Oλυμπιακός-Άρης 85-77: Πάλι «έπαιξε με την φωτιά», πάλι δεν «κάηκε» (Highlights)

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι κουρασμένος από την προσπάθεια του στην Ευρωλίγκα και ο αξιόμαχος Άρης του έβαλε δύσκολα για 36 λεπτά.

Η αμφισβήτηση του Άρη στον Ολυμπιακό, διέρκησε λεπτά στο στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, αλλά οι γηπεδούχοι που δυσκολεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλο, εντός έδρας αγώνα τους, έφτασαν στην νίκη (85-77) στην πρώτη αγωνιστική του Τοπ-6 στα play offs της Basket League.

O Άρης επιβεβαιώνοντας σε έναν ακόμα αγώνα της φετινής σεζόν, την άνοδο επιπέδου ανταγωνιστικότητας του, έβαλε…δύσκολα στον Ολυμπιακό και διεκδίκησε την νίκη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη εικόνα προβληματισμού που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια του και την κατανάλωση ενέργειας από τα παιχνίδια της Εuroleague, το παιχνίδι πρόσφερε αμείωτο ενδιαφέρον στις εναλλαγές του σκορ από τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Παπανικολάου για λόγους ξεκούρασης και τον τραυματία, Φιλίπ Πετρούσεφ, δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα στην άμυνα του και ενώ ο Άρης έπαιξε στοχευμένα στην επίθεση, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας ( ασίστ) και την ισορροπία στα ριμπάουντ.

Το παιχνίδι είχε “κλειστό” σκορ, με τον Πίτερς να είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τον Άρη, ο οποίος ήταν πιο εύστοχος στα τρίποντα και ενώ η διαφορά στις ελεύθερες βολές ήταν χαώδης, υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός είχε 29 πόντους (29/39) από την γραμμή των βολών και ο Άρης, μόλις, πέντε (5/9)

Στο 35′ για πρώτη φορά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα 7 πόντων (71-64) και έδειξε ότι οριακά είχε αρχίσει να “λυγίζει” την αντίσταση του αξιόμαχου Άρη που μείωσε σε 73-69 στο 36′, με τρίποντο του Μπλούμπεργκς, αλλά ο Μήτρου-Λόνγκ “απάντησε” με τον ίδιο τρόπο (76-69) και ύστερα από 36 λεπτά αγώνα, έγινε ο δεύτερος διψήφιος σκόρερ των “ερυθρολεύκων”, πίσω από τον Πίτερς. Ο Ουόκαπ, επίσης με τρίποντο, διαμόρφωσε το 79-71 και ο Πίτερς φτάνοντας τους 25 πόντους, “έσβησε” τις πιθανότητες του Άρη για την διεκδίκηση της νίκης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε για 13 λεπτά τον Κάνααν, 10 τον Λαρεντζάκη και 18 τον Φαλ, ενώ ο…βιονικός Ουόκαπ αγωνίστηκε 33 λεπτά και ο Πίτερς για 37. Καθοριστική για τον Άρη, η αποβολή του Μπάνγκστον με πέντε φάουλ.

Δεκάλεπτα: 15-19, 39-38, 57-56,

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.