Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 74-76: Και το σερί καλά κρατεί… (hls)

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του σε 12-0 νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Επόμενη αναμέτρηση των "αιωνίων" στις 31 Μαρτίου στο ΣΕΦ για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής απο το ΟΑΚΑ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-74 στην πέμπτη αναμέτρηση των “αιωνίων” στην φετινή σεζόν και οι “ερυθρόλευκοι” συνεχίζουν αήττητοι στην 19η αγωνιστική της Basket League, διεύρυναν το σερί τους σε 12-0 νίκες έναντι των “πρασίνων” και τους περιμένουν στο ΣΕΦ, στις 31 Μαρτίου για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός “έχασε” πρόσκαιρα τον Φαλ με δεύτερο φαουλ μόλις στα 3 πρώτα λεπτά του ντέρμπι, αλλά με την ευστοχία των παικτών του στα 3ποντα (8/14), είχε το προβάδισμα του σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο και προηγήθηκε μέχρι και 10 πόντους. Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει χωρίς τον Μπέικον για 8 λεπτά, λόγω του τραυματισμού του Αμερικάνου φόργουορντ που επέστρεψε, όμως, στο παιχνίδι. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν 8 πόντους από τον Μακ Κισικ σε διάστημα 8 λεπτών, είχαν τον Κάναν, τον Λαρεντζάκη και τον Βεζένκοφ με 7 πόντους, έκαστος, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ενώ στον αντίποδα, ο Λι έφτασε τους 11 πόντους και ενώ ο Ουόλτερς πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους και μείωσε το προβάδισμα των 10 πόντων στους τέσσερις.

Η επίθεση του Ολυμπιακού, ήταν και πάλι “Λερναία Ύδρα” στην τρίτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν εκ νέου μέχρι τους 8 πόντους, χάριν στον Κάναν που έφτασε στους 12 πόντους και ο Λαρεντζάκης τους έντεκα.

Ο Μπαρτζώκας εφάρμοσε άμυνα “ζώνης” στα 3 τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, χωρίς να δυσκολέψει ή να μπερδέψει τους γηπεδούχους που μείωσαν μέχρι τον έναν πόντο με 3ποντο του Μπέικον (58-59) και η διαφορά στο προβάδισμα του σκορ, διατηρήθηκε από τον μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό των Πειραιωτών, παρά τους 9 πόντους του πρώτου σκόρερ στην Ευρωλίγκα, Σάσα Βεζένκοφ μέχρι το 36′.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δυο στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν κρίσιμα για το προβάδισμα, καθώς και στις δυο φάσεις, σημείωσε έμμεσα τρίποντα (καλαθι και βολη). Ο Μπέικον σε αιφνιδιασμό, μείωσε και παλι στους 4 πόντους (67-71) και ενώ ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τα 7 επιθετικά ριμπάουντ. Στα 47” (71-75). ο Φαλ δεν πρόλαβε να κάνει την ραβέρσα στην εξάντληση των 24 δευτερολέπτων και στην επίθεση του ΠΑΟ, ο Μπέικον διαμόρφωσε το 74-75, ύστερα απο άστοχο 3ποντο του Γκριγκόνις, πάνω σε άμυνα και επιθετικό ριμπαουντ του Παπαπγιάννη με “σκαμπίλι” στην μπάλα. Στα 21” ο Μαντζουκας έκανε φάουλ στον Μακ Κισικ ( 2 βολές) και ευστόχησε στην δεύτερη για το 74-76. Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Ουίλιαμς έκανε την διείσδυση και προσπάθησε να “καρφώσει” σε άμυνα του Μουσταφά Φαλ (υπάρχει επαφή των δυο σωμάτων στον “αέρα”), αλλά έχασε αστόχησε και η μπάλα κατέληξε εκτός της τελικής γραμμής από τον Παπαγιάννη που ζήτησε φάουλ του Φαλ.

Δεκάλεπτα: 21-21, 38-45, 58-59, 74-76

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.