Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 73-70: Αυτή την φορά έκανε δυο φάουλ και πέτυχε το 1-0 στους τελικούς (hls)

Με επιμέρους σκορ 12-22 στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν αξιόμαχος στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στην 14η συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο του.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών της Basket League, νικώντας δύσκολα τον Παναθηναϊκό (73-70) στο ΣΕΦ και ενώ χρειάστηκε να κάνει δυο φάουλ για να έχει την τελευταία επιλογή στην κατοχή της μπάλας, έχοντας προβάδισμα τριών πόντων και όχι ενός, όπως είχε συμβεί στον τελικό της Ευρωλίγκα, με την Ρεάλ.

Ο Παπανικολάου αλλοίωσε την τροχιά της μπάλας σε τρίποντο του Λι στη τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού για να ισοφάριζε και να οδηγούσε τον τελικό στην παράτάση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στα 3 πρώτα λεπτά του αγώνα, προηγήθηκε 14-2, με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ στην επίθεση και ενώ στην άμυνα “κυνήγησε”…λυσσαλέα τον “αιώνιο” αντίπαλο του που έδειξε ότι ήταν…φοβικός και δεν περίμενε την επιθετική αρχή των γηπεδούχων. Ο Βεζένκοφ είχε 16 πόντους από τους 26 του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, αλλά στην δεύτερη και όταν ο Μπαρτζώκας άρχισε το ροτέσιον της ομάδας, η ανταποκριση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο στο παρκέ, δεν αναπλήρωσε επαρκώς την αρχική πεντάδα. Οι “πράσινοι” που είχαν 2/9 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και δυο φορές δεν πρόλαβαν να επιχειρήσουν σουτ, αντέδρασαν πολύ καλύτερα, όταν βρέθηκαν να “κυνηγούν” διαφορά 12 πόντων για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και από το 36-24, μείωσαν σε 36-31 με σερί 0-7.

Τι έκανε καλύτερα ο Παναθηναϊκός; Ισορρόπησε τα αμυντικά ριμπάουντ και παρά τις περισσότερες 6 ασίστ του Ολυμπιακού, σούταρε με καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια του. Ο Μπολομπόι μαχητικότητα στη άμυνα και αξιοποιώντας πάσες του Σλούκα και του Λαρεντζάκη στην επίθεση, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κάνει ολική ανατροπή στο σκορ.

Με 4 συνεχόμενους πόντους του Γκουντάιτις και τρίποντο του Γκριγκόνις, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την αντεπίθεση του στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, μείωσε μέχρι τον πόντο (41-40), αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα. Αύξησε εκ νέου την διαφορά σε 49-41, αλλά και στους 13 πόντους, έχοντας συνολικά επιμέρους σκορ 20-15 και ένιωσε άνετα, γιατί ξεπέρασε χωρίς άλλη “λαχτάρα” την επιδραστικότητα του Καλαϊτζάκη και του Αγραβάνη στην ροή του 3ου δεκαλέπτου.

Και πάλι ο Παναθηναϊκός άρχισε καλύτερα το 4ο δεκάλεπτο, αρχής γενομένης από την άμυνα του και η διαφορά μειώθηκε στους 5 (63-58), αλλά στην επίθεση τους, οι “πράσινοι” ήταν φανερό ότι δεν είχαν πληθώρα αξιόπιστων επιλογών, παρά την επίτευξη της μικρότερης διαφοράς των 2 πόντων (65-63) από το 3ποντο του Πονίτκα και το καλάθι του Παπαγιάννη.

Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός ήταν…θολωμένος στην επίθεση του και δεν παρήγαγε σκορ. Ο ρυθμός του πρώτου τελικού, ήταν σε “πράσινα” χέρια στα 3 τελευταία λεπτά και το τρίποντο του Γκριγκόνις, χωρίς άμυνα, έδωσε το προβάδισμα του σκορ για πρώτη φορά στους φιλοξενούμενους (65-66 στο 1′ 58”). Οι “ερυθρόλευκοι” και μετά το ταιμ αουτ του Μπαρτζώκα, παρέμειναν δυσκίνητοι στην επίθεση. Το 67-66 προήλθε από δυο βολές του Ουόκαπ και το φαουλ του Αγραβάνη στα 3” πριν από την ολοκλήρωση της επίθεσης των γηπεδούχων, ενώ στο 1′ 17”, ο Φαλ με “κάρφωμα” από ασίστ του Σλούκα, διαμόρφωσε το 66-69. Στο 1′ 03” ο Παπαγιάννης με φόλοου-“κάρφωμα” μείωσε στον πόντο (68-69) μετά από άστοχο 3ποντο του Λι, ενώ ο Σλούκας με δυο βολές πέτυχε το 71-68.

Λανθασμένη πάσα του Γκριγκόνις στον Παπαγιάννη στα 34” έδωσε εύκολη κατοχή μπάλας στον Ολυμπιακό, αλλά ο Σλούκας αστόχησε σε σουτ στα 14” και ο Φαλ έκανε φάουλ (είχε να δώσει) στα 13” και νέο φαουλ του Ουόκαπ στον Γκριγκόνις στα 7” πριν από την λήξη. Ο Παναθηναϊκός έκανε challenge για αντιαθλητικό, ενώ ο Λιθουανός γκαρντ διαμόρφωσε με 2/2 βολές το 71-70. Οι “πράσινοι” έκαναν φαουλ στον Σλούκα που διαμόρφωσε το 73-70 στα 6” και η ψυχραιμία του ήταν σωτήρια για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 26-14, 41-33, 61-48, 73-70

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.