«Καθάρισε» στο τέλος

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο ΣΕΦ απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, αλλά τον «λύγισε» στο τέλος με σκορ 79-73.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο ΣΕΦ απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, αλλά τον «λύγισε» στο τέλος με σκορ 79-73.


Οι «ερυθρόλευκοι» τα χρειάστηκαν για να πετύχουν την όγδοη νίκη τους σε εννέα παιχνίδια στην Basket League κόντρα στους μαχητικότατους νεοφώτιστους, που ήταν στο ματς μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.


Ο Σπανούλης για άλλη μία φορά «οδήγησε» το σκοράρισμα του Ολυμπιακού (παρά την αστοχία του στις βολές) με 21 πόντους, όμως καθοριστικοί αποδείχτηκαν με κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ οι Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Για τους φιλοξενούμενους οι Ντέιβις (22 πόντοι), Ρούμπιο και Αγγελόπουλος (από 10) προκάλεσαν πολλά προβλήματα.


Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με υψηλούς ρυθμούς και τις άμυνες να παίζουν…δευτερεύοντα ρόλο, με αποτέλεσμα το σκορ να ανέβει ψηλά. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 27 πόντους σε αυτό το διάστημα, όμως ο Κόροιβος παρέμεινε κοντά, με τον Ντέιβις να πετυχαίνει 13 από τους 21 πόντους της ομάδας του.


Στο β’ δεκάλεπτο, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Χάρης Μαρκόπουλος άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη, περιορίζοντας τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, ενώ συνέχισε να σκοράρει κλείνοντας το ημίχρονο μόλις τρεις πόντους πίσω στο σκορ (43-40).


Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ακόμα και να προηγηθούν (45-43), για να απαντήσουν με συνεχή τρίποντα οι Σπανούλης και Ντάρντεν. Το ματς όμως εξακολούθησε να είναι ντέρμπι, με την περίοδο να κλείνει με ισοπαλία 57-57-.


Στην τελευταία περίοδο είχε έρθει η ώρα του Σπανούλη να «καθαρίσει» το ματς με προσωπικές του ενέργειες, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έλεγαν να πέσουν στο καναβάτσο, φτάνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα πολύ κοντά στο σκορ. Ένα καλάθι του Μάντζαρη και τα επιθετικά ριμπάουντ των Ντάνστον και Πέτγουεϊ σιγούρεψαν την «ερυθρόλευκη» νίκη.


Ένα από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του αγώνα πάντως, ήταν το κλάμα του Δημήτρη Αγραβάνη, όταν χρεώθηκε το τέταρτο φάουλ στην τρίτη περίοδο και αποσύρθηκε στον πάγκο. Ο νεαρός προφανώς τα είχε με τον εαυτό του, όμως οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης έσπευσαν να τον ηρεμήσουν.



Τα δεκάλεπτα: 27-21, 43-40, 57-57, 79-73
Διαιτητές: Μάνος-Μαγκλογιάννης-Παπαθανασίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9, Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 21, Ντάρντεν 7, Σλούκας 11, Λαφαγιέτ 8, Χριστοδούλου 2, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ματζέτ 8, Γιαννακίδης 6, Αγγελόπουλος 10, Παπαπέτρου, Ντέιβις 22, Βασίλιεβιτς 6, Κανονίδης 9, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.