Η… διαδρομή Ολυμπιακού και Μάικ Τζέιμς

Ένα από τα πολλά σίριαλ του καλοκαιριού στη φετινή Ευρωλίγκα, είναι αυτό του Ολυμπιακού με τον Μάικ Τζέιμς.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι δεν βαρεθήκαμε με όσα έχουν συμβεί στο μεταγραφικό παζάρι της Euroleague. Πάντερ, Μίροτιτς, Σλούκας και πολλά άλλα «μεταγραφικά σίριαλ» τράβηξαν την προσοχή για αρκετές ημέρες, ενώ άλλα ήρθαν πιο ξαφνικά, όπως είναι η απόκτηση του Ερνανγκόμεθ και το Λεσόρ από τον Παναθηναϊκό. 

Ωστόσο αυτό που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες δεν είναι άλλο από το σίριαλ του Μάικ Τζέιμς με τη Μονακό και τον Ολυμπιακό. 

Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στο επίκεντρο του μεταγραφικού θορύβου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός και ο Τζέιμς έχουν έρθει σε προκαταρκτική συμφωνία. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί για να σφραγιστεί η συμφωνία.

Η ουσία του θέματος έγκειται στο τρέχον συμβόλαιο του Τζέιμς με τη Μονακό. 

Τι έχουμε δει μέχρι τώρα στο σίριαλ Ολυμπιακός και Τζέιμς

Στα ελληνικά μέσα υπήρχε η αναφορά του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Αμερικανό άσο, αλλά πριν λίγες ημέρες η είδηση αυτή ξεκίνησε να γεμίζει και τις σχετικές ενότητες στα μέσα του εξωτερικού. Ισραηλινός δημοσιογράφος άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Τζέιμς, αλλά επεσήμανε το πιθανό εμπόδιο που μπορεί να αποτελέσουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της Μονακό.

Καθώς το μεταγραφικό στόρι εξελισσόταν, γινόταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός αναπροσάρμοζε τις στρατηγικές του. Οι «ερυθρόλευκοι» μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους από τον Κέντρικ Ναν στον Μάικ Τζέιμς, ενώ από τη Σερβία ήρθε η δεύτερη επιβεβαίωση του θέματος

Σε μια κίνηση που έγειρε ερωτηματικά, ο Τζέιμς πήγε στο Instagram για να κάνει μια διακριτική δήλωση. Αντικατέστησε την προηγούμενη φωτογραφία προφίλ του με τη φανέλα της Μονακό με μία που τον απεικονίζει με κοστούμι, υπονοώντας την ετοιμότητά του για ένα νέο κεφάλαιο.

Στα τελευταία 24ωρα υπήρξε η κρίσιμη συνάντηση της Μονακό με τον Τζέιμς για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους. Η συνάντηση αυτή ακολουθεί τις αποκαλύψεις του Ιταλού δημοσιογράφου Ματέο Αντρεάνι, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Τζέιμς εξέφρασε την επιθυμία του για μια νέα περιπέτεια στην Ευρωλίγκα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των δύο πλευρών.

Η αινιγματική ανάρτηση του Τζέιμς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία εξέφραζε την αγάπη του για τον προπονητή του στη Μονακό, Σάσα Ομπράντοβιτς, τροφοδότησε περαιτέρω τις εικασίες για το μέλλον του.

Τα επόμενα επεισόδια

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν με κομμένη την ανάσα την έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων. Το αν ο Τζέιμς θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο Κώστας Σλούκας, παραμένει θέμα προσμονής και ίντριγκας.

Η Μονακό δεν θέλει να αφήσει τον παίκτη που ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της έτσι εύκολα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της ομάδα του Πριγκιπάτου θέλει να δει τον τραπεζικό της λογαριασμό να αυξάνεται με ένα ποσό που αγγίζει τα επτά ψηφία προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την αποδέσμευση του Αμερικανού άσου. 

Ο παίκτης πιέζει, καθώς γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να δώσει αυτά τα χρήματα και πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε αν οι Γάλλοι θα βρουν τον ιδανικό αντικαταστάτη του Τζέιμς, έτσι ώστε να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κάνουν δεκτό το αίτημα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο σε αυτό το θέμα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.