Προμηθέας- Λαύριο 100-72: Παράσταση για ένα ρόλο στην Πάτρα με 100αρα!


Ο Προμηθέας φιλοξένησε το Λαύριο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Basket League, σε μια αναμέτρηση που έχασε το ενδιαφέρον της από αρκετά νωρίς καθώς οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα παραγωγικά, σε αντίθεση με το Λαύριο που φάνηκε ανέτοιμο και χωρίς λύσεις σε άμυνα και επίθεση σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Γηπεδούχοι έκαναν ένα εμφατικό ξεκίνημα εγκλωβίζοντας το Λαύριο στον δικό τους ρυθμό, που για το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ξέφρενος κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, μην αφήνοντας περιθώρια στους παίκτες του coach Μέξα να βρουν λύσεις ώστε να φανούν ανταγωνιστικοί.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν επιπρόσθετες λύσεις ώστε να μικρύνουν την διαφορά αλλά με την απουσία του Γκρόμοβς *από την εργαλειοθήκη του Μέξα τα προβλήματα στο κομμάτι της διαχείρισης έγιναν ακόμα μεγαλύτερα με την διαφορά να ξεφεύγει και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με μια μεγάλη διαφορά για τους Πατρινούς (65-34).

* Με μια σημαντική απουσία παρατάχτηκε  το Λαύριο στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, καθώς ο Κώστας Μέξας δεν είχε στη διάθεση  του τον  Ίλια Γκρόμοβς.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνέχισε να είναι αρκετά παραγωγικό για τους γηπεδούχους και το ίδιο βασανιστικό για το Λαύριο με τον coach Μέξα να κάθεται απογοητευμένος στον πάγκο της ομάδας του. Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των φιλοξενούμενων ώστε να βάλει αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό προσφέροντας θέαμα και όμορφες φάσεις Χωρίς να μειώνουν καθόλου το ρυθμό τους. Το Λαύριο συνέχισε να άστοχο και να βρίσκει σκορ με το… σταγονόμετρο την ίδια ώρα που ο Προμηθέας ήταν στο 50% από την γραμμή των 3 πόντων.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος, είχε «διαδικαστικό» χαρακτήρα. Το Λαύριο προσπάθησε να περιορίσει όσο μπορούσε τον Προμηθέα εφαρμόζοντας για λίγο μια άμυνα ζώνης που όμως δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς οι Πατρινοί συνέχισαν να είναι αρκετά εύστοχοι από μακριά και σε αυτό το μέρος. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μοίρασε το χρόνο συμμετοχής θέλοντας έτσι να επιβραβεύσει όλους τους παίκτες του για την φανταστική προσπάθεια τους. Η 100άρα ήρθε διά χειρός Κόνιαρη στο 39’ (100-70) επισφραγίζοντας την εμφατική νίκη μιας από τις πιο «φορμαρισμένες» ομάδες (4-1) της φετινής Basket League όπως την χαρακτήρισε και ο τεχνικός του Λαυρίου αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης. 

*Το Λαύριο 6:45 πριν από το τέλος, έχασε τον Χέλεμς ο οποίος γλίστρησε στην προσπάθεια του να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και έμεινε πεσμένος στο έδαφος προκαλώντας έντονη ανησυχία στον πάγκο του Λαυρίου. Μετά από την κλινική εξέταση του γιατρού της ομάδας, Ζακ Μελάγιες, ο Αμερικανός φαίνεται να έχει υποστεί κάκωση στο γόνατο, διάγνωση που θα επιβεβαιωθεί όμως μετά και από την μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί άμεσα ο παίκτης.

*Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Γεωργίου.

Τα δεκάλεπτα: 33-20, 65-34, 80-53, 100-72

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Κόνιαρης 3 (1), Χέιλ 24 (5), Ρέινολντς 9 (1), Χρυσικόπουλος 7 (1), Εχενίκε 12 (βασική 5άδα), Κάουαν 22 (4), Ν. Μπαζίνας 2, Κούρουκς 7 (1), Καραγιαννίδης 8, Κόφεϊ 8, Πλώτας.

ΛΑΥΡΙΟ: Παπαδάκης, Θόρντον 2, Σπρίντζιος 2, Χέλεμς 11 (3), Καββαδάς 10 (βασική 5άδα), Καστανέντα 16 (1), Ντε Ζούλιους 10, Μουρ 14, Οικονομόπουλος 4, Δεϊμέζης 3.

Διαιτητές: Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας), Κώστας Σταματόπουλος (Μαγνησίας) και Σπύρος Σπυρόπουλος (Αττικής).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.