Απλά καλύτερος! (video)

Ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν ανώτερος και πήρε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ (66-77), σε ένα παιχνίδι που αμαυρώθηκε ακόμα μία φορά από τα επεισόδια που έγιναν ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν ανώτερος και πήρε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ (66-77), σε ένα παιχνίδι που αμαυρώθηκε ακόμα μία φορά από τα επεισόδια που έγιναν ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, ο Ολυμπιακός λύσεις…

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του, μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και παρ’ όλο που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 κατάφερε να κάνει ένα σερί 5-0 με τον Γιάνκοβιτς να μπαίνει «ζεστός». 

Αυτό γιατί ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε στο πρώτο δεκάλεπτο δέκα πόντους από τους 18 της ομάδας του με 2/4 τρίποντα και 1/2 δίποντα και δύο βολές. 

 
Ωστόσο, σε αυτό το σερί των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός είχε απάντηση και πραγματοποίησε ένα δικό του σερί 8-0 παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ για πρώτη φορά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς προσπαθούσε να βρει λύσεις για να μπορέσει να «πληγώσει» τον αντίπαλο και τα κατάφερε σε αρκετά μεγάλο βαθμό με τον Μπατίστα, ο οποίος βρισκόταν σε καλή μέρα και δημιούργησε αρκετά ρήγματα κάτω απ’ τη ρακέτα.

Οι Πειραιώτες όμως είχαν σε καλή κατάσταση τον Μάντζαρη, ο οποίος με επτά πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο, μετρώντας 2/4 τρίποντα. 

Έτσι, η πρώτη περίοδος «έκλεισε» υπέρ των «ερυθρολεύκων» με 22-18. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» μπήκαν «μουδιασμένα» στο παρκέ του ΟΑΚΑ και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα τρία πρώτα λεπτά, στα οποία έμειναν άποντοι. 

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκε αυτή την αδράνεια του αντιπάλου στο έπακρο και έφτασε να προηγείται ακόμα και με οκτώ πόντους (18-26). Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε περιορισμένες επιλογές στον πάγκο του και προσπαθούσε να ανακατέψει την «τράπουλα» για να μπορέσει η ομάδα του να βάλει προβλήματα στον αντίπαλο. 

Παρ’ όλα ταύτα οι φιλοξενούμενοι κάθε φορά που πλησίαζε ο Παναθηναϊκός είχαν τις λύσεις είτε από την περιφέρεια είτε από το «ζωγραφιστό» και έτσι στο ημίχρονο προηγούνταν 38-34.

 

Ήρθε η κούραση, ήρθε και η ήττα

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα κατάφερε να πετύχει επτά γρήγορους πόντους και να πάει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (34-45). 

Από κει και έπειτα οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς σε ένα πιο αργό τέμπο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τη δυνατότητα να έχει πλουραλισμό στον πάγκο του και να μπορεί να αλλάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή πρόσωπα στο παρκέ. Αυτό αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στην ουσία έπαιζε με επτά παίκτες με αποτέλεσμα όταν μείνουν από δυνάμεις ο Ολυμπιακός να κυριαρχήσει. 

Οι φιλοξενούμενοι με μία μεστή εμφάνιση κατάφεραν να επιβληθούν κόντρα σε έναν «κουρασμένο» αντίπαλο με τον Πρίντεζη να είναι ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, έχοντας 4/7 τρίποντα νεώ 15 πόντους είχε ο Ντάρντεν και δώδεκα είχε ο Σπανούλης. Ουσιαστικά, το «όπλο» που έδωσε τη νίκη στους ερυθρόλευκους ήταν ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα καθώς σκόραραν όλοι εκτός από τους Παπαπέτρου και Κατσίβελη. 

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 16 πόντους (58-64) στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να βάζει τις βάσεις για μία πολύ σημαντική νίκη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν τη διαφορά αλλά η κούραση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις περισσότερες επιλογές που είχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη «φαρέτρα» του. 

 Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση, θέλησε να βγάλει ενέργεια αλλά όταν η κούραση έκανε την εμφάνισή της, ήρθε και η κατάρρευση με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 77-66. Αυτός που ξεχώρισε για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπατίστα που σημείωσε 22 πόντους ενώ δώδεκα πέτυχε ο Νίκος Παππάς. 

Το παιχνίδι τελείωσε ωστόσο με αρκετή καθυστέρηση καθώς ενάμισι περίπου λεπτό πριν τη λήξη το παιχνίδι διεκόπη. Αυτό γιατί ο Σπανούλης μετά από ένα τρίποντο που σημείωσε έβαλε τα χέρια του στα αυτιά του και αυτή η κίνηση εξαγρίωσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και οι φιλοξενούμενοι κατέφυγαν στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη “κλείδωσε” την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. 

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-38, 48-60, 66-77

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς. 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2τριπ., 7ασ.), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3 (5ασ), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4τριπ., 9ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2). 

Live Blog LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.