Με τα χίλια ζόρια η ΑΕΚ (video)

Το Λαύριο έβγαλε το... λάδι στην ΑΕΚ, όμως η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, έστω και δύσκολα, κατάφερε να επικρατήσει με 70-65 των νεοφώτιστων και να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Basket League.

Το Λαύριο έβγαλε το… λάδι στην ΑΕΚ, όμως η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, έστω και δύσκολα, κατάφερε να επικρατήσει με 70-65 των νεοφώτιστων και να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Basket League. 

Η «Ένωση» έπαιξε πολλές φορές με τη…  φωτιά, αφού  όσες φορές της δόθηκε η ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, δεν το έκανε, όμως τελικά δεν κάηκε. Με τον Χέρστον να «μιλά» στο φινάλε, έφυγε με το «διπλό» από το Λαύριο και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα. 

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Μιλόσεβιτς που άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ (10 π., 9 ριμπ.), ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία των Χέρστον (13 π.) και Μαυροκεφαλίδη (11 π.).  Από το μαχητικό Λαύριο ξεχώρισαν οι Γιανγκ (22 π.) και Κρουμπάλι (15 π., 12 ριμπ.).

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και έχοντας ορεξάτους στην επίθεση τους Σάκοτα, Κάρτερ και Γουόρεν προηγήθηκε με 17-8 του Λαυρίου στα μισά της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι πάντως, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά είχαν και απάντηση. Με σημείο αναφοράς την άμυνα τους κατάφεραν να ισορροπήσουν το ρυθμό και να περιορίσουν την «Ένωση», ενώ στην επίθεση χάρη στην καλή κυκλοφορία, βρήκαν ελεύθερα σουτ, τα οποία έβαλαν και «ροκάνισαν» τη διαφορά (21-22).   

Όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και με μπροστάρη στην επίθεση τον Γουόρεν, ξέφυγε και πάλι με διαφορά εννέα πόντων (21-30). Το Λαύριο, ωστόσο είχε ξανά τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Κρουμπάλι και Γιανγκ  οδηγούσαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους, την ώρα που από πλευράς ΑΕΚ ο Μαυροκεφαλίδης δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που έκανε θραύση κόντρα στην Κράσνι Οκτιάμπρ και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το Λαύριο σε απόσταση αναπνοής (34-36). 

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, παρότι στην επιθετική εξίσωση της ΑΕΚ προστέθηκε ο Μαυροκεφαλίδης. Η «Ένωση» προηγήθηκε με 42-35, όμως το Λαύριο δεν ήταν αποφασισμένο να τα παρατήσει και παρέμεινε κοντά στο σκορ (40-42). Κάπου εκεί, ωστόσο, ανέλαβαν δράση Χέρστον και Μιλόσεβιτς. Οι δυο τους, που δεν είχαν φανεί στο πρώτο μέρος, πήραν από το… χέρι την ΑΕΚ και με διαδοχικούς πόντους την έφεραν στο +9 (49-58), με τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών λεπτών. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης  ο Μιλόσεβιτς έστειλε, για πρώτη φορά στο ματς, τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (49-63) και η ΑΕΚ έδειξε να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν υπολογίσει χωρίς τον… ξενοδόχο. Το Λαύριο παρουσιάζοντας φοβερά ψυχικά αποθέματα, απάντησε με ένα σερί 14-0 (!), ισοφάρισε σε 63-63 και έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον έφεραν ξανά την ΑΕΚ στο +5 (63-68), ο Γιανγκ απάντησε, όμως ο Αμερικανός φόργουορντ της «Ένωσης» με φόλοου έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων (65-70). 

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 34-36, 49-58, 65-70. 

Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Γιανγκ 22 (4 ασίστ, 3 ριμπ.), Κρουμπάλι 15 (12 ριμπ.), Τσίρος, Σακελλαρίου 2 (4 ριμπ.), Νικολακόπουλος 2, Νίξον 3, Περράκης 6, Γιαννακόπουλος 8, Μπάρλος 7, Μπέμπης, Έβανς. 

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ανοσίκε 1 ( 5 ριμπ.), Παπαντωνίου 4, Σάκοτα 7, Χέρστον 13 (5 ριμπ., 3 ασίστ), Μιλόσεβιτς 10 (9 ριμπ.), Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 11 (6 ριμπ., 3 ασίστ), Κάρτερ 12 (4 ριμπ., 3 ασίστ, 3 κλεψ.), Καλαμπόκης 3, Γουόρεν 9 (8 ριμπ., 6 ασίστ). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.