Άρης-Παναθηναϊκός 65-75: Δύσκολο πέρασμα από το Αλεξάνδρειο (videos)

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Άρη εκτός έδρας με 75-65 και πέτυχε την έκτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα.

Σε μια άκρως ανταγωνιστική αναμέτρηση για τις δυο ομάδες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «δραπετεύσει» από το κατάμεστο Αλεξάνδρειο και να πάρει το ροζ φύλο με σκορ 65-75 , σημειώνοντας έτσι την 6η του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League.   

Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 6 από τους 9 πόντους στην «εκρηκτική» έναρξη για το τριφύλλι μέσα στο Αλεξάνδρειο, ο Παναθηναϊκός βρήκε πολλές λύσεις στο πρόσωπο του νεαρού center που φορτώθηκε όμως γρήγορα με 2 φάουλ στα 5 πρώτα λεπτά. 

Ο Άρης έκανε «catch up» γρήγορα με τον Τολιόπουλο να το παίρνει… προσωπικά και να ευστοχεί σε μεγάλα σουτ. 

Με δυνατές άμυνες από τους γηπεδούχους, αλλά και στοχευμένο παιχνίδι επιθετικά για το τριφύλλι, η αναμέτρηση ήταν άκρως ανταγωνιστική από την αρχή με το πρώτο δεκάλεπτο με λήγει με σκορ 15-14 και τον Άρη να περνάει μπροστά με καλάθι στην εκπνοή. 

Με τους «πράσινους» να κάνουν ένα 5-0 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά και τους παίκτες του coach Καστρίτη να μην χάνουν τη μαχητικότητα τους και να «χτυπάνε»  στα κενά της άμυνας του Παναθηναϊκού, η αναμέτρηση συνέχισε να πηγαίνει πόντο- πόντο.

Στο δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου, ο κόουτς Αταμάν προσπάθησε να αλλάξει λίγο την τακτική  προσέγγιση (σε 4-1) χρησιμοποιώντας τον Μπαλτερόφκι ως το μοναδικό ψηλό μέσα στο καλάθι και έχοντας τους υπόλοιπους 4 παίκτες στο τρίποντο με σκοπό να βελτιώσει το spacing για την ομάδα του.

Ο πολωνός που αντιμετώπισε έναν τραυματισμό της τελευταίας στιγμής και ήταν αμφίβολος για το αν και πόσο θα αγωνιστεί απόψε, έδωσε λύση στο τριφύλλι όταν χρειάστηκε σκορ μαζί με τον πολύ σταθερό Γριγκόνις, την ώρα που ο Άρης είχε ως «μόνιμο» εκτελεστή και εμπνευστή των επιθέσεων του τον  Βασίλη Τολιόπουλο. 

Ο Μπάνκστον έκλεισε το ημίχρονο με ένα φανταστικό κάρφωμα έπειτα από baseline out για τον Άρη που ήρθε μετά από time out.  Σκορ ημιχρόνου 33-32. 

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο πολύ πιο αποφασισμένος, έφτασε να προηγείται μέχρι και με 11 πόντους, με συνεχόμενα σουτ ή ασίστ του Λούκα Βιλντόζα , οποίος έδινε λύσεις στους «πράσινους».

Ο Άρης αντιμετώπισε κάποια κενά διαστήματα στην άμυνα του, κατάφερε όμως να μείνει μέσα στο παιχνίδι μέσα από προσωπικές επιθέσεις παρά τα πολλά επιζήμια λάθη που έκανε, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με τη διαφορά στο +11 υπέρ των φιλοξενούμενων και σκορ 44-55.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά του και στο 50-57,  ο κόουτς Αταμάν χρεώθηκε και με μία τεχνική ποινή μετά από τις έντονες αντιδράσεις του. Ο Άρης χτυπώντας μέσα στη ρακέτα κατέβασε τη διαφορά από τα πρώτα κιόλας λεπτά κάτι που όμως που δεν μπόρεσε να κάνει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι παραγωγικός και ο Άρης συνέχισε να κάνει λάθη που ήταν άκρως εκμεταλλεύσιμα για τους «πράσινους» και έτσι  διαφορά δεν έκλεισε ποτέ με το τριφύλλι να πανηγυρίζει την 6η συνεχόμενη νίκη  (ο Άρης την 2η ήττα του) του στη Basket League με τελικό σκορ 65-75.

Quick Facts:

·     Λεσόρ και Μήτογλου συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις. Ο Γάλλος είχε 12 πόντους, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε άλλους 12 με 8 ριμπάουντ.

·     Σημαντική η συνεισφορά του Γκραντ ξανά,  άγγιξε το double-double με 9 πόντους, 9 ασίστ.

·     Ντεμπούτο του  Κέντρικ Ναν και στην Basket League ο οποίος αγωνίστηκε για 8’58” χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.