Τους… ζέστανε η ομάδα

Παρά το κρύο που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Άρη με σκορ 93-62 και... ζέστανε τον κόσμο του.

Τι και αν έλειπε ο Μάικ Μπατίστ, τι και αν δεν έχει επιστρέψει ακόμη ο Άλεξ Μάριτς; Οι Πρωταθλητές Ελλάδος κυριάρχησαν μέσα στις ρακέτες, με τον Ίαν Βουγιούκα να αποδεικνύεται. λίρα 100. Μεγάλη ήταν η βοήθεια που πήραν και από τον έμπειρο Κώστα Τσαρτσαρή, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς δε μπορούσαν να αντιδράσουν. Ο μόνος που τους κρατούσε ζωντανούς (;) ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης, καθώς οι Αμερικανοί τους ήταν. απόντες ουσιαστικά και ο Χρήστος Ταπούτος δεν πραγματοποίησε τόσο καλή εμφάνιση, όπως αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει φέτος.

Η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, βοήθησε πολύ τους «πράσινους» να βρουν γρήγορα το ρυθμό τους (30-16, α΄ δεκ.). Την ίδια ώρα Βουγιούκας (σ.σ. σημείωσε τους 11 από τους 14 πόντους που είχε στο ημίχρονο μέχρι το 25-12) και Τσαρτσαρής έβγαιναν στο λόου ποστ και κέρδιζαν εύκολα φάουλ, τόσο εκείνοι, όσο και οι περιφερειακοί της ομάδας, απέναντι στην ομάδα του Ντρούκερ, που δεν κατάφερνε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα και στηριζόταν μόνο σε ατομικές προσπάθειες, κυρίως αυτές του Κώστα Χαραλαμπίδη (55-32 ημ.).
 
Με το «τριφύλλι» να έχει πολλές επιλογές στην επίθεση, ενώ διαφύλαττε και την άμυνα του, και τους Διαμαντίδη και Σάτο να κινούν τα νήματα του στην περιφέρεια, η διαφορά στο σκορ ολοένα και μεγάλωνε. Οι Καϊμακόγλου και Καλάθης αναλάμβαναν τις υπόλοιπες αποστολές και η ομάδα του Ομπράντοβιτς λειτουργούσε ως καλοκουρδισμένο ρολόι, απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι συνέχισαν να παρουσιάζουν κακή εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, παρά τις προσπάθειες του Μπορόβνιακ. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, οι «πράσινοι» έφτασαν και στο +32 (80-42).

Οι φωνές του Σαρόν Ντρούκερ «ξύπνησαν» λίγο τους παίκτες του. Ζητώντας τους να «παλέψουν» όσο μπορούν, οι τελευταίοι τον άκουσαν, το έκαναν και μείωσαν τη διαφορά στο σκορ, με τον Ταπούτο να παίρνει κάποιες προσπάθειες επάνω του. Ο Χαραλαμπιδης έκανε το 87-60, αλλά στο τελευταίο λεπτό εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν άντεξαν και έτσι γράφτηκε το τελικό 93-62.  

Τα δεκάλεπτα: 30-16, 55-32, 80-48, 93-62

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 11 (1), Περπέρογλου 4, Φώτσης 4, Σάτο 11, Νίκολας 5 (1), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 16, Καλάθης 8, Μπόγρης 2, Καϊμακόγλου 11, Ζούμπος 3 (1).
ΑΡΗΣ (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν 7 (1), Ντόνσον 2, Ταπούτος 6, Τσαϊρέλης, Τάκερ 8 (1), Χατζηβρέττας 1, Χαραλαμπίδης 15 (1), Σκορδίδης 2, Μπορόβνιακ 12, Χρυσικόπουλος 5 (1), Σλούκας 1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.