Με την αύρα του TOP 16! (video)

To 7/7 έκανε στη Basket League o Παναθηναϊκός, που πέρασε με 72-59 από την Αμάλιαδα κόντρα στο μαχηικό Κόροιβο που πάλεψε το ματς μέχρι το φινάλε.

To 7/7 έκανε στη Basket League o Παναθηναϊκός, που πέρασε με 72-59 από την Αμάλιαδα κόντρα στο μαχηικό Κόροιβο που πάλεψε το ματς μέχρι το φινάλε.


Με φόρα από το ΤΟΡ 16 η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στο κατάμεστο γήπεδο της Ηλίδας. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Μπλουμς με 16 πόντους ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Γιάνκοβιτς και Φώτσης με έντεκα πόντους.


Όσο για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, εάν συνεχίσει με αυτή την απόδοση έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει το στόχο της σεζόν, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Ο Γκάρετ ήταν αυτός που προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ αλλά οι 25 πόντοι δεν ήταν αρκετοί για να κάνει την έκπληξη ο Κόροιβος.


Επικεφαλής με το καλημέρα!


Ο Παναθηναϊκός θέλησε να επιβάλει το ρυθμό του από το πρώτο λεπτό του αγώνα προκειμένου να πάρει μια διαφορά ασφαλείας απ’ το πρώτο δεκάλεπτο, πράγμα το οποίο και συνέβη. Σε γενικές γραμμές, η πρώτη περίοδος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας καθώς οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να μην δυσκολευτούν να πάρουν μία διαφορά.


Στα πρώτα λεπτά το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα με τον Παναθηναϊκό ωστόσο στο τέταρτο λεπτό να πραγματοποιεί ένα σερί 7-0 και έκτοτε δεν έχασε ξανά το προβάδισμα.


Ωστόσο, δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα μικρό σερί να μειώσουν στους τέσσερις πόντους (8-12) αλλά στο τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι, έφτασε σε νταμπλ σκορ (8-16) και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 17-10 υπέρ των «πρασίνων».


Με το πόδι στο γκάζι!


Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέβασαν στροφές με αποτέλεσμα το σκορ απ’ το 10-17 να πάει στο 10-23 μέσα σε δύο λεπτά χάρη σε ένα δίποντο του Παππά και ένα τρίποντο του Φώτση.


Ο Κόροιβος απ’ την άλλη, χρειάστηκε 2:23 για να μπορέσει να βρει σκορ και να μειώσει σε 12-23 με τον Λόουρι. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε αρκετά τον Ράιτ στο πρώτο ημίχρονο καθώς στα μισά περίπου του πρώτου δεκαλέπτου ο Μαυροκεφαλίδης αποχώρησε τραυματίας, με τον Έλληνα σέντερ να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό.


Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανοίγουν την «ψαλίδα» καθώς με δύο τρίποντα του Μπλουμς και ένα του Διαμαντίδη η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 20 πόντους (17-37).  Έκτοτε και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά κυμαινόταν από τους 17 έως τους 20 πόντους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 41-23.


Νικητής στο δεκάλεπτο ο Κόροιβος!


Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Κόροιβος μπήκε στο παρκέ με σκοπό να μειώσει το σκορ και με ένα σερί 5-0 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 13 πόντους (28-41). Ωστόσο, ο Φώτσης βρισκόταν σε καλή μέρα και με ένα δικό του τρίποντο, το τρίτο εύστοχο σε τρεις προσπάθειες, ανέβασε ξανά το δείκτη του σκορ στο 28-44.


Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν το «αντίδοτο» στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, βασιζόμενοι κυρίως σε ατομικές προσπάθειες του Λόουρι αλλά και του Γκάρετ, οι οποίοι μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου είχαν έντεκα και δώδεκα πόντους αντίστοιχα.


Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι σε όποιο σημείο του αγώνα ήθελε μπορούσε να αυξήσει τη διαφορά με αποτέλεσμα αυτή να ξαναφτάσει στους 18 πόντους (31-49) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου.


Στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η άμυνα των «πρασίνων» χαλάρωσε με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το εκμεταλλευτούν και να πραγματοποιήσουν ένα σερί 8-0 μειώνοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους (39-49) ένα λεπτό πριν το τέλος ενώ η διαφορά μάλιστα έπεσε και σε μονοψήφιο νούμερο στην εκπνοή του δεκαλέπτου (42-51).


Σκορ και θέαμα στην Αμαλιάδα!


Με την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά προκειμένου να πετύχει γρήγορα καλάθια και να τελειώσει ουσιαστικά τη «δουλειά» με αποτέλεσμα η διαφορά και πάλι να φτάσει μέσα σε ένα δίλεπτο στους 13 πόντους (44-57).


Ωστόσο, ο Κόροιβος ήθελε να παίξει μπάσκετ, να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο και τα κατέφερε, προσφέροντας όμορφο θέαμα με τα καρφώματα του Γκάρετ αλλά και τα καλάθια του Βασίλιεβιτς, ενώ στο «κάλεσμα» αυτό ανταποκρίθηκε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέτυχε εντυπωσιακά καλάθια με Ράιτ και Γκιστ.


Μάλιστα, οι γηπεδούχοι εκτός του θεάματος ήταν και ουσιαστικοί καθώς τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα μείωσαν ακόμα και στους έξι πόντους (53-59) με τον Γκάρετ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Σε εκείνο το σημείο οι Γιάνκοβιτς και Μπλουμς με δύο τρίποντα κατάφεραν να δώσουν ανάσα στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» τη νίκη με το σκορ να ανεβαίνει σε διψήφια διαφορά (55-65) δύο λεπτά πριν το τέλος με το τελικό σκορ να είναι 72-59.


Παρ’ όλα ταύτα, μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, η οποία και ανταγωνιστική ήταν και προσέφερε και θέαμα στο κατάμεστο γήπεδο της Ηλίδας.


Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72


Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 11(1), Λόουερι 11(1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3(1), Βασίλιεβιτς(1) 5, Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25, Ρούμπιο 4, Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης Βαρσακαστάνης.


Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5(1), Μποχωρίδης, Γιάνοβιτς 11(2), Φώτσης 11(3), Παππάς 7(1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3(5), Γκιστ 5, Διαμαντάκος, Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.