκη από ότι δείχνει η τελική διαφορά, έχοντας κορυφαίους τους Σπανούλη (14π, 4ασ) και Σερμαντίνι (10π).

Στο βράδυ της πρόκρισης απέναντι στην Εφές είχε μείνει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα, δίνοντας το δικαίωμα στον Πανιώνιο να προηγηθεί 8-0 και 13-4. Οι «κυανέρυθροι» (με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο Νίκος Παππάς λόγω τραυματισμού στη γάμπα) είχαν πολυφωνία στην επίθεση, χτυπώντας είτε μέσα από τη ρακέτα με Μπούκερ και Μπόγρη, είτε από την περιφέρεια με Μίλμπουρν και Γιάνκοβιτς. Η είσοδος του Χάινς αφύπνισε κάπως τον Ολυμπιακό που αφού σοβαρεύτηκε στην άμυνα, έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3 (16-13) με ηγέτες τον Αμερικανό και τον Σπανούλη.

Η άμυνα ήταν το άρμα μάχης των φιλοξενούμενων που καθοδηγούμενοι επιθετικά από την τριάδα Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Πέρκινς, γύρισαν το ματς και έφτασαν να προηγούνται με δέκα (20-30). Κάποια σουτ του Μπόγρη και βολές του Γιάνκοβιτς έριξαν προς το παρόν τη διαφορά, αλλά η περιφέρεια των «ερυθρολεύκων» απάντησε με Σπανούλη και Λο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 29-36.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν πως πολύ δύσκολα θα έχαναν το ματς, αφού η άμυνά τους εξακολουθούσε να δυσκολεύει πολύ τον Πανιώνιο, που έμεινε μόλις στους 11 πόντους στην τρίτη περίοδο. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έβρισκε πόντους από τους περισσότερους παίκτες του που πατούσαν παρκέ, με τη διαφορά να σκαρφαλώνει γρήγορα σε διψήφια νούμερα (31-42 στο 23′ με κάρφωμα του Χάινς). Το τρίποντο του Σπανούλη στη λήξη του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε και τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (40-58).

Τα πράγματα… χαλάρωσαν από πλευράς πρωταθλητών στην τελευταία περίοδο, χωρίς ωστόσο να απειληθεί το ροζ φύλλο. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και τις κακές επιθετικές επιλογές του αντιπάλου του, καταφέρνοντας να τρέξει ένα σερί 17-8 και να κλείσει το ματς στο 57-66, αποτέλεσμα που δεν επηρεάζει την τρίτη θέση των Νεοσμυρνιωτών στο πρωτάθλημα. 

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-36, 40-58, 57-66

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 10, Πέιν 12, Μοτσενίγκος, Αθηναίου 6, Κις 3, Μίλμπουρν 7 (5ρ), Αθανασούλας 1, Μπατής 6, Γιάνκοβιτς 8 (6ρ, 4ασ, 3κλ), Καββαδάς, Αγραβάνης, Μπούκερ 4

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (6ρ), Λο 6, Άντιτς 7 (6ρ), Σπανούλης 14 (4ασ), Περπέρογλου 8 (7ρ), Σερμαντίνι 10, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Πέρκινς 5, Πρίντεζης, Παπανικολάου 1, Κατσίβελης 3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.