Καρδίτσα – Λαύριο 84-68: Επέστρεψε στο «σπίτι» της ορεξάτη! (photo&highlights)

Με νίκη συνδύασε την επιστροφή στη φυσική της έδρας η θεσσαλική ομάδα μετά από επτά αγωνιστικές και συνολικά 231 ημέρες!

Της έλειψε κι όπως έδειξε της έλειψε πολύ! Ο λόγος για την Καρδίτσα, που μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στη φυσική της έδρας και το γιόρτασε με μια εντυπωσιακή νίκη επί του Λαυρίου με 84-68, την πρώτη της στη σεζόν (1ν.-7ητ.), υποχρεώνοντας την ομάδα του Κώστα Μέξα σε αρνητικό συντελεστή, ήτοι 3ν.-4ητ.

Οι καταστροφές που έπληξαν τον θεσσαλικό κάμπο από τη θεομηνία ανάγκασαν την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να ξενιτευτεί παίζοντας τις πρώτες έξι αγωνιστικές της σεζόν μακριά από το σπίτι της και πριμοδοτώντας τους φίλους της ομάδας με “δίψα” να τη δουν μέσα στο δικό της “σπίτι”, μετά την περσινή, παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Το πρώτο βήμα λοιπόν, στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία έγινε με πρωταγωνιστές τον Τζόρνταν Σάιμπερτ (17π.) – και σημαντική συμβολή στο διάστημα της αντεπίθεσης του Λαυρίου στο δεύτερο ημίχρονο – και τους Μίτσελ Σμιθ (12π.), Ρομέλο Γουάιτ (12π.). Κορυφαίοι από την πλευρά των ηττημένων οι Ντέιβιντ Ντε Τζούλιου(16π.), Εξέβιερ Καστανέδα (13π.).

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους καθώς έτρεξαν διαδοχικά σερί κάνοντας το 9-0 και λίγο μετά το 13-5. Στην πίεση τους οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με “βόμβες” τριών πόντων μειώνοντας στην ελάχιστη δυνατή τιμή, όμως η… ορμή της Καρδίτσας συνεχίστηκε κλείνοντας το πρώτο 10λεπτο 21-14. Παρά το αρχικό “ροκάνισμα” της διαφοράς και τη μείωση του σκορ σε 23-19 οι Θεσσαλοί έδειξαν πως δεν είχαν βγάλει ότι καλύτερο διέθεταν στο παρκέ. Κι όταν αποφάσισαν να το κάνουν αποδείχθηκαν καθηλωτικοί.

Συνδυάζοντας σκορ και θέαμα, έτρεξαν σερί 16-0 κάνοντας το 39-19 με μοναδική όαση στην επιθετική δυστοκία για το Λαύριο τον Καστανέδα, κρατώντας τη διαφορά σε λογικά επίπεδα για το ημίχρονο (46-29).

Στην ανάπαυλα οι φωνές του Κώστα Μέξα αφύπνησαν την ομάδα του και με αιχμή του επιθετικού δόρατος το δίδυμο Καββαδά-Ντε Τζούλιους μείωσαν αρχικά σε 56-47. Ωστόσο ήταν η διόρθωση των… κακών “κειμένων” στην άμυνα αυτήν που – ουσιαστικά – επανέφερε το Λαύριο στο ματς κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 62-52.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ο Καστανέδα μείωσε σε 62-55 αναγκάζοντας τον Σάιμπερτ να πάρει τ’… “όπλο” του βρίσκοντας ανταπόκριση κι από τους Γουάιτ-Κλάσεν μετατρέποντας το 72-65 του 35′ σε 81-65 τρία λεπτά μετά, “καθαρίζοντας” την υπόθεση “νίκη”.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 46-29, 62-52, 84-68

Καρδίτσα
Λαύριο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.