Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι 93-88: Ζορίστηκε μεν, αλλά νίκησε (videos + highlights)

Σε ένα αρκετά εντυπωσιακό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός AKTOR "λύγισε" την αντίσταση του Περιστερίου με σκορ 93-88.

Παναθηναϊκός AKTOR και Περιστέρι αναμετρήθηκαν στο Κλειστό Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τον τρίτο γύρο της Stoiximan Basket League. Μετά από ένα πολύ αμφίρροπο κι αρκετά εντυπωσιακό παιχνίδι, η τρομερή ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6,75 αποδείχθηκε κομβική, και με τρίποντο του Παπαπέτρου στα 35 δεύτερα έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του για να κερδίσει τελικά με 93-88. 15 εύστοχα σουτ από την περιφέρεια από το “τριφύλλι”, ήταν μπροστά στο σκορ για περίπου 30 λεπτά η ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρώτος σκόρερ των “πράσινων” με 25 πόντους, με τον Ναν να ακολουθεί με 18 και τον Παπαπέτρου με 14. Καλό παιχνίδι από τον Βιλντόσα. Για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ο Ρένφρο έκανε πιθανότατα το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, με 16 πόντους με 8/9 σουτ, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ακολούθησαν οι Ράγκλαντ και Λοβ με 13.

Το ματς

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Λεσόρ ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία και βγήκε εκτός πλάνων του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος αντικατέστησε τον Εργκίν Αταμάν στην άκρη του πάγκου. Ο Τούρκος προπονητής έπρεπε να μεταβεί στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του. Οι “πράσινοι” βασίστηκαν στην ατομική ποιότητα των παικτών του, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ σοβαροί αμυντικά. Οδήγησαν τους γηπεδούχους σε λάθη και με γρήγορες επιθέσεις στο τρανζίσιον, πήραν προβάδισμα εννέα πόντων (11-20). Μάλιστα, τελείωσαν τη πρώτη περίοδο με 13-25, χάρη σε τρελό buzzer του Χουγκάζ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ πιο ουσιαστικά, μείωσε τα λάθη και με τον Βιλντόσα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση, “ροκάνισε” τη διαφορά (26-27 στο 13′). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βασίστηκε στο επιθετικό ταλέντο των Ράγκλαντ και Μήτρου-Λονγκ για να παραμείνει μπροστά. Το ημίχρονο θα τελειώσει με τους φιλοξενούμενους μπροστά με σκορ 41-45, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πέρασε με τρίποντο του Σλούκα για πρώτη φορά στο σκορ μετά η πρώτη περίοδο. Το Περιστέρι, όμως, εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του στα επιθετικά ριμπάουντ-εξαιτίας και της απουσίας του Λεσόρ- και με συνεχόμενα τρίποντα του Ντάνγκουμπιτς πέρασε μπροστά με 6 (54-60). Οι δύο ομάδες θα μπουν στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης με το σκορ στο 61-67 υπέρ της ομάδας των Βορείων Προαστίων.

Με καλάθι του Πουλιανίτη το Περιστέρι άνοιξε το σκορ στη τελευταία περίοδο, αλλά ένα σερί 8-0 θα φέρουν το παιχνίδι στην ισοπαλία. Με τρίποντο του Μήτογλου ο Παναθηναϊκός θα περάσει μπροστά στο σκορ (72-71), με τον Βιλντόσα να βάζει άλλο ένα για το 75-72. Λίγο μετά, ανέλαβε ο Ναν, ο οποίος πέτυχε τρίποντο για το 82-74, με τον Μήτογλου στο 85-76.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι τελείωσαν, το Περιστέρι έδειξε πως είχε ακόμα σφυγμό. Μες καλάθι και φάουλ του Ράγκλαντ μείωσε σε 86-81, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε τρίποντο για το 86-86. Ο Ναν πήγε για τη φάση της χρονιάς αλλά δέχθηκε τρομερό μπλοκ από τον Ρένφρο, με τον Χουγκάζ να κάνει επιθετικό φάουλ. Ο Παπαπέτρου πέτυχε τρίποντο για το 89-86, ο Αντετοκούνμπο έκανε τάπα στον Ντάνγκουμπιτς και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 41-45, 61-67, 93-88

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.