Προετοιμάστηκε με νίκη εν όψει Μακάμπι

Το τελευταίο ελληνικό... εμπόδιο ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός, προτού υποδεχθεί τη Μακάμπι. Νίκησε με 64-97 το Περιστέρι, στο κλεστό της οδού Κένεντι και έκανε μια καλή προετοιμασία εν όψει των παιχνιδιών του με την Πρωταθλήτρια Ισραήλ στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Το τελευταίο ελληνικό… εμπόδιο ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός, προτού υποδεχθεί τη Μακάμπι. Νίκησε με 64-97 το Περιστέρι, στο κλεστό της οδού Κένεντι και έκανε μια καλή προετοιμασία εν όψει των παιχνιδιών του με την Πρωταθλήτρια Ισραήλ στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Κάνοντας ένα εκοπληκτικό πρώτο ημίχρονο με τον Διαμαντίδη (16π.) να κυριαρχεί και τον Γιασικεβίτσιους (18π.) να ακολουθεί κι αυτός «καθάρισε» το ματς και -μετά από ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο- έκανε συντήρηση στο τελευταίο με Σάτο και Σμιθ και πήρε μια εύκολη νίκη, απέναντι στη νεανική ομάδα του Πεδουλάκη, από την οποία ξεχώρισαν οι Γιόβοβιτς, Καυκής, Παπαντωνίου και Έντουαρντς.
 
Με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη να κάνουν… πάρτι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και τον Σμιθ να συμβάλλει, οι «πράσινοι» έκαναν το 0-10 (2΄). Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι τους δεν είχαν κάνει καν προσπάθεια για σουτ, έχοντας… αρκεστεί σε 4 λάθη. Λίγο μετά πέτυχαν το πρώτο καλάθι τους δια χειρός Έντουαρντς (2-10, 3΄). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού όμως, συνέχισε να «βομβαρδίζει» και σε συνεργασία με τους δύο έτερους περιφερειακούς της ομάδας (Καλάθη, Σάτο) έστειλαν τη διαφορά στο +21 (4-25, 7΄). Παρόλη την τεράστια διαφορά δυναμικότητας, οι Πρωταθλητές έπαιζαν σοβαρά, απέδιδαν πολύ καλή άμυνα και πίεζαν ακόμη και στην επναφορά της μπάλας και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 9-29.

Στο… πάρτι τους είχε μπει κι ο Γιασικεβίτσιους (11-37, 13΄), ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας και το αποδείκνυε και σήμερα. Στην αντίπερα όχθη, Ψαρόπουλος και Παπαντωνίου προσπαθούσαν και σκόραραν όποτε κατάφερναν να βρουν διαδρόμους, αλλά τοι γεγονός ότι οι «κυανοκίτρινοι» είχαν άσχημα ποσοστά και στα δίποντα δεν βοηθούσε καθόλου (20-48, 16΄). Πόσο μάλλον όταν έχασαν και τον Έντουαρντς, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ και πέρασε στον πάγκο.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη πετύχαιναν πιο εύκολα πόντους από βολές, παρά εντός ή εκτός ρακέτας κι έτσι οι «πράσινοι» συνέχισαν να… ανεβαίνουν με Διαμαντίδη (25-55, 18΄) και τον Πάτ Καλάθη να παίρνει προσπάθειες. Ο Καυκής είχε πάρει τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα, αλλά δε μπορούσε να ρίξει τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με 28-60.

Ο Έντουαρντς είχε ξαναμπεί στο ματς και πλέον απέναντι του δεν είχε τον Βουγιούκα, αλλά τον Μάικ Μπατίστ, με τον οποίο «διαγωνίστηκαν» στο σκοράρισμα (32-64, 22΄). Ο «Ζοτς» είχε περάσει στο παρκέ και τον Σμιθ, καθώς δοκίμαζε πολλά σχήματα εν όψει Μακάμπι και ο Αμερικανός βοηθούσε (34-69, 25΄). Η άμυνα της ομάδας του χαλάρωσε λίγο και επέτρεψε στους αντιπάλους της να τρέξουν ένα 7-0 σερί με Γιαννόπουλο και Καυκή (41-69, 26΄) και να συνεχίσουν με τον Έντουαρντ να περνά τη μπάλα στη ρακέτα και τον Γιόβοβιτς να σουτάρει από τα 6.75 (53-74, 30΄).
 
Το επιμέρους σκορ για το Περιστέρι μέσα σε 5΄ ήταν 19-5. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Ομπράντοβιτς, βλέποντας την ομάδα του να δέχεται τόσους πόντους μέσα σε τόσο λίγα λεπτά και να μειώνεται η διαφορά που είχε φτάσει και στους 32 πόντους. Έτσι ζήτησε πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση, να παίξουν πικ εν ρολ και να κάνουν αλλαγές στα σκριν. Με Γιαννόπουλο και Γιόβοβιτς να συνεχίζουν να σκοράρουν -και δη ο δεύτερος τρίποντα- οι γηπεδούχοι μείωσαν κι άλλο (59-76, 32΄).

Ο Λόγκαν είχε μπει στο παιχνίδι και μαζί με τον Σμιθ ανέβασαν ξανά το δείκτη της διαφοράς (59-82, 34΄). Ο «Άρτζι» είχε περάσει στο ματς όλους τους πιτσιρικάδες, ο «Ζοτς» τα έψαλλε στον Νικ Καλάθη για λάθη που έκανε και Σάτο, Λόγκαν και Βουγιούκας απλώς έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Σκόραραν και με το 59-95 (39΄) απειλούσαν και το Περιστέρι με… κατοστάρα. Με δύο παρεμβάσεις του Παπαγιάννη και μία του Μίτροβιτς, οι «πράσινοι» δεν πρόλαβαν να φτάσουν τους 100 και το παιχνίδι έληξε με 64-97.
 
Τα δεκάλεπτα: 9-29, 28-60, 53-74, 64-97

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 9 (1), Καυκής 14 (2), Ψαρόπουλος 7, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 8 (1), Γιόβοβιτς 9 (3), Έντουαρντς 12, Πέτρουλας, Μίτροβιτς 2, Πρέκας, Τσιλούλης, Παπαγιάννης 3.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 4, Λόγκαν 6 (2), Σάτο 11 (1), Π. Καλάθης 6, Διαμαντίδης 16 (4), Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 10 (2), Σμιθ 11 (1), Γιασικεβίτσιους 18 (4).         
     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.